Ongedierte-ziekten

Hoe maak je een natuurlijk insecticide uit rabarberblaadjes

Hoe maak je een natuurlijk insecticide uit rabarberblaadjes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Misschien vind je het leuk om rabarber in taarten en ander voedsel te gebruiken. De meesten van ons denken er nooit aan om insecticide te maken van rabarberblaadjes. Ik weet dat ik dat niet deed.

We weten dat de rabarberstengels en -stelen perfect eetbaar zijn, de bladeren daarentegen niet.

Als je een tuin kweekt, kun je de bladeren van de rabarberplant gebruiken als natuurlijk insecticide. Hier is een korte handleiding die u zal helpen bij het maken van dit handige brouwsel.

Waarom werken rabarberblaadjes om insecten en ongedierte af te weren?

Rabarberblaadjes bevatten oxaalzuur dat niet alleen je hart kan stoppen, maar ook een geweldig natuurlijk bestrijdingsmiddel is voor bladetende insecten.

Als plantluizen (bladluizen) of ander ongedierte van insecten uw planten aanvallen, zou het zuur in de rabarberbladeren moeten werken om ze te verstikken en anderszins te verstoren. Na verloop van tijd hoeft u zich geen zorgen te maken over de bugs.

Hoe pesticide te maken van rabarberblaadjes

Het eerste dat u moet doen om een ​​insecticide-oplossing te maken: rabarberblaadjes verzamelen. Als je de plant zelf kweekt, kun je natuurlijk je eigen bladeren gebruiken. Als dat niet het geval is, kun je naar de supermarkt gaan en wat rabarber kopen, waaraan meestal nog de groene bladeren zijn bevestigd.

Rabarberblad Insecticide Recept

Snijd de stengels van de bladeren om te koken of andere activiteiten, en bewaar de bladeren voor uw insecticide.

Zodra u uw rabarberblaadjes heeft, moet u ze in water koken. Probeer een verhouding van 1: 3 te behouden tussen de bladeren en het water.

Als je bijvoorbeeld een kopje rabarberblaadjes hebt, gebruik dan drie kopjes water. Kook de bladeren ongeveer een half uur in een pan en laat ze afkoelen.

Verwijder vervolgens met een zeef alle bladeren uit de pot. Voeg een beetje vloeibaar afwasmiddel toe en giet de oplossing in een verstuiver. Dat is alles wat er is!

Zodra u de natuurlijke insecticidespray heeft gemaakt, begint u met het sproeien van de verschillende planten in uw tuin of tuin. U kunt dit sproeien halverwege de ochtend of halverwege de middag doen, zodat het niet te snel verdampt. Na verloop van tijd zou je moeten gaan inzien dat insecten je planten minder aantrekkelijk vinden.

NOTITIE: TEST de spray altijd in een kleine ruimte om er zeker van te zijn dat de plant geen schade oploopt.

Hoe lang kun je de insecticidespray bewaren?

Idealiter wilt u de volledige oplossing voor bestrijding van rabarber binnen een dag of twee gebruiken. Houd er rekening mee dat hoe langer u wacht, hoe minder effectief het kan worden.

Moet u de spray gebruiken op planten die als voedsel worden gekweekt?

Hoewel het gebruik van insecticiden gemaakt van rabarberblaadjes effectief kan zijn tegen insecten op alle verschillende soorten planten, moet je misschien wat voorzichtig zijn en de oplossing niet sproeien op planten die je van plan bent te eten.

Het oxaalzuurgehalte in de spray kan te hoog zijn en kan u of een familielid ziek maken.

Nu je meer informatie hebt over hoe je een natuurlijk insecticide van rabarberblaadjes kunt maken en gebruiken, kun je een batch bereiden. Je zou al snel minder beestjes en mooiere planten moeten zien.


Bekijk de video: JADAM-lezing deel 7. De kerntechnologie van basismeststof. Vraag de natuur! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Shakakinos

  Ik begrijp deze vraag. Ik nodig uit voor discussie.

 2. Pauloc

  Ik ga een link geven aan een vriend in ICQ :)

 3. Faukora

  Heeft goedkoop gekregen, het was gemakkelijk verloren.

 4. Fonteyne

  Ik verzeker je.Schrijf een bericht