Landschapsarchitectuur

Tips voor het kweken van lavendel

Tips voor het kweken van lavendel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lavendel of de Engelse lavendel is een populaire winterharde struik en zorgt voor een aantrekkelijke tuinplant en is commercieel belangrijk voor de extractie van etherische oliën, het omgaan met droogte, slechte potgrond, hitte, de meeste plagen, wortelrot en schimmelziekten. Bovendien is het ook een fantastische bron van nectar voor bestuivende insecten! Ga hierheen voor een aantal fantastische afbeeldingen.

Hoe taai lavendel ook is, deze droogtetolerante plant heeft enkele culturele eisen en kan met te veel vriendelijkheid worden gedood. Bonnie Plants heeft een prachtig artikel samengesteld over het kweken van lavendel, inclusief het planten van lavendel uit stek, lavendelzaad, snoeien en het gebruik ervan. Lees het volledige artikel voor meer informatie over het kweken van lavendelplanten.

Zelfgemaakt badzout gebruikt een mengsel van premium natuurlijk zout, vochtinbrengende olie en gedroogde aromatische kruiden zoals rozemarijn en lavendel. Bonnie Plants deelt ook het recept voor badzout met rustgevend bevredigende resultaten van Chasity Curtis uit Alabama. Recept voor badzout van lavendel en rozemarijn

Lavendelstekken nemen en starten

Lavendel is gemakkelijk te starten met zomerstekken van niet-bloemige scheuten op de groei van het lopende jaar.

Bij gardenersworld.com hebben ze een leuke stap-voor-stap tutorial over het nemen en starten van lavendelstekken. Lees [Volledig artikel hier]

Meer over het kweken en oogsten van lavendel

Lavendel kalmeert de geest en stelt je op je gemak! De plant zelf en de lavendelbloemen hebben een heerlijke geur die je hele lichaam dwingt om te ontspannen! Dus zou het niet perfect zijn om lavendel in je eigen tuin te kweken? Je moet een goed doorlatende grond en andere voorbereiden. Stel je voor dat je vrienden en familie omringd zijn door die heerlijke geur! [Volledig artikel hier]

Lavendelolie maken en 50 fantastische toepassingen voor etherische lavendelolie in huis

Het is mogelijk dat lavendel een van de meest veelzijdige kruiden en etherische oliën ter wereld is.

Volgens jenniferschulman.com… "De verbazingwekkende, biologische lavendelplant is er in 39 verschillende soorten, hoewel er slechts 1 wordt beschouwd als het officiële lavendelgebruik voor lavendel van therapeutische kwaliteit (Lavandula angustifolia - voorheen Lavandula Officinalis)".

Lavendelolie wordt niet alleen voor aromatherapie gebruikt, het heeft ook veel helende doeleinden. Het heeft ontspannende eigenschappen, wordt gebruikt bij brandwonden en snijwonden, heeft een antibacteriële werking, helpt de huid te genezen, bij sinusproblemen en vermindert congestie.

Het is een favoriete etherische olie en een van de meest gebruikte multifunctionele oliën. Met al deze voordelen, waarom zou u niet uw eigen lavendelolie maken?

Leer hier hoe u zelf thuis lavendelolie maakt, 50 toepassingen voor lavendelolie hier en 7 toepassingen voor huismiddeltjes

Uitstekend lavendelgebruik

Lavendel is niet alleen een mooie toevoeging aan je tuin, maar kan ook op verschillende manieren gebruikt worden. Als je wat lavendel in huis hebt en je wilt weten wat je ermee kunt doen, bekijk dan dit bericht voor 17 creatieve toepassingen van de lavendelplant. Sommige hiervan zijn ook geweldige cadeau-ideeën.

Afbeeldingsbron


Bekijk de video: TIPS u0026 TRICS #8 - Lavendel snoeien (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Rockwell

  Ik raad u aan om op een site te komen, met een grote hoeveelheid informatie over een thema dat u interesseert. Daar zul je alles vinden.

 2. Wes

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Laten we het bespreken.

 3. Cocidius

  Well, the article is interesting. Let's write a few ...

 4. Adelhard

  Neem me niet kwalijk dat ik u onderbreek, ik wil ook mijn mening geven.

 5. Akello

  Ik kan je aanraden de site te bezoeken, waar veel informatie over dit onderwerp te vinden is.Schrijf een bericht