Tuin

Hoe u uw eigen Superfood-spruiten kunt laten groeien

Hoe u uw eigen Superfood-spruiten kunt laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spruiten zoals alfalfa, fenegriek, radijs, broccoli, mungbonen, ui, kool, mosterdzaad, kikkererwten, quinoa, linzen, erwtenspruiten en vele andere zijn superfoods.

Ze bevatten alle "kracht" van een volwassen plant, verpakt in rauwe spruiten. En om die kracht te benutten, zou het nodig zijn om te leren hoe je taugé in een pot kunt kweken.

Leer hoe je thuis gemakkelijk je eigen superfood broccoli kunt ontkiemen. U hoeft smaak of flair niet te verlaten om van een gezonde maaltijd te genieten. Bekijk de video hieronder:

Over het algemeen kun je spruitjes gemakkelijk vinden, aangezien een plaatselijke supermarkt ze meestal op voorraad heeft. Met behulp van kaasdoek, rubberen band en een glazen pot met brede opening, kunt u uw eigen miniatuurtuin laten groeien zonder het comfort van uw huis te verlaten. Als je weet hoe je spruiten in een pot moet kweken, kun je zien dat dit ongelooflijk eenvoudig is.

De meeste spruiten bieden veel gezonde voordelen, waardoor ze een goede aanvulling zijn op maaltijden zoals crunch of salade. In feite fungeren broccolispruiten als kankerbestrijdende superfoods, terwijl een taugé meer dan 100% van uw dagelijks aanbevolen vitamine C levert. Afgezien hiervan kan het kweken van spruiten binnenshuis gemakkelijk worden gedaan en duurt het slechts enkele centimeters in uw achtertuin.

Door gebruik te maken van een potje wordt gezorgd voor reinheid. Dit maakt het een goed alternatief voor degenen die het gebruik van een rommelige spruitzak afwijzen.

Je wilt deze informatie met iedereen delen om thuis hun eigen superfood te laten groeien. Lees verder voor meer informatie over het kweken van spruiten in een pot.

Dingen die je nodig hebt

Over het algemeen heb je de volgende hulpmiddelen nodig voor het kiemproces als je eenmaal hebt geleerd hoe je kiemen in een pot kunt kweken:

 • Kaasdoek, fijnmazige stof of een papieren handdoek
 • Een glazen pot met brede opening of een bakje met spruiten. U kunt een glazen pot, een literpot of een pot van pasta of pindakaas opnieuw gebruiken. Als je de tweede optie kiest, zorg er dan voor dat je de kiempot grondig wast, zodat hij het zaad niet vervuilt.
 • Kunststof bewaarstang (waar u spruiten kunt bewaren)
 • Zaden (mungboon, taugé, alfalfaspruiten, broccolispruiten, linzen, adzukiboon)
 • Sprout kit

Zaden en variëteiten

Er zijn grote variëteiten aan kiemzaden en u kunt kiezen, afhankelijk van uw behoeften. We raden echter aan taugé, taugé, broccolispruiten of alfalfazaadspruiten aan te raden.

Zoek bij het kopen van uw kiemzaad naar die met het label "voor kiem" of "kiemzaad". Dit soort marker laat zien dat het zaad ziekteverwekkervrij en goed schoongemaakt is. Bovendien beveelt de University of California dezelfde zaden aan.

Alfalfa Spruiten

Regelmatige planters of experts in het ontkiemen van zaden in een pot gebruiken voornamelijk alfalfaspruiten. Ze hebben een milde smaak, hebben een overvloed aan voeding en kunnen gemakkelijk groeien. Omdat ze meer groen produceren dan de klaver, werden ze bekend in de VS.

Als je eerder gemengde fijnproevers hebt genomen, heb je waarschijnlijk deze bladspruit geproefd. In feite gebruiken commerciële bedrijven ze regelmatig in saladedressing of garnering. Hierdoor heb je misschien op de een of andere manier je aandeel gehad.

Hoewel de commercieel geproduceerde alfalfaspruiten flauw smaken, heeft alfalfaspruit van eigen bodem een ​​iets andere smaak. Vind ze gemakkelijk bij sommige online winkels en de dichtstbijzijnde reformwinkel.

Broccoli Spruiten

Broccoli groeit meestal bij koud weer, maar het kan ook worden gekweekt in warme klimaten met een dagelijkse toevoer van vers water. Het wordt veel gebruikt in de Verenigde Staten vanwege het rijke gehalte aan antioxidanten en sulforafaan.

Volgens een onderzoek van de Johns Hopkins University in 1997 kunnen broccolispruiten driemaal de voeding leveren van volgroeide broccoli. Het produceert ook inductoren van enzymen die chemische kankerverwekkende stoffen bestrijden. Als je het thuis laat groeien, krijg je meer biologische en chemicaliënvrije broccolispruiten.

Taugé

Taugé bevatten ook evenveel voedingsstoffen als alfalfa en broccolispruiten. Net als alle andere spruiten uit de bonenfamilie, dient het als een overvloedige bron van vezels, mineralen, aminozuren en vitamines.

Ze kunnen worden gebakken of toegevoegd aan uw salade en sandwiches voor verfraaiing. Ze geven ook een boost aan de aanvoer van voedingsstoffen uit uw maaltijden.

Waarom spruiten?

Wanneer u bonen, granen en zaden consumeert, voorkomen ze dat uw spijsvertering de zaden uit elkaar haalt vanwege hun anti-nutriëntengehalte. Bovendien heeft elk plantenorganisme dit soort afweermechanismen.

Wanneer je weekt, fermenteert en ontspruit, geeft het spruiten het signaal dat ze geplant zijn. Hierdoor geven ze hun gehalte aan anti-voedingsstoffen vrij en maken ze de echte voedingsstoffen voor u toegankelijk. Omdat uw lichaam van glucose houdt en deze voedingsstof gemakkelijk opneemt, bieden ze een aanzienlijke voedingswaarde en ontketenen meer voordelen.

Hoe spruiten in een pot te laten groeien

Zelfs als je geen zonlicht hebt en geen groene vingers hebt, kun je nog steeds je eigen grondspruiten laten groeien. Je hebt ook geen enorme ruimte nodig. Zie hieronder dingen die u nodig zou hebben:

 • Inblikkende pot of glazen pot
 • Kaasdoek
 • Wat zaad
 • Rubberen band
 • Water

Groeiende Tauge In Een Pot

Stappen:

 • Bereid je pot voor door hem grondig schoon te maken. Verzamel je zaden op een plek die vrij is van vuil.
 • Verwijder de rompen.
 • Laat een of twee eetlepels zaden in de pot vallen totdat het ongeveer een kwart van het totale volume in beslag neemt. Giet daarna wat koud water tot het een paar centimeter vult.
 • Bedek de pot met de kaasdoek of een gaasdeksel. Laat de pot 12 uur afgedekt op kamertemperatuur staan.
 • Spoel de pot schoon. Zet vervolgens een kom of kiemrek vast en zet de pot ondersteboven. Plaats deze op een open plek en in direct zonlicht.
 • Spoel het water elke dag uit de pot met zaden en laat het weglopen. Droog ze echter niet helemaal uit. Over een paar dagen zou je tekenen van groei moeten zien.
 • Oogst ze als ze de gewenste grootte hebben bereikt. De beste tijd om te oogsten terwijl ze groot worden en hun groenachtige kleur blijft diep.
 • Spoel het nog een keer af en droog de zaden. Verwijder eventueel ontkiemen mungbonen uit de massa. Deze moeten binnen een week worden geconsumeerd voor het beste resultaat.
 • Je kunt ze rauw eten of lichtjes koken.

Alfalfa Sprout Zaden In Een Pot Kweken

Routebeschrijving:

 • Bereid je zaden voor door ze te wassen om vuil te verwijderen.
 • Verwijder de rompen.
 • Plaats het zaad in de luchtdichte container. Voeg driemaal zoveel water toe. Laat het zaad 8 uur weken.
 • Spoel de zaden grondig af met koud water.
 • In de komende 2 tot 3 dagen uit direct zonlicht houden. Blijf goed spoelen en drogen. Voor een ideale spruit moet je hem goed uitlekken.
 • Blijf uitlekken en spoelen tot de 6e dag. Op dit moment zou je de herkenbare groene bladeren moeten zien.

Hoe broccolispruit in een pot te laten groeien

Jij hebt nodig:

 • Een pot met wijde opening of kiempot
 • Biologische broccoli kiemende zaden
 • Water

Routebeschrijving:

 • Ontsmet je broccoli-ontkiemende zaden door ze in warm water af te spoelen. Dit zal helpen de zaden te zuiveren van puin of zand voordat ze worden geplant.
 • Doe 2 eetlepels broccolizaadjes in de pot. Voeg vervolgens lauw water toe en dek af met een deksel op een donkere plek.
 • Laat de pot 's ochtends na 12 uur uitlekken.
 • Spoel en laat het water uit de pot lopen met tussenpozen van 8 uur gedurende 5 dagen. Gedurende deze tijd moet de pot op een droge, donkere plaats worden bewaard. Zorg ervoor dat u het water elke keer goed afvoert om bederf te voorkomen.
 • Als je bladeren uit de zaden kunt zien komen, zet de spruit dan buiten in direct zonlicht. De lucht buiten en het zonlicht helpen ze snel te groeien. Eenmaal buiten, let op de watertoevoer, want ze kunnen snel drogen omdat ze snel groeien.
 • Je spruit wordt klaar als er donkere, diepe, groene bladeren uit komen.
 • U kunt een slacentrifuge gebruiken om te wassen voordat u ze opeet.

Gevolgtrekking

Weten hoe je verse spruiten in een pot moet laten groeien, lijkt meer een kunstwerk, geen rocket science. Je kunt ervoor zorgen dat je spruit gemakkelijk groeit, zelfs met beperkte tijd en heel weinig zonlicht. Geniet van deze korte plantreis terwijl u in huis bent.


Bekijk de video: Sla kweken van zaad (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Udolph

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM.

 2. Qadir

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik kan het bewijzen. Mail me op PM, dan praten we verder.

 3. Kagalkis

  Ik deel uw mening volledig. Ik denk dat dit een geweldig idee is. Ik ben het helemaal eens met jou.Schrijf een bericht