Ongedierte-ziekten

Zelfgemaakte mierenwerende spray en andere natuurlijke oplossingen

Zelfgemaakte mierenwerende spray en andere natuurlijke oplossingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Haat mieren? Een van de eerste manieren om mieren uit de buurt van het huis en van uw planten te houden, is: Geen voedsel en geen toegangspunten.

Als je problemen hebt met mieren in je huis en rond je tuin en tuin, wil je ze zeker aanpakken, maar je wilt de zaken niet erger maken door gevaarlijke pesticiden te gebruiken.

Is het mogelijk om mieren te ontmoedigen of uit te roeien zonder het gebruik van mogelijk kankerverwekkende en anderszins schadelijke stoffen?

In dit artikel zullen we deze vraag onderzoeken en advies geven voor het maken van je eigen zelfgemaakte mierenafstotende spray en mieren doden producten. Lees verder voor meer informatie over niet-giftige insectenwerende middelen en ongediertebestrijding.

Hoeveel verschillende soorten mieren zijn er?

Er zijn wereldwijd meer dan 12.000 verschillende soorten mieren. Hoewel we ze meestal als ongedierte beschouwen, is het belangrijk om te begrijpen dat ze een belangrijke functie in de omgeving vervullen.

Ze maken deel uit van de natuurlijke schoonmaakploeg van de wereld en helpen bij het recyclen en verwijderen van allerlei soorten afval, van gevallen fruit tot rottend hout tot kadavers van dieren.

Hier zijn vijf veelvoorkomende soorten mieren die u kunt tegenkomen.

Suiker mieren

Dit type mieren is vaak te vinden in mierenheuvels bij het huis en in de tuin en tuin. De term "suikermier" verwijst in feite naar verschillende veel voorkomende soorten mieren die vergelijkbare gewoonten delen en een vergelijkbare aantrekkingskracht hebben op zoet voedsel. Ze blijven meestal buiten, maar voeren soms jachtexpedities naar het huis uit op zoek naar (typisch zoete) voedselbronnen.

Ze richten niet veel schade aan, maar ze kunnen een reëel probleem vormen, aangezien ze in grote aantallen opduiken in voedselbereidingsruimten, in voer voor huisdieren, enzovoort. Je huis schoon houden en voedsel op de juiste manier bewaren, is een goede manier om te voorkomen dat je deze mieren aantrekt. [bron]

Timmerman mieren

Timmermieren blijven meestal buiten om hun nest te bouwen en op zoek te gaan naar voedsel in rottende boomstammen en andere natuurlijke houtbronnen. Als ze merken dat het hout van uw huis begint te vervallen, verspillen ze geen tijd om het proces verder te helpen.

Timmermansmieren zijn erg groot, robuust en vastberaden, dus het loont de moeite om je huis in goede staat te houden om te voorkomen dat je er ooit problemen mee hebt.

Argentijnse mieren

De Argentijnse mieren komen uit Brazilië en Argentinië; ze zijn echter naar de VS geëmigreerd (waarschijnlijk als verstekelingen in vrachtschepen). Tegenwoordig zijn ze overal in het zuiden te vinden, langs de westkust en in Missouri, Maryland en Illinois. Deze mieren zijn alleseters, maar ze geven de voorkeur aan zoet voedsel.

Ze vinden het leuk om te nestelen in vochtige omgevingen. Zorg ervoor dat de grond in uw tuin goed wordt afgevoerd om te voorkomen dat deze mieren uitgebreide netwerken van tunnels opzetten. [bron]

Geurige huismier

Zogenaamde geurige huismier geeft een kenmerkende kokosgeur af. Deze mieren vervullen een belangrijke functie doordat ze de karkassen van dode insecten verorberen. Ze houden ook van zoet voedsel, dus ze kunnen soms binnenshuis worden gevonden.

Voor het grootste deel vind je ze verstopt in stapels bladeren, gestapeld hout en andere schuilplaatsen. Laat geen grote bladeren rond uw fundering ophopen en bewaar uw brandhout buiten uw huis om te voorkomen dat deze welkome buitenmieren zich binnen wagen.

Vuurmieren

Vuurmieren zijn actief agressief en geven een zeer pijnlijke steek. Deze kleine rode mieren zijn verbazingwekkend flexibel en leven in een grote verscheidenheid aan gebieden en omgevingsomstandigheden. Het zijn opportunisten die profiteren van overstromingsomstandigheden om zich te verspreiden, omdat ze in staat zijn om massaal samen te komen en te drijven op overstromingen.

Ze bouwen meestal grote heuvels die gemakkelijk te herkennen en te herkennen zijn. Als je vermoedt dat je een vuurmierprobleem hebt, probeer het dan niet alleen op te lossen. Schakel een professional in. Wanneer ze boos worden, kunnen deze mieren zwermen en aanvallen en honderden steken afgeven. Dit kan dodelijk zijn voor mensen en zelfs voor grote dieren. [bron]

Waarom geen pesticiden gebruiken?

Commerciële mierenwerende middelen en moordenaars bevatten gevaarlijke chemicaliën als hun actieve ingrediënten. Hoewel deze chemicaliën meestal maar een klein percentage van de formule uitmaken; en hoewel ze op een spaarzame manier op de juiste manier worden aangebracht, veroorzaakt het feit dat voortdurend gebruik van deze producten een opeenhoping van gifstoffen in en rond uw huis.

Op de lange termijn kan deze opeenhoping schadelijk zijn voor lucht, bodem en water in uw directe omgeving en voor het milieu in het algemeen.

Kinderen en huisdieren lopen een bijzonder risico op complicaties en ziekten die worden veroorzaakt door contact met pesticiden, omdat ze zich meestal dicht bij de grond bevinden. Ze komen eerder in toevallig contact met deze giftige stoffen of nemen ze zelfs op.

Omdat kinderen nog in ontwikkeling zijn, kan blootstelling aan deze gifstoffen bovendien buitengewoon schadelijk zijn en de juiste groei en ontwikkeling verstoren.

Wat u moet weten over insecticidevergiftiging

Commerciële mierenwerende middelen en moordenaars zijn een soort insecticide dat is ontworpen om mieren te ontmoedigen en / of te doden; deze chemicaliën kunnen echter ook zeer schadelijk zijn voor mensen en huisdieren. Bij inslikken, inademing of opname in het systeem via de huid of ogen kunnen er onmiddellijke of cumulatieve nadelige effecten optreden. [bron]

In commerciële pesticiden worden een aantal verschillende chemicaliën gebruikt. Hier zijn drie van de meest voorkomende typen:

Pyrethrines

Complicaties veroorzaakt door deze chemische stof worden voornamelijk ervaren bij inademing. Pyrethrines zijn een van de mildere soorten pesticide chemicaliën. In feite is deze chemische stof in bepaalde bloemen in de natuur te vinden. Het wordt ook kunstmatig geproduceerd in het laboratorium.

Het grootste probleem met pyrethrines is dat ze bij inademing mogelijk gevaarlijke ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Bij personen die erg gevoelig zijn voor deze stof, kan dit leiden tot een gebrek aan reactievermogen, bewusteloosheid of coma.

Carbamaten en organofosfaten

Deze chemicaliën kunnen snel in de huid worden opgenomen. Gevaarlijke blootstelling aan organofosfaten en / of carbamaten kan leiden tot:

 • Verminderde eetlust
 • Piepende ademhaling
 • Ademhalingsproblemen
 • Ontstoken luchtwegen
 • Huidirritatie
 • Verlaagde hartslag
 • Verminderde bloedcirculatie
 • Cyanose
 • Convulsies
 • Ongerustheid
 • Zwakheid
 • Duizeligheid
 • Waterige ogen
 • Kwijlen
 • Meer plassen
 • Buikkrampen
 • Misselijkheid
 • Braken
 • en / of diarree

Het niet gebruiken van de juiste bescherming en / of het niet onmiddellijk wegspoelen van deze chemicaliën na blootstelling kan leiden tot verlamming en zelfs coma.

Paradichloorbenzenen

Dit is het belangrijkste ingrediënt in mottenballen en kan ook in sommige insectenwerende middelen worden aangetroffen. Overmatige blootstelling aan paradichloorbenzenen is meestal het gevolg van onbedoelde inname en kan buikpijn, misselijkheid, braken en diarree veroorzaken.

Hoe om te gaan met pesticidenvergiftiging

Bel 911 voor instructies en onmiddellijke hulp. Verplaats de persoon bij overmatige blootstelling door inademing onmiddellijk naar de buitenlucht. In geval van blootstelling van de huid of ogen, moet u het blootgestelde gebied minimaal vijftien minuten met schoon stromend water spoelen. Als het gif is ingeslikt, dien dan geen water of melk toe en wek geen braken op, tenzij een gezondheidsdeskundige u dit opdraagt.

Als u vermoedt dat u mogelijk een voortdurend probleem met toxiciteit heeft, bel dan de National Poison Help-hotline gratis, 24/7. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over vergiftigingen, vergiftigingspreventie en aanverwante onderwerpen. Hun telefoonnummer is: 1-800-222-1222

Onthoud dat voorkomen meer dan genezen waard is. Als u niet te maken wilt hebben met accidentele vergiftiging, kunt u het beste vergif buiten uw huis en tuin houden. Gelukkig zijn er veel effectieve, niet-giftige alternatieven als het gaat om het omgaan met mieren en ander huishoudelijk en tuinongedierte.

Wat kan je doen?

Gelukkig zijn pesticiden een laatste redmiddel als je te maken hebt met mieren. Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat mieren om een ​​bepaalde reden uw huis binnenkomen of uw tuin en tuin bezoeken. Die reden is altijd voedsel. Voordat u een afschrikmiddel gebruikt, moet u uitzoeken wat hun voedselbron is en deze verwijderen of vastzetten. Dit kan voor uw probleem zorgen.

Een tweede stap die je kunt nemen, is het mierenpad vernietigen. Mieren gaan liggen en volgen een spoor van feromonen van het nest naar de voedselbron. Door dit geurspoor weg te vegen door het gebruik van kokend water en / of azijn, voorkom je dat er meer mieren komen. Ze kunnen natuurlijk een andere route vinden, maar als je waakzaam bent, kun je ze tegenhouden.

Natuurlijke manieren om met mieren om te gaan

Het zal je misschien verbazen dat veel van de items die je nodig hebt om mieren af ​​te weren of te doden, waarschijnlijk te vinden zijn in je wasruimte, keukenkasten of aan de zijkant van je gootsteen. Enkele van de meest voorkomende en succesvolle items die worden gebruikt om mieren te bestrijden zijn:

 • Boorzuur (Borax)
 • Grits (Maïsmeel)
 • Crème van tandsteen
 • Cayenne peper
 • Essentiële oliën
 • Kokend water
 • Zuiveringszout
 • Citroensap
 • Kaneel
 • Beendermeel
 • Afwasmiddel
 • Azijn
 • Kruidnagel
 • Gist
 • Krijt
 • Zout

Als ze in combinatie of afzonderlijk worden gebruikt, hebben deze eenvoudige middelen wisselend succes bij het ontmoedigen en / of uitbannen van mierenplagen. Hier zijn een paar ideeën die u kunt gebruiken. Voel je vrij om deze in combinatie te gebruiken en zo nodig aan te passen of aan te passen aan jouw specifieke situatie.

 • Komkommerschillen in de keuken zetten
 • Theezakjes met muntthee laten staan
 • Gebruik cayennepeper, citrusolie, citroensap, kaneel of koffiedik.
 • Teentjes knoflook tussen de scheuren op een dek.

Bekijk deze video over Natural Ant Repellent

12 manieren om mieren te ontmoedigen, af te weren of te doden

Teken een krijtomtrek

Koop wat stoepkrijt en teken krijtgrenzen om toegang tot mieren te voorkomen. Ze lopen niet graag over krijtlijnen omdat het stof aan hun voeten kleeft.

Bouw een barrière

Giet een lijntje zuiveringszout, wijnsteen of beendermeel over deuropeningen en andere gebieden waar u niet wilt dat mieren lopen. Dit werkt op vrijwel dezelfde manier als krijt. Je kunt ook een barrière van kaneel of gemalen kruidnagel overgieten, waardoor ze niet alleen worden geblokkeerd, maar ook worden afgestoten.

Laat een zure geur achter

Gebruik verse citroenen om hun in- en uitgangen te verzuren. Pers citroensap in hoekjes en gaatjes, scheuren en spleten die mieren een middel geven om je huis binnen te komen. Het is belangrijk op te merken dat gereconstitueerd citroensap voor dit doel niet werkt.

Dood ze op zicht

Vul een spuitfles met pure azijn om mieren te besproeien als je ze ziet. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om appelciderazijn te gebruiken, maar dit is echt niet nodig voor het schoonmaken en ongediertebestrijding. Goedkope witte azijn werkt prima. Zorg ervoor dat u ze rijkelijk besproeit. Door ze met dit milde zuur te doordrenken, worden ze uitgeschakeld en verdrinken ze ter plekke.

Wis hun spoor

Na het doordrenken met azijn, maak de dode mieren schoon met zeer heet (kokend) water om hun spoor volledig uit te wissen en eventuele mieren te verwarren die het proberen te volgen. Wees voorzichtig bij het schoonmaken met kokend water. Draag rubberen handschoenen en gebruik een sponsapplicator met handvat zodat u niet in contact hoeft te komen met het kokende water.

Maak ze schoon

Sommige mensen melden dat ze succes hebben met het doden van mieren met zeepachtig water. Dawn afwasmiddel staat bekend om zijn vermogen om insecten te doden, maar de meeste merken werken even goed. Om snel een groot aantal mieren te doden, kunt u een deel afwasmiddel mengen met twee delen water in een spuitfles. Drenk de mieren; wacht tot ze dood zijn en was ze dan weg met heet water.

Kook ze levend!

Om mierenheuvels in de tuin en tuin aan te pakken, giet je er gewoon kokend water overheen. Doe dit in de koelte van de avond wanneer ze waarschijnlijk thuis zullen zijn. Voor meer effect kan een flinke dosis cayennepeper aan het water worden toegevoegd terwijl het kookt. Pas op dat u uzelf niet blootstelt aan de stoom, aangezien de cayennepeper uw neus en ogen kan irriteren. Als je geen cayennepeper hebt of deze niet wilt gebruiken, kun je wat afwasmiddel, azijn of zout aan het water toevoegen. Herhaal deze behandeling indien nodig, dagelijks totdat de mieren verdwenen zijn.

Bekijk deze video over - Het doden van timmermansmieren zonder chemicaliën

Droog ze uit

Strooi diatomeeënaarde van voedselkwaliteit rond de mierenheuvel en in elk gebied waar je mieren hebt gezien.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Als ze eroverheen lopen, zal het silica in de fijne deeltjes hun exoskeletten beschadigen en de olieachtige beschermlaag die hen bedekt, schuren. Dit zal uiteindelijk resulteren in de uitdroging en de dood van individuele mieren die in contact komen met deze volledig natuurlijke substantie.

Bekijk deze video: Hoe je op een natuurlijke manier van mieren afkomt (3 manieren om mieren te doden)

Een andere manier om ze uit te drogen, is door ze droog grutten of maïsmeel te voeren. Ze zullen deze waargenomen voedselbron terugbrengen naar de mierenkolonie om daar opgeslagen en gegeten te worden. Wanneer ze dit zeer droge graanproduct consumeren, neemt het intern vocht op en droogt het op.

Vergiftig ze

Gebruik boorzuur (ook bekend als: 20 Mule Team Borax) en suiker om mierenaas te maken. Meng een kleine hoeveelheid borax (bijv. 1 theelepel) half en half met suiker en voeg water toe om een ​​pasta of dikke vloeistof te maken. Zet deze oplossing in ondiepe bakjes, zoals de plastic deksels van yoghurtbakjes. Mieren zullen ernaar toe komen, het eten en het terug naar het nest dragen.

Uiteindelijk zal deze behandeling de hele kolonie doden. Gebruik deze oplossing met zorg. Boorzuur is een gif. Houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren. [bron]

Borax en DIY Ant Trap (met educatieve, gezondheids- en veiligheidsfeiten met gebruik van alle natuurlijke Borax).

Laat ze exploderen!

Een ander soort gif kan worden gemaakt met gist, melasse en suiker. Combineer twee delen melasse, een deel suiker en een deel gist om je aas te maken. De mieren zullen worden aangetrokken door de melasse en de suiker, maar wanneer ze het consumeren, zal de gist intern gas opbouwen, en dit zal de mieren doden. Dit recept is niet giftig voor kinderen en huisdieren, maar het zou nog steeds geen goed idee zijn voor mensen of dieren om het te consumeren.

Hoe maak je zelfgemaakte mierenverdelger-recept-natuurlijke huishoudelijke ingrediënten-stop-controle-aas en gif

Verwijder voedselbronnen

Mieren komen naar voedsel, dus zorg ervoor dat u etensresten opbergt, houd containers met voedsel goed afgesloten en bescherm voedsel voor huisdieren. Als u droogvoer voor uw dieren laat staan, probeer dan de voerbak in een grotere, ondiepe schaal met water te zetten zodat mieren er geen toegang toe hebben.

Lok ze weg

Als je de mieren helemaal geen kwaad wilt doen, kun je ze omleiden met een suikerspoor om ze naar een andere locatie te laten gaan. In veel Aziatische culturen houden mensen mieren het huis uit door dagelijks op een afgelegen locatie rijst en restjes 'aan te bieden'. Als u voor deze methode kiest, moet u zich inzetten om deze dagelijks bij te houden.

Maak je eigen zelfgemaakte natuurlijke mierenafstotende spray

Als je eenmaal mieren hebt verstoord, ontmoedigd en / of uitgeroeid met de bovenstaande methoden, wil je ze weghouden. Dit is een vrij simpele zaak. Er zijn veel verschillende combinaties van natuurlijke ingrediënten die u kunt gebruiken om een ​​natuurlijke insectenspray te maken die mieren, andere insecten en spinnen ontmoedigt. De sleutel tot al deze combinaties is etherische olie. [bron]

Mieren en vele andere enge kruipers houden niet van de geur van lavendelolie. Andere essentiële oliën die ze afstoten, zijn onder meer:

 • Pepermunt etherische olie
 • Eucalyptus olie
 • Sinaasappelolie
 • Citroenolie
 • Cederolie
 • Neem olie

Sommige mensen hebben succes gemeld met theeboomolie, wierook en andere sterk geurende etherische oliën. Experimenteer om erachter te komen wat het beste voor u werkt en wat u het beste ruikt.

Om je eigen zelfgemaakte mierenwerende spray te maken, heb je een drager nodig. Water, witte azijn of ontsmettingsalcohol zijn voldoende. Het maken van dit eenvoudige mengsel is buitengewoon eenvoudig. Dit is wat u nodig heeft om de oplossing te vinden:

 • 16 ons water, witte azijn of isopropylalcohol
 • De etherische oliën naar keuze
 • Een 16 ounce spuitfles

Giet de drager in de spuitfles en voeg de etherische oliën toe met een snelheid van ongeveer een dozijn druppels per ounce in totaal. Dit betekent dat als u besluit dat u een combinatie van twee of meer soorten etherische olie wilt, u geen dozijn druppels van elk per ounce moet toevoegen. Combineer ze in plaats daarvan om in totaal een dozijn druppels etherische olie per ounce drager te maken.

Om je spray te gebruiken, moet je hem goed schudden en royaal sprayen op plekken waar mieren zijn gezien. Voorbeelden zijn werkbladen, deuropeningen, vensterbanken enzovoort. Je moet dit regelmatig, doorlopend doen om mieren op afstand te houden.

Deze video richt zich op spinnenafweermiddel, maar het recept werkt net zo goed voor mieren en een insectenafweermiddel voor andere insecten.

Hoe Spider Repellent te maken | Thuis met P. Allen Smith

Hoe kiest u een drager?

Beschikbaarheid en doel zouden u moeten begeleiden bij het kiezen van een vervoerder. Als je op dit moment alleen water hebt, moet je dat gebruiken. Als u water kiest, kunt u een eetlepel afwasmiddel toevoegen om als oppervlakteactieve stof te dienen om de spray gelijkmatig over oppervlakken te verdelen. Dit zal ook dodelijke kracht toevoegen.

Witte azijn of isopropylalcohol zullen beide mieren doden bij contact, dus je kunt mieren doden als je ze ziet en een geur achterlaten die nieuwkomers afschrikt. Als een toegevoegde bonus geeft het gebruik van azijn of isopropylalcohol je spray wat reinigende en glanzende eigenschappen, dus je kunt hem gebruiken als een aanrechtspray die zowel oppervlakken doet glanzen als mieren afstoot.

Als je de kracht van azijn wilt, maar de geur niet lekker vindt, kun je het verdunnen met water. Begrijp dat dit ook de effectiviteit ervan zal verminderen.

Persistentie is een noodzakelijk natuurlijk ingrediënt voor mierenbeheersing

Wanneer u volledig natuurlijke plaagoplossingen gebruikt, moet u begrijpen dat ze niet al het ongedierte in één keer zullen doden, en als u niet ijverig bent, zullen ze ongedierte niet weghouden. Gebruik een holistische benadering door meerdere volledig natuurlijke oplossingen te combineren, en zorg ervoor dat u uw oplossingen regelmatig en consistent toepast.

Als je je realiseert dat mieren of andere insecten een probleem vormen, begin dan met te bepalen waarom ze naar een bepaald gebied worden aangetrokken en elimineer die aantrekkingskracht. Laat geen eten achter en houd uw woonruimtes en uw tuin schoon en vrij van rommel. Een goede huishouding zal veel helpen bij het voorkomen van mierenplagen in huis.


Bekijk de video: 18 HACKS VOOR NATUURLIJKE SCHOONHEID (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Abhainn

  Ik denk dat je een fout maakt. Laten we bespreken.

 2. Faezilkree

  Dit gedeelte is hier erg handig. Ik hoop dat dit bericht hier relevant is.Schrijf een bericht