Landschapsarchitectuur

Voors en tegens van kruiwagens en tuinwagens

Voors en tegens van kruiwagens en tuinwagens


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Samenvatting: Een tuinkar of kruiwagen is een werkpaard voor tuingereedschap waar veel tuinders, doe-het-zelf-tuinarchitecten en huiseigenaren van houden als een rug- en tijdbesparing voor hun werk buitenshuis.

Neem de tijd om verstandig te kiezen en kies degene die het beste bij u past.

Vraag: Mijn man heeft een kruiwagen of een soort rollende tuinkar nodig voor zijn werk in huis (hij staat altijd buiten), en het zou het perfecte vaderdagcadeau zijn. Wat kan ik het beste kopen ... een kruiwagen of tuinwagen? Allyson, Johnson City, Tennessee

Antwoord: Allyson, ik wou dat het mogelijk was om het "juiste" antwoord te geven, maar tuinkarren of kruiwagens moeten voldoen aan het werk en de taken van de gebruiker.

Sterker nog, ik nam de man mee naar het tuincentrum en liet hem zijn speelgoed uitkiezen. Er is nogal wat innovatie in de wereld van tuingereedschap, waaronder kruiwagens en karren. Laten we daarom eens kijken naar enkele kooprichtlijnen om te overwegen.

 • Wat wordt er getrokken - Hoeveel kubieke voet?
 • Operatie
 • Waarde
 • Ruimtevereisten
 • De kleine extra's

Kruiwagen en tuinwagens - Wat wordt er vervoerd?

Wees bij het selecteren van de 'perfecte' kruiwagen of kar voor gebruik in huis eerlijk en vraag in het algemeen ... Wat wordt er vervoerd, hoe wordt het gebruikt en wie gaat het gebruiken? Dit zal helpen bij het beperken van het algehele ontwerp, het laadvermogen, de materiaalconstructie, de prijs en de afmetingen.

Zal dit sleepwerktuig bijvoorbeeld voornamelijk worden gebruikt om bladeren in de herfst te verplaatsen of om zware lasten zoals landschapsrotsen te verplaatsen?

Is er spierkracht nodig om te werken of wordt het achter een grasmaaier of quad getrokken? Is een bak met wielen nodig of is kippen verplicht?

Een gereedschapswagen kan een heel eenvoudig opvouwbaar canvas zijn om geharkte bladeren van de ene plaats naar de andere te verplaatsen of een hightech gemotoriseerde elektrische kruiwagen op gas voor het hanteren van zware lasten.

Operatie

Wanneer u de bediening van een tuinwagen of kruiwagen overweegt, moet u met verschillende factoren rekening houden.

Als zware materialen zoals grote landschapsrotsen met een gewicht van honderden kilo worden verplaatst, is een stevige metalen tuinkar met 4 wielen heel logisch, maar als het manoeuvreren in krappe ruimtes ook een factor is, is een zware kruiwagen het ticket .

Als de lading meer in de lijn ligt van het verplaatsen van de composthoop, het verspreiden van mulch, het verplaatsen van bladeren of het vervoeren van kleinere stenen rond uw eigendom is meer de taakomschrijving van het vervoeren dan een kruiwagen van glasvezel, een stevige plastic bak of een kar met twee wielen. ideale selectie.

Als uw behoeften licht zijn, zoals bewegende bladeren voor het mulchen van bladeren en kleine takken waar een kar of kruiwagen van industriële sterkte te veel is, kies dan voor een ontwerp met 2 wielen gemaakt van een van de duurzame gegoten kunststoffen op de markt. Je vindt ze met verschillende namen: werfkar of gazonkar.

Houd ook rekening met het gewicht als transport een probleem is of als u over een gat, trede of oneffen terrein moet tillen. Voldoet een kruiwagen met enkel wiel of 2 wielen beter aan uw behoeften dan een kruiwagen of kar met 2 of 4 wielen?

Kosten / waarde

Kosten zijn altijd een probleem, vooral in de huidige wereld van kostenbewustzijn. U moet de waarde van de kar of kruiwagen wegen en vergelijken met de kosten. Hoe wordt het gemaakt? Wanneer het is geladen ... zal het de klus aan? Is het overdreven? Het betalen van een hoge dollar levert niet altijd de beste productbehoeften op.

Voor veel huiseigenaren wordt een traditionele kruiwagen van gegoten plastic of een tuinkar verkocht voor ongeveer $ 60 tot $ 175. Vanaf dat moment stijgen de zware en gemotoriseerde modellen in prijs.

Ruimtevereisten

Tenzij u een opvouwbaar of lichtgewicht model heeft dat u kunt ophangen, moet u ook rekening houden met de ruimte die dit tuingereedschap inneemt. Ze zijn omvangrijk, maar besparen tijd en geld. Bedenk waar de kar of kruiwagen zal worden opgeslagen. De weerselementen kunnen het soort materiaal waaruit het moet worden geconstrueerd beïnvloeden.

Bij planten en tuinonderhoud komt meer kijken dan alleen zaailingen in de grond planten en af ​​en toe wiet trekken. Het omvat wat lichamelijk werk en soms spierpijn.

Het verplaatsen van zakken kunstmest, mulch, compost, potplanten, onkruid, zware tuinornamenten, decoratieve stenen en bewegende uitgebreide planten kunnen uw rug snel belasten. Dit maakt een tuinwagen, gazontractor of kruiwagen een onmisbaar item voor het werken op uw terras en een hulpmiddel voor het tuinhuis.

Een kruiwagen of tuinwagen speelt vele rollen als basistuinuitrusting voor elke tuinman. Talrijke tuintaken zullen niet zo eenvoudig zijn zonder de hulp van een kruiwagen of tuinwagen.

Tegenwoordig kunt u kiezen uit een breed scala aan kruiwagens en tuinwagens. Er bestaat ook een groot aantal verbeteringen in de omtrek en er zijn enkele gereedschappen die worden gebruikt om deze patio- / kinderkamerapparaten te bouwen.

Kruiwagen Versus Tuinkarren

Hoewel kruiwagens en tuinwagens in wezen hetzelfde werk verrichten, hebben ze elk hun voor- en nadelen.

Ontwerp en bruikbaarheid

 • Kruiwagens bestaan ​​uit schuine zijkanten en 1 à 2 voorwielen. Je wandelt achter de kruiwagen, waardoor hij eenvoudig te besturen en te verplaatsen is. Dit tuingereedschap werkt handig voor stortplaats, mest, grond, onkruid of steen.
 • Aan de andere kant hebben tuinwagens vlakke bodems en rechte zijkanten. U moet tuinwagens trekken met twee of meer grote wielen. Ze zien er stabieler uit dan kruiwagens en kunnen voor het grootste deel grotere ladingen aan, zoals het verplaatsen van grote potten, stenen, enz. Het kan echter moeilijker lijken om te bewegen op niet-gladde oppervlakken.
 • Zware vrachtwagens lijken geschikt voor zware ladingen en omslachtig werk, bijvoorbeeld stenen, houtstapel en die betonnen tuinresten. Sommige kleinere terras- of kinderwagens werken buitengewoon nuttig, en ze bleken nuttig voor het vervoeren van apparaten en plantblokken.
 • De kleinere tuingrondwagens gaan regelmatig met een bovenklep mee zodat ze dubbel werk kunnen doen als zitplek.
 • Kruiwagens bestaan ​​over het algemeen uit een stalen frame met een metalen bakje of ander duurzaam plastic materiaal als emmer en worden geleverd met luchtbanden of metalen wielen. Kruiwagens hebben ook twee handvatten, tuinwagens en een eenzame verbindingsstang, net als een kinderwagenhandvat.
 • Dun metaal vormt goedkope vrachtwagens, maar stevigere vrachtwagens zijn gemaakt van een combinatie van hard plastic of multiplex en metaal van buitenaf. Vrachtwagens bevatten soms vier rechte zijden. Veel vrachtwagens hebben echter een opening aan de achterkant. Vrachtwagens vertonen zelden schuine voorkanten, ondanks het feit dat ze er soms krom uitzien als kruiwagens.

Stabiliteit tijdens transport

 • Tuinwagens zien er veel stabieler uit dan kruiwagens in het licht van hun tweewielige configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor het transporteren van materiaal over een ruig landschap.
 • Als u een kruiwagen gebruikt, moet u de hele lading op een eenzaam wiel afstellen, een prestatie die veel geduld en oefening vereist.
 • U kunt de controle verliezen en de hele lading morsen als de hoop zich niet gelijkmatig in de kruiwagen lijkt te verspreiden.
 • Een tuinvrachtwagen is een betere optie voor kleine kinderen, oudere en lichamelijk gehandicapte kinderdagverblijven. De controle over de truck verliezen lijkt kleiner dan kruiwagens.
 • Een terras- / boomkwekerijwagen van goede kwaliteit is een cruciale onderneming, in ieder geval kan een eenvoudige wagen een superieure optie zijn voor de gemakkelijke plantenspecialist.

Gemakkelijk verplaatsbaar

Gebruikers kunnen tuinwagens gemakkelijk trekken en duwen. Het verplaatsen ervan is echter een moeilijke taak, vooral langs krappe wegen en in kleine ruimtes.

 • Als u een vrachtwagen langs een rechte weg moet duwen, zult u geen problemen ondervinden. Het zwenken van een patiowagen kan echter een lastige inspanning zijn.
 • Een kruiwagen werkt door correlatie veel eenvoudiger om te draaien, omdat hij alleen een eenzaam wiel vasthoudt om te draaien en te draaien.
 • Het draaien van een ongevulde kruiwagen voelt veel minder moeilijk dan het draaien van een gestapelde kruiwagen, omdat je tijdens het draaien het hoopgewicht nauwkeurig moet afstellen.
 • Kruiwagens zijn een meer praktische keuze als het gaat om beperkte, smalle tussenruimtes, omdat u ze gemakkelijk van links naar rechts kunt kantelen om door krappe ruimtes te bewegen.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een tuinwagen of kruiwagen

 • Kracht en grootte van de tuinman: als je een zwaar item koopt en je kunt niet eens het handvat optillen om eraan te trekken, dan gaat alles verloren. De juiste maat maakt het werk gemakkelijker.
 • De grootte van de tuin: houd rekening met het aantal reizen dat u moet maken als u een grotere tuin heeft. Onthoud ook altijd; hoe groter de kar of kruiwagen, hoe moeilijker te trekken en te balanceren.
 • De topografie van uw land: het is een moeilijke taak om een ​​kruiwagen in hobbelige landen te hanteren. Aan de andere kant hebben karren meestal de neiging om sneller te bewegen in steile landen.
 • De kwaliteit van het product: Kies altijd voor de best gebouwde en stevige kruiwagen. Je moet een goede grip zoeken en de platen moeten dik en stevig lijken om de lading te dragen.
 • Het materiaal van de platen: Kies het juiste materiaal voor de platen. Metaal of staal staan ​​bij de beste keuzes wat betreft duurzaamheid, en u moet het jaarlijks onderhouden bij het optreden van roest en corrosie. Plastic is ook een goede optie vanwege het lichte gewicht, maar zorg ervoor dat het materiaal uit hoogwaardig plastic bestaat. Van alle keuzes is hout minder duurzaam omdat het gemakkelijk beschadigd raakt dan plastic en metaal.
 • Zoek naar luchtgevulde banden, deze maken de beweging gemakkelijker en geven meer balans aan de wagen. Mocht de band lek raken, dan kunt u deze eenvoudig repareren met een gewone bandenpomp. Metalen banden worden niet lek, maar ze voegen meer gewicht toe aan de wagen.
 • In geavanceerde karren en kruiwagens kunt u kiezen voor gas- of elektrische aangedreven wagens, wat uw taak aanzienlijk zal vergemakkelijken.
 • Sommige karren en kruiwagens zijn beschikbaar met remmen die helpen bij het navigeren in steile landen.
 • Opvouwbare kruiwagens en karren werken uitstekend voor opslag en ze zullen veel ruimte besparen voor ander gereedschap.
 • Bij karren is er vaak keuze uit bandenmaat en stijl (binnenband of massief, spaakwiel of niet). Uw omstandigheden en het beoogde gebruik zijn factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het bandentype. Lees de site van de fabrikant of vraag ernaar.
 • Hoewel er lookalikes in houten karren zitten, klinkt het alsof ik niet de enige ben die die van Carts Vermont aanbeveelt, die in catalogi en bij Amazon worden verkocht.
 • De Smart Cart waar ik de voorkeur aan geeft wordt ook veel gekopieerd, maar het origineel komt uit Muller’s Garden Carts in Maine. Het is ook te vinden in tuincatalogi, of goedkoper bij de alomtegenwoordige Amazone.
 • Ik weet niet of kruiwagens met plastic kuipen populair waren toen ik eeuwen geleden mijn ondeugende rode stalen True Temper kreeg. Als ik ooit een nieuwe kruiwagen nodig heb, zal ik die onderzoeken, dankzij het advies van mijn deskundige vrienden hierboven.

Video van de Gorilla Cart Een "Utility Wagon Garden Dump Cart"

De kleine extra's zijn kenmerken die het ene product onderscheiden van het andere.

Grote wielen

Grote wielen maken de bediening veel gemakkelijker bij het navigeren, vervoeren en algeheel gebruiksgemak. Sommige van de karren met 2 wielen die u met de hand trekt, hebben "emmers" van mooi formaat, maar kleine wielen die de bediening en het manoeuvreren moeilijker maken.

Onderhoud

Hoe minder onderdelen, hoe beter… bouten moeten na verloop van tijd worden aangedraaid. Metaal roest waar gegoten plastic of poly-gevormde trays dat niet doen. Houten handvatten kunnen na verloop van tijd rotten - Zijn er vervangende onderdelen beschikbaar?

Makkelijke toegang

Sommige karren zijn ontworpen met een neerklapbare poort aan de voorkant, waardoor het vullen en lossen gemakkelijker wordt. Dit kan een grote hulp zijn bij het laden van mulch, het harken van bladeren of het verspreiden van compost.

Persoonlijke voorkeur van een goede kruiwagen

De bovenstaande items zouden u moeten helpen bij uw beslissing om een ​​kruiwagen of een kar te kopen, maar ik laat u achter met mijn "koopvoorkeur".

Mijn voorkeur ging altijd uit naar een model met 1 wiel, een stalen kruiwagenframe van 6 kubieke voet, gemaakt van een duurzame gegoten poly-emmer voor de meeste klussen die ik nodig heb.

De poly emmer of bak roest niet, is makkelijk schoon te maken en duurzaam. Hij verwerkt en vervoert een breed scala aan duurzame materialen.

Het grote pneumatische kruiwagenwiel rolt soepel, blijft stabiel bij het vullen en stort gemakkelijk. Afgezien van de luchtbanden, vormen ze een fijne stoel om een ​​pauze te nemen als dat nodig is.


Bekijk de video: Kruiwagen elektrisch SMB 100 E-PowerBarrow HD-GL Pro (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tunos

  Om eerlijk te zijn, begreep ik eerst niet volledig, maar de tweede keer dat ik het kreeg - bedankt!

 2. Vanderveer

  Vreemd genoeg, en de analoge is?

 3. Edward

  Je praat over het essentiële

 4. Roland

  Ik doe mee. Het was ook bij mij. We kunnen over dit thema communiceren. Hier of op PM.

 5. Maro

  Ik ben het niet met je eensSchrijf een bericht