Ongedierte-ziekten

4 tips om teken en de ziekte van Lyme in de tuin te voorkomen

4 tips om teken en de ziekte van Lyme in de tuin te voorkomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De ziekte van Lyme is een bacteriële ziekte die op mensen wordt overgedragen door geïnfecteerde tekenbeten, met name door de zwartbenige teek. De getroffenen zullen griepachtige symptomen vertonen zoals gevlekte koorts, hoofdpijn, vermoeidheid en huiduitslag. Antibiotica kunnen de ziekte van Lyme gemakkelijk behandelen, vooral als het in de beginfase wordt opgemerkt.

Net als bij elke andere ziekte is voorkomen echter beter dan genezen.

Mei is de maand van bewustwording van de ziekte van Lyme, met de lente en zomer hier, samen met meer tijd buitenshuis, is het een goed moment om de methoden voor bescherming tegen teken opnieuw te bezoeken. Lees verder voor meer informatie over tips om tekenplagen te voorkomen en uw gezin vrij te houden van door teken overgedragen ziekten.

Pas pesticiden toe om teken te bestrijden

Het gebruik van pesticiden of een insectenverdrijvend middel zoals acaricide, dat is ontworpen om teken te doden, kan u helpen de teken uit uw tuin te houden. De acariciden zijn zeer effectief bij het verminderen van de teekpopulatie in uw tuin.

Als u de juiste tijd en de juiste toedieningsmethoden gebruikt, kunt u de tekenpopulatie met ongeveer 68 tot 100 procent verminderen.

Als u vermoedt dat u een tekenplaag in uw tuin heeft, dient u de plaatselijke gezondheidsfunctionarissen te raadplegen, die u zullen adviseren over de beste tijd om het acaricide in uw omgeving toe te passen om teken voor eens en voor altijd te verwijderen.

Deze functionarissen zullen u ook op de hoogte stellen van eventuele voorschriften die betrekking hebben op de toepassing van pesticiden op woningen.

Creëer een tikvrije zone

U kunt landscaping-technieken gebruiken om een ​​tuin te ontwikkelen die rond uw huis teekveilig is. Teken die de ziekte van Lyme overdragen, gedijen goed op vochtige gebieden met bos.

Deze teken zullen echter zeer snel afsterven als ze worden blootgesteld aan zonlicht.

Om de tekenpopulatie in uw tuin te verminderen, moet u het bladafval verwijderen en alle hoge struiken en het gras rondom het huis ruimen.

Je moet er ook voor zorgen dat je het hout in een droge ruimte stapelt en de speeltoestellen, patio's en dekken uit de buurt van je tuinrand en bomen houdt.

Een andere truc die voor veel mensen werkt, is het plaatsen van houtsnippers tussen beboste gebieden en gazons. Dit beperkt de beweging van de teek en houdt ze weg van uw tuin.

Houd de herten weg

Teken die de ziekte van Lyme overbrengen, komen voor op herten. Hoewel de lokale autoriteiten acties initiëren die de beweging van herten beheersen, kunnen sommige acties u helpen de herten weg te houden van uw eigendom om te voorkomen dat hertenteken uw eigendom binnendringen.

Ten eerste, voer de herten niet op uw terrein. U kunt dit doen door de vogelvoeders te verwijderen en eventueel gemorst vogelvoer op te ruimen.

Je kunt ook een fysieke barrière creëren die de herten weghoudt. Doe daarnaast snel onderzoek en plant hertenresistente planten.

Verzorg uw huisdieren

Honden en katten kunnen teken in uw huis vervoeren en dit kan u of uw kind met de ziekte van Lyme besmetten. Controleer op teken en verwijder ze van de huid of vacht zodra je er een ziet.

Laat uw hond of kat niet naar de door teken besmette gebieden gaan, zoals bossen of velden waar herten rondzwerven. U kunt uw huisdier dagelijks verzorgen en de teek met de hand verwijderen om verschillende soorten door teken overgedragen ziekten te voorkomen.

Bronnen: 1 | 2

Afbeeldingsbron


Bekijk de video: Is de ziekte van Lyme te genezen? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fitzgerald

  Ik deel je mening helemaal. Het is een goed idee. Ik steun je.

 2. Meztilabar

  Neem me niet kwalijk dat ik tussenbeide kwam... Ik begrijp die vraag. We zullen het overwegen.

 3. Muzilkree

  Het definitieve antwoord, het is de moeite waard om te weten ...

 4. Oxnaford

  Mijn excuses voor het storen ... Ik kan mijn weg vinden in deze vraag. Voer we bespreken.

 5. Tabor

  Het is het daarmee eens, zeer nuttige zinSchrijf een bericht