Indoor Palmen

BAMBOE PALM Plant: hoe zorg je voor de Chamaedorea Seifrizii

BAMBOE PALM Plant: hoe zorg je voor de Chamaedorea Seifrizii


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laten we praten overChamaedorea Seifrizii de indoor bamboe palmboom!

Chamaedorea seifrizii (kam-ee-DOR-ee-uh see-FRIDZ-ee-eye) is een lid van de Arecaceae-familie afkomstig uit beboste streken van Midden-Amerika - Honduras, Guatemala en Mexico.

Deze groenblijvende vaste plant is winterhard in USDA-winterzones 8b en hoger. Het wordt commercieel gekweekt in Hawaï en in Florida voor gebruik binnenshuis in de Verenigde Staten en Canada.

U kunt het gewoonlijk horen als:

 • Geclusterde melkstalpalm
 • Bamboe Palm plant
 • Rietpalm
 • Cane Palm

De lente- en zomerregens kunnen een zeer welkome gebeurtenis zijn voor palmen in het gebied van Zuid-Florida.

De regen en de hoge luchtvochtigheid helpen nieuwe donkergroene bladeren op een van mijn favoriete binnenpalmen te duwen.

De bamboepalm Chamaedorea seifrizii produceert ongeveer tien of vijftien gevederde, donkergroene bladeren per stok. De stengels zijn dik en bedekt met lichtbruine vezels die op bamboe lijken.

Bamboo Palm Care - Wat te doen als u uw palm mee naar huis neemt?

Hoe groot worden bamboepalmen?

Wanneer ze als kamerplant binnenshuis worden gehouden, kan Clustered Parlor Bamboo Palm een ​​hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en een breedte van ongeveer 1,20 meter. De palmen rietachtige stengels groeien in dikke bosjes.

Bloei & geur

Bamboo Palm-bloemen zijn tweehuizig, wat betekent dat de mannelijke bloemen en de vrouwelijke bloemen op aparte planten groeien. De bloemen zijn geel en de vrouwelijke bloemen gaan over in oranje vruchten die zwart worden als ze rijp zijn.

De bloemen hebben geen merkbare geur.

Wat zijn de beste lichtomstandigheden binnenshuis?

De langzaam groeiende bamboepalm doet het het beste in helder, indirect zonlicht. Houd er rekening mee dat Cane Palm van nature groeit als een understory-plant in bossen, dus hij is blij met gefilterd of gevlekt zonlicht.

Dit maakt het een uitstekende kandidaat als kantoorplant bij weinig licht.

Clustered Parlor Palm doet het het beste bij temperaturen variërend van 65 ° -75 ° graden Fahrenheit, maar de palm is vrij flexibel en kan een beetje onder of boven deze temperaturen overleven. Bescherm de plant tegen warme of koude tocht en alle extreme temperaturen.

Bamboepalmen kunnen het hele jaar door buiten blijven in gebieden waar de temperatuur nooit onder de 55 ° graden Fahrenheit komt.

Bij gebruik als kamerplant binnenshuis

De meeste bamboepalmen worden verzorgd en aangepast aan de schaduw voor gebruik binnenshuis en zouden het goed moeten doen in de meeste lichtomstandigheden binnenshuis, inclusief weinig licht.

Elk gebied met goede natuurlijke of kunstmatige lichtniveaus zou voldoende moeten zijn.

Pas op en vermijd zowel direct zonlicht als donkere hoeken met weinig licht.

Het natuurlijke uiterlijk en de symmetrie van de palm kunnen worden behouden door de container elke week een kwartslag te draaien, zodat het licht het bladerdak van uw bamboepalmen kan binnendringen.

Water geven en voeren: hoe vaak moet u water geven?

Bamboepalmen geven de voorkeur aan constant vochtige grond, maar je mag de potgrond nooit drassig laten blijven. In plaats daarvan moet de grond altijd net nauwelijks, merkbaar vochtig zijn.

Na het water geven de plant volledig laten uitlekken. Zoals hierboven vermeld, blijft de bamboepalmplant graag gelijkmatig vochtig, onthoud dat deze vochtig is, NIET nat.

Potgrond die nat blijft, creëert omstandigheden die perfect zijn voor wortelrot. Als de grond ongeveer een derde of halverwege de bovenkant is opgedroogd, moet u de hele bovenkant van de grond water geven.

Zorg ervoor dat de afvoergaten in de pot niet verstopt zijn, zodat overtollig water dat zich op de bodem van de bak kan verzamelen, kan weglopen.

De bamboepalmen houden niet van drassige grond of zitten niet in water.

Te veel water geven

Door te veel water te geven, zullen de bladpunten vervagen en geel worden, dan bruin worden en uiteindelijk van de stengels vallen.

Nieuwe groei komt erg bleek uit.

De palm kan ook stengel- of wortelrot ervaren.

Onderwater

Onderwater geven heeft de voorkeur boven te veel water, dus laat de bovenste paar centimeters aarde uitdrogen voordat u grondig water geeft. Als je het overdrijft en de plant lijdt aan onder water staan, worden de toppen van de groene bladeren en nieuwe groei bruin.

Snijd de droge bruine randen en punten af ​​met een natte schaar en geef de plant goed water.

Goed water voor je palmen en kamerplanten

Over water gesproken! Er gaat niets boven regenwater om je bamboepalmen en kamerplanten water mee te geven.

Regenwater werkt als een natuurlijke meststof voor kamerplanten! Over het algemeen is het schoon en lijkt het net iets extra's te hebben dat 'gelukkige planten' maakt

Gebruik altijd gedestilleerd water of regenwater. Vermijd het gebruik van water dat is behandeld met een waterontharder vanwege het zeer hoge zoutgehalte.

Moet u bemesten?

De meeste telers gebruiken een korrelige meststof met langzame afgifte bij het kweken van hun handpalmen.

Seifrizii is gevoelig voor overtollige mestzouten (ook wel oplosbare zouten genoemd).

Haal de time-release meststof uit de bovenkant van de pot en laat de grond goed uitlogen met lauw water.

Geef maandelijkse voedingen in de lente en zomer met behulp van een hoge stikstof, vloeibare kamerplantmeststof verdund tot halve sterkte. Meststof die te sterk is, kan de wortels verbranden.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Bemest helemaal niet tijdens de herfst- en wintermaanden, wanneer uw plant bijna inactief zou moeten zijn.

Als ze buiten worden geplant, hebben Bamboo Palms een uitstekende drainage nodig. Laat de grond volledig drogen voordat u deze grondig doorweekt. Geef 's ochtends vroeg of' s avonds vroeg water om overmatige verdamping van kostbaar water te voorkomen.

Bemest een keer vroeg in de lente en een keer midden in de zomer met een halfsterke vloeibare meststof.

Bodem en transplantatie

Geclusterde bamboepalmen kunnen het goed doen met een standaard, goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Het moet veel natuurlijke organische inhoud hebben (bijv. Bladschimmel of veenmos) waardoor het tegelijkertijd vocht kan vasthouden en overtollig water kan verdrijven.

Omdat bamboepalm als kamerplant langzaam groeit, hoeft u deze niet vaak te verpotten. Als je ziet dat de wortels de pot vullen, kies dan een pot die een maat groter is en verpot.

Klop zo veel mogelijk van de oude aarde van de wortels en controleer of de wortels gezond zijn. Snoei beschadigde of dode wortels weg.

Verpot met een geheel verse potmix. Druk de aarde voorzichtig maar stevig naar beneden om te voorkomen dat de plant uit de nieuwe pot valt.

Als je buiten plant, kies dan voor een warme dag laat in de lente of vroeg in de zomer om je bamboepalmen in een goed voorbereide, beschutte omgeving te planten. De grond moet goed doorlatend zijn en rijk aan humus, tuincompost of afgebroken mest.

Het is het beste als u het plantgebied in de herfst voorbereidt en laat rusten tot u uw handpalm plant in de lente of vroege zomer. De dag voordat u uw rietpalm plant, moet u het gebied grondig water geven. Laat het oppervlak een beetje drogen voordat u gaat planten.

Met goed doorlatende grond kunt u uw handpalm in een vlak gebied planten. Als u afwateringsproblemen heeft (bijv. Een hoog kleigehalte), moet u de grond een beetje ophopen om overtollig water te laten wegvloeien.

Verzorging en onderhoud

Bamboo Palm houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus voorzie de plant van een luchtbevochtiger, een kiezelbak of regelmatig vernevelen.

Nieuwe planten hebben een dik bladerdak Je zou verwachten dat je wat van het binnenste gebladerte verliest als de plant begint te acclimatiseren aan zijn nieuwe binnenomgeving.

Het regelmatig schoonmaken van de groene bladeren met een sopje van water en zeep helpt hun aanval door spintmijten en wolluizen te verminderen. Meer over het schoonmaken van kamerplantbladeren.

Als je plant eenmaal gewend is geraakt aan zijn nieuwe interieur, kun je er lang van genieten.

Vergeet niet om uw Chamaedorea niet te veel water te geven en zo veel mogelijk helder indirect licht te geven.

Bamboepalm hoeft zelden te worden “gesnoeid”, maar moet wel af en toe worden opgeruimd:

 • Snijd oude bladeren af ​​als ze afsterven. Laat de onderkant van de bladeren goed drogen en verwijder ze dan.
 • Als de bladpunten bruin worden, gebruik dan een natte schaar om ze terug te knippen.
 • Verwijder kale steeltjes.
 • Vergeet niet om gesteriliseerd gereedschap te gebruiken en maak ze schoon met alcohol als u ermee klaar bent.

Ontdek meer palmen en kamerplanten (30+) voor in huis.

Bamboepalm - Chamaedorea seifrizii groeit op een kwekerij

Hoe de bamboepalm te vermeerderen

Seifrizii zoals de meeste palmsoorten, zoals de Kentia-palm (Howea), Lady Palm - Rhapis, salonpalmplant, "Majestic" - Majesty Palm en meer ... worden gekweekt uit zaad, wat geen snel proces is.

Je kunt Chamaedorea uit zaad vermeerderen, maar het is een langzaam proces. Het is meestal beter om jonge planten te kopen bij uw plaatselijke kwekerij.

Zelfs de kleinste en minst dure planten die je er zult vinden, zijn tussen de twee en vijf jaar oud. Als je zelf uit zaad probeert te kweken, duurt het erg lang voordat je een plant van elke grootte krijgt.

Als je besluit om bamboepalmen uit zaad te laten groeien, gebruik dan een zaaibakje met aparte compartimenten om te voorkomen dat de wortels verstrikt raken. Dek de zaden af ​​met ongeveer 1/2 ″ potgrond. Plaats de bak of potten in een ruimte met een constante temperatuur van ongeveer 85 ° graden Fahrenheit gedurende de komende zes tot negen maanden.

NOTITIE: We gebruiken om de potten met zaden op te stapelen en ze te bedekken met tapijt om ze warm te houden.

Houd het plantmedium vochtig en zorg voor gefilterd, indirect licht. U probeert een tropische omgeving met een bosbodem na te bootsen. Als alles goed gaat, kunt u in iets minder dan een jaar enige groei zien.

Als de zaailingen verschijnen, kun je de temperatuur wat verlagen en je zaailingen in iets grotere potten verplaatsen. Potten moeten klein maar diep zijn om een ​​goede wortelontwikkeling te bevorderen.

Terwijl je zaailingen groeien, blijf ze in een warme, schaduwrijke omgeving bewaren. Lage verlichting stimuleert de beste bladkleur. Wanneer uw planten zich beter vestigen, kunt u ze overzetten naar een zonnigere omgeving om een ​​sterkere stengelgroei te stimuleren.

We hebben duizenden "Chams" uit zaad gekweekt. Hier is het proces.

 • Het zaad heeft 9 maanden nodig om op de palm te rijpen.
 • De verzamelde zaden werden in potten van 6 ″ geplant en in ongeveer 9 maanden gekiemd
 • Vier of vijf jonge zaailingen worden in kleine containers geplant en in de schaduw gekweekt.
 • Naarmate de planten groter werden (ongeveer 1 jaar), worden ze overgeschakeld naar grotere potten van 10 ″.
 • De kleine palmen werden vervolgens in de volle zon geplaatst om 12-18 maanden te groeien.
 • Zodra de planten een verkoopbare grootte hadden bereikt, wat 2-5 jaar zou kunnen duren, werden ze in de schaduw verplaatst om het acclimatisatieproces te starten.
 • Hier zullen de planten de komende 3-6 maanden doorbrengen met het opzetten van nieuwe groei, waar ze hun mantel van donkergroene bladeren van geacclimatiseerde bladeren krijgen.

Voortplanting met uitlopers

Volwassen bamboepalmen produceren uitlopers. Deze kunnen bij het verpotten van de ouderplant worden gescheiden. Ik zou het echter niet aanbevelen. Dit legt teveel stress op de planten.

Wanneer en als u de uitloper van de ouderplant scheidt, zorg er dan voor dat u een schoon, scherp werktuig gebruikt om traumatisering van de planten te voorkomen.

Als de uitloper wortels heeft die hij zou moeten hebben, pot hem dan op als een onafhankelijke plant. Bewaar de uitloper op een warme, beschutte plaats en zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft. Al snel zal het zich vestigen en kun je het gaan behandelen als een volwassen plant.

Chamaedorea Bamboo Palm Plagen of ziekten

Zoals veel kamerplanten kan Bamboo Palm worden geplaagd door wolluis, spintmijten, witte vlieg, bladluizen en / of schaal. Deze kunnen meestal worden vermeden met de juiste bewatering, ventilatie en de juiste luchtvochtigheid.

Als je planten last hebben van dit ongedierte, probeer ze dan uit te roeien met een neemolie of een insectendodende zeepoplossing.

Zorg ervoor dat u het gebied rondom de plant schoonmaakt voordat u met de behandeling begint. Al deze plagen kunnen zich verstoppen in scheuren en spleten op tafelbladen, bloempotten, enz.

Uw eerste toepassing moet worden gemaakt met een schone doek of spons die in de oplossing is gedrenkt. Veeg alle bladeren schoon van het ongedierte. Gebruik wattenstaafjes om de oplossing in scheuren en spleten aan te brengen.

Geef de plant vervolgens een week lang elke dag een goede verneveling met de oplossing. Dit zou uw probleem moeten oplossen.

Aan het einde van de week wil je misschien afronden door je plant een douche te geven met een vrij sterke stroom water om eventueel achtergebleven ongedierte weg te spoelen en de rest van de oplossing weg te spoelen.

Binnen gekweekte palmen kunnen aanvallen van wolluizen en problemen met spintmijten ervaren.

Spintmijten houden van de droge omstandigheden in huizen en kantoren.

Om spintmijten te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid redelijk hoog blijft. U kunt een luchtbevochtiger en / of kiezelbak gebruiken en uw planten dagelijks vernevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Overmatig water geven en / of overbevolking kan ook leiden tot schimmelinfecties, zoals roet en / of virale infecties, zoals roest. Voorkom deze met de juiste zorg en hygiëne.

Clustered Parlor Palm is bijzonder gevoelig voor overtollig zout, dat bladverbranding kan veroorzaken.

Als u zoutophoping op het oppervlak van de grond opmerkt, spoel de grond dan met regenwater of gedestilleerd water, zodat het vrij door de afvoergaten van de pot kan stromen. Stop als het water helder is. Laat de grond bijna droog worden voordat u weer water geeft.

Wordt de chamaedorea als giftig of giftig beschouwd voor mensen, kinderen en huisdieren?

De bladeren en stengels van de rietpalm zijn niet giftig, maar de vrucht is behoorlijk giftig. Zorg ervoor dat er geen fruit valt waar het toegankelijk kan zijn voor huisdieren of kinderen. Misschien wilt u de bloemen en bessen gewoon verwijderen en weggooien zodra ze verschijnen.

Aanbevolen gebruik van bamboepalm

Als buitenplant in een tropische omgeving doen Bamboo Palms het goed in een grote pot op een veranda of terras. Het vormt een mooie weergave van een exemplaar en het kan ook worden gebruikt om een ​​dramatische en interessante haag te creëren.

Bamboo Palm is een winterharde, betaalbare palm die het goed doet in een breed scala aan binnenomgevingen waar verlichting en temperatuur gematigd en consistent zijn.

Het wordt vaak gebruikt als kantoor- of winkelcentrumplant en is een mooie aanvulling op elke kamer die heldere, gefilterde verlichting en een comfortabele temperatuur kan bieden.

De plant is een van de vele die werden gebruikt in het NASA-onderzoek naar schone lucht in het midden tot het einde van de 20e eeuw, waarover u [HIER] kunt lezen.

Andere populaire handpalmen voor gebruik binnenshuis

 • Howea forsteriana (Kentia Palm)
 • Rhapis excelsa (Lady Palm)
 • Areca palm (Dypsis lutescens)
 • Chamaedorea elegans ‘Bella’ (Neanthe Bella)
 • Chamaedorea metallica


Bekijk de video: My TOP 3 Secrets to a Lush Green Bushy Areca Palm Grow FASTER (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Lacey

  Uitstekend en tijdig bericht.

 2. Gardagor

  Wat een grappige zinSchrijf een bericht