Kweektips

Hoe u theezakjes in de tuin hergebruikt [7 manieren] # 3 Briljant!

Hoe u theezakjes in de tuin hergebruikt [7 manieren] # 3 Briljant!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hier is een vraag voor jou! Heb je je ooit afgevraagd "kun je theezakjes hergebruiken"? Kunnen gebruikte theezakjes in de tuin worden gebruikt?

Wat is afval in de keuken, kan echt een schat worden in uw tuin! Koffiedik en theezakjes zijn beide beroemd als briljant als het gaat om hun unieke gebruik.

Of het nu van:

 • Een zwarte theezakje
 • Pepermunt theezakje
 • IJstheezakje
 • Kruidentheezakje
 • Pu-erh theezakje
 • Gebruikt lipton groen theezakje
 • … Je kunt er iets goeds van maken in de tuin.

Als u klaar bent met uw ochtend- of middagthee, plaatst u gewoon een van de theezakjes uit uw kopje in een schone opslagcontainer voor later gebruik.

Theezakjes zijn bijzonder veelzijdig. Als je jezelf ooit de bovenstaande vragen over gebruikte theezakjes hebt gesteld, is het tijd om je antwoorden te krijgen.

U kunt het hele theezakje gebruiken of alleen het losse theeblad erin, beide hebben hun nut in uw tuinomgeving of zelfs in uw huis, als het gaat om de verzorging van uw potplanten.

Het gebruik van theezakjes is geen wondermethode, maar een efficiënte en groene manier om je tuin een beetje beter te verzorgen. Let op voor zware theedrinkers.

Kunnen theezakjes en theebladeren worden gecomposteerd?

Theezakjes en theebladeren zijn niet alleen geweldig voor je zaden, maar ze kunnen ook echt dienen als uitstekende organische meststoffen, mits het zakje zelf composteerbaar is. We hadden het al over hun vermogen om water vast te houden.

Dankzij het composteren van theezakjes versnellen ze het composteringsproces, waardoor je de compost veel sneller kunt gebruiken.

Dit kan echter averechts werken. Theezakjes gemaakt van polypropyleen zullen helaas niet uiteenvallen en je doet meer kwaad dan goed met deze methode.

Je weet of een gebruikt theezakje composteerbaar is of niet door hoe het aanvoelt als je het aanraakt. Gebruik het niet als het glad is.

 • Composteerfilters en koffiedik
 • Koffiedik als meststof in de tuin?

Een glad materiaal met hitteverzegelde randen is waarschijnlijk polypropyleen en daarom niet composteerbaar. Als het geen polypropyleen is, kunt u het gebruiken omdat wormen, bacteriën en andere micro-organismen het relatief gemakkelijk afbreken, waardoor uw grond gezonder en organischer wordt.

Terwijl u helpt bij het bouwen van een composthoop, kunt u deze gebruiken. Sommige tuinders gebruiken koffiefilters op de bodem van hun potten om te voorkomen dat de grond opraakt.

Maar je kunt ook gebruikte theezakjes op de bodem van een pot plaatsen, de drainagegaten afdekken of de zakjes bovenop de drainagelaag plaatsen als je er een gebruikt. De gebruikte theezakjes helpen de wortels vochtig te houden en houden wat water vast.

Voor haar- en huidtoepassing

Een gezette sterke thee kan het gebruikte theezakje helpen een ander doel te dienen. Maar nadat je het voor de tweede of de negende keer hebt gebrouwen, kun je het nog steeds op verschillende delen van je lichaam gebruiken. Na een lekker kopje van je bladthee, maak je je theemand klaar om je te veel gebruikte theezakjes in te bewaren.

Gebruikte voorgebrouwen theezakjes kunnen een geurverdrijvende handscrub worden. Nadat je in je keuken aan stinkende ingrediënten hebt gewerkt terwijl je een kopje thee drinkt, kun je de gebruikte voorgebrouwen theezakjes gewoon tegen je handen wrijven.

Dit verwijdert de geur van knoflook, uien, gember en zelfs vis! Of u uw handen nu met water wilt wassen of niet, het hangt nu van u af.

Voeg warm water toe aan het gebruikte theezakje en laat je voeten weken. Het warme water en de resterende componenten in de gedroogde bladeren kunnen nare geurtjes neutraliseren, eelt verzachten, wonden sneller genezen en je huid voeden. Drink een kopje thee terwijl je een paar minuten wacht.

Kook water en laat het even afkoelen. Deze keer gebruik je de voorgebrouwen theezakjes in een antioxidantenbad. Of het nu een slappe thee is of een sterke thee, gebruikt of niet, de theezakjes bevatten nog steeds voldoende antioxidanten die goed zijn voor je huid.

Laat het hete water gezette thee produceren en voeg een geurige thee zoals jasmijn toe voor extra aromatherapie-effecten.

Afgezien van het gehalte aan antioxidanten, hebben de kruidencomponenten van thee ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het vermindert ontstekingen die brandwonden, steken, wonden en kneuzingen kunnen genezen.

U kunt het ook gebruiken om donkere kringen te verwijderen, uw vermoeide ogen te ontspannen en uw uitgeputte lichaam te bevrijden van ongemak. U kunt een kopje thee pakken terwijl u probeert uw geïrriteerde huid te kalmeren.

Theezakjes in tuinen helpen uw gazon

De kwaliteit van uw gazon is afhankelijk van meerdere factoren. Het weer, waar je woont, de bewatering en zelfs het eigen ecosysteem van je tuin!

Wat voor soort bomen en planten je hebt, hoe je daarvoor zorgt, welke insecten je naar binnen lokt met je dagelijkse tuinactiviteiten, van alles en nog wat.

Hierdoor heb je soms te maken met kale plekken op je gazon. Het opnieuw planten van die plekken met graszaden is niet altijd gemakkelijk, omdat je de grond niet zomaar kunt opgraven en verstrooien.

Gelukkig betekent dat niet dat je de vlekken niet kunt corrigeren en dat is waar theezakjes in beeld komen. Theezakjes zijn geweldig omdat ze vocht kunnen vasthouden.

Tip voor gazonreparatie:

Gebruik theezakjes om kale plekken in uw gazon te repareren of te repareren. Gewoon een vochtig gebruikt theezakje nemen, ter plaatse plaatsen en met graszaad zaaien. Het theezakje geeft vocht en zal na verloop van tijd geleidelijk aan ontbinden. Als een FYI, sommige tuinders weken hun graszaad in vloeibare gecomposteerde thee voordat ze zaaien.

Probeer gebruikte theezakjes voor planten en kunstmest

U kunt ook theezakjes 'graven' in de directe omgeving van uw planten en deze als meststof gebruiken.

Dit werkt omdat als de zakken uiteenvallen, ze tijdens dit proces voedingsstoffen zoals stikstof zullen uitstoten, waardoor de nabije omgeving rijk wordt aan stikstof, wat essentieel is voor je planten.

Als het dicht bij de wortels staat, is het nog beter.

Dit is een geweldige methode, niet alleen omdat het werkt, maar ook omdat het als "groen" wordt beschouwd, wat betekent dat het een duurzame manier is om uw tuin te helpen.

Dit alleen vermindert waarschijnlijk niet uw ecologische voetafdruk op de planeet, maar het is zeker een stap in de goede richting.

Hergebruik Theezakjes Op Planten In De Tuin

Gebruik voor gebruikte theezakjes:

Maak 's nachts een' theebrouwsel 'voor planten die van zuur houden

Sommige theesoorten bevatten voldoende zuurwaarden. Zwarte thee, witte thee, groene thee en oolongthee bevatten theelooizuur.

Deze fenolische smaakstoffen of tannines geven sommige theesoorten een samentrekkende en licht bittere smaak. U kunt de gebruikte theezakjes opzij zetten en de gezette thee geven om sommige planten te stimuleren.

Tannines, die worden gebruikt om leer en andere producten te looien, zijn ook een geweldige aanvulling als ze aan de aarde of composthoop worden toegevoegd in de vorm van theedes. Tannines helpen de grond om te zetten in een ideale plek voor zuurminnende planten.

Laat gebruikte theezakjes een nacht in water staan. Gebruik het “brouwsel” om zuurminnende planten zoals azalea struiken, varens en hortensia planten water te geven. Gebruik GEEN thee die is gemengd met suiker of room!

Organische controle voor wortelmaden

Sommige maden en wormen hebben positieve voordelen. Sommige zijn zelfs cruciaal voor het ecosysteem van uw tuin. Er zijn er echter die niet echt goed zijn.

In feite maken ze de zaken erger. Voor hen kunnen theezakjes een ontmoedigende factor zijn. Het werkt echter niet voor alle typen. Ik geloof dat het het looizuur in thee is waardoor ze inpakken!

Maar omdat het sowieso goed is voor de plant (we hadden het over de stikstofrijke grond), kan het geen kwaad om het te proberen en ze te begraven bij de wortels van je planten of zoals we al zeiden in je compost.

Zorg ervoor dat je de wortel geen pijn doet, het is ideaal om dit proces langzaam te doen, zodat je de wortels kunt zien voordat het te laat is.

Droog theezakjes uit en creëer plantverrijking

Je kunt de theezakjes ook drogen en de bladeren eruit halen als ze niet composteerbaar zijn, of ze fijnmaken (misschien blenden). De volgende stap is het toevoegen van wat gechelateerd ijzer voor planten aan het mengsel.

De beste bezorgmethode hiervoor is een gebroken ijzeren pil. U kunt ijzeren pillen krijgen bij uw plaatselijke apotheek. Verpletter ze tot poeder.

De volgende stap is om het ijzerpoeder met de theebladeren te mengen voordat je er water aan toevoegt. Zodra je het water hebt toegevoegd (ongeveer 500 ml of 17 fl oz), laat je het een beetje staan ​​totdat al het spul is opgelost.

Gewoonlijk is het voldoende om ongeveer 4 of 5 minuten te wachten en u bent klaar om te gaan. De laatste stap is het gebruik van het mengsel.

Dit is heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is het mengsel gewoon op de aarde gieten. Het kan een potplant zijn of iets anders in uw tuin waarvan u denkt dat het een kleine boost verdient.

Na een paar weken en de planten hebben het thee / ijzermengsel "opgenomen", dan zou je meer kracht moeten zien, sneller bloeien en meer, samen met gewoon gezonder zijn in het algemeen.


Bekijk de video: Zelf kaarten maken: Budget tip: Achtergrond van servetten (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Stephen

  Tussen ons spreken, heb je niet geprobeerd te kijken in google.com?

 2. Grogis

  Ze bezocht het uitstekende idee

 3. Malachy

  Dit is een conventie, niet meer, niet minderSchrijf een bericht