Cactus - Vetplanten

Cereus Peruvianus Care: leren om de Peruaanse appelcactus te laten groeien

Cereus Peruvianus Care: leren om de Peruaanse appelcactus te laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Planten binnenshuis hebben en ze de vochtigheid geven die ze graag zouden willen, is een andere.

Het is fijn als je een plant kunt vinden die de lage luchtvochtigheid niet erg vindt, het lekker vindt aan de droge kant en weinig ruimte inneemt.

Over welke plant heb ik het? DeCereus peruvianus (Cereus repandus)

Cereus Peruvianus "Peruvian Apple Cactus" Feiten

 • Oorsprong: Zuid-Amerika
 • Familie: Cactaceae
 • Botanische naam: Cereus peruvianus(zie-ree-us)
 • Gemeenschappelijke naam: Peruaanse appelcactus, appelcactus, koningin van de nacht, kolomcactus
 • Type installatie: vaste plant
 • Hoogte: 12 ″ inches tot 25 ′ voet lang
 • Bladeren: Geribbelde zeegroene en grijsgroene stengels, bruine of zwarte stekels
 • Bloemen: Vrij bloeiende plant, witte bloemen, lichte geur
 • Bloeitijd: Juni tot en met augustus
 • Winterhardheid: Outdoor USDA Hardiness Zones 8 t / m 10
 • Blootstelling: Volle zon, halfschaduw met fel licht
 • Bodem: Goed doorlatende kattenbodem met veel zand
 • Waterbehoefte: Bij actieve groei de grond goed laten drogen, in de winter minimaal water geven
 • Bemesting: Halve kracht vloeibare cactusmeststof ongeveer elke tien dagen tijdens het groeiseizoen.
 • Propageren: Grote bladstekken worden direct in de container “geplakt”.
 • Ongedierte en problemen: Schaal en wolluis

Cereus Peruaanse Apple Cactus Care

De Peruaanse appelcactus, ook wel bekend als deCereusrepandus, neemt de gewone naam op, vanwege zijn 1 ″ -2 ″ - inch vlezige, appelachtige rode vrucht.

De algemene namen:Peruaanse appelcactusappel cactuskoningin van de Nachtkolom cactusof correctCereus peruvianus.

Je zult de cereus cactusplant vinden die normaal wordt gekweekt voor gebruik binnenshuis als meerdere "stekken" geplant op verschillende hoogtes, zoals een stam van 2 ′ en 3 ′ voet geplant in een container van 10 ″-inch.

Grotere potten van de zuilvormige Peruaanse appelcactus worden gekweekt in 14 ″ en 17 ″-inch en geplant met 3 of 4 van de zuilvormige stammen van verschillende lengtes die een hoogte bereiken van 4 ′-6 ′ voet en soms groter.

De stengels of stammen zijn grijsgroen van kleur met 6 tot 8 verticale ribben. Wanneer de bloemen tevoorschijn komen, zijn ze meestal 2 ″ -4 ″ - inch en wit.

DeCereus peruvianus is een zeer rechtopstaande bloeiende cactusplant en wordt voornamelijk als vloerplant gebruikt.

Door kleinere planten te nemen, ze op te tillen en uniek aardewerk of containers te combineren, kunnen enkele zeer interessante effecten en looks ontstaan… een soort van "levende kunst".

Veel mensen denken vanaf het begin dat, aangezien de plant een cactus is of tot de cactusfamilie behoort (zoals de Opuntia cactusvijg), deze geen water mag krijgen of slechts een klein beetje nodig heeft. Op de bewateringsafdeling wil het goed worden bewaterd.

Peruaanse appelcactusplanten willen wat de meeste cactussen lekker vinden:

 • Een goed doorlatende grond
 • Warmte met helder licht
 • Lage luchtvochtigheid

Deze plant is een perfecte kandidaat voor een zonnig zuid-, oost- of westraam.

De Peruaanse appelcactus kan weinig licht aan, maar gedijt tijdens de zomermaanden bij helder licht.

Populaire cactussoorten van deze plantenfamilie zijn onder meer:

Cereus Peruvianus Monstrose(cereus peruvianus monstrosus) - ook bekend als een nieuwsgierigheidsplant. De monstrose-cactus kan tot 15 voet lang worden en groeit in USDA-winterzones 9 tot 11.

Cereus Hildmannianus monstrose- een soort die voorkomt in Zuid-Amerika in de landen als Paraguay, Uruguay, Argentinië en Brazilië. Het kan tot 10 meter hoog worden en witte bloemen dragen.

Sommigen beschouwen de Fairy Castle Cactus (Acanthocereus Tetragonus) als een gecultiveerde variëteit van Cereus hildmannianus.

Cereus Jamacandu- ook bekend als de mandacaru of cardeiro. Het wordt meestal gevonden in Noordoost-Brazilië en wordt wel 6 meter lang.

Cereus Tetragonus- een soort die ook behoort tot de familie Cactaceae, afkomstig uit Noord-Amerika. Deze groeien als hoge planten en moeten niet worden verward met een sprookjeskasteel, een dwerg en een gewone vetplant.

Hoge of felle verlichting

Staat uw Peruaanse appelcactusplant in een hoge of felle verlichting, laat de plant dan tussen de gietbeurten uitdrogen.

Wanneer de verzorging van de column cereus inhoudt dat de planten een lager lichtniveau hebben, moet de grond tot ongeveer 75% uitdrogen.

Kijk niet alleen naar de grond. Zorg ervoor dat de messen en stengels zacht en sponsachtig zijn voordat u water geeft.

Laat de appelcactus Cereus niet in water zitten. Als je plant te veel water geeft, kan hij vergelende stengels of bladen, papperige stengels, wortelrot of raar ruiken.

De meest voorkomende plaag voor de Peruaanse appelcactus is gemakkelijk te beheersen plantenschaal en af ​​en toe een uitbraak van wolluis.

Veel interiorscapers bestrijden insectenplagen met succes met organische insecticiden.

Let bij het transport van de planten op de typische cactusstekels op uw handen, kleding en voertuig.

Ik moet er ook op wijzen dat de Cereus vanwege de stekels misschien niet de beste keuze is voor mensen met jonge kinderen.

De meeste telers wikkelen extra papier rond de stelen om zowel mensen als de andere stelen te beschermen tegen doorboren tijdens het transport.

Net als de candelabra Euphorbia-cactus (leer Afrikaanse melkboomverzorging) zul je misschien verbaasd zijn hoe zwaar een Cereus peruvianus is.

Dit komt door de hoeveelheid water die in de stengels wordt vastgehouden. Dit gewicht kan het verplaatsen van de plant bemoeilijken.

Hetzelfde geldt voor de egelcactusplanten zoals de Echinocactus gouden vatcactus en de gigantische Mexicaanse Cardon-cactus - Pachycereus Pringlei.

Om succesvol te zijn met de Cereus peruvianus, moet u hem goed licht en goed water geven.

Je hebt een sterke, stabiele plant die een unieke of interessante uitstraling geeft aan je 'kunstcollectie' binnenshuis.

Cactus en vetplanten zijn opgenomen in ons artikel over de - Beste planten voor uw huis

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Waarom wordt je cactus geel?
 • Euphorbia trigona (Afrikaanse melkboom, kandelaarcactus)

Time-lapse bloei van Apple Cactus Cereus

Night Blooming Cereus Peruvianus Care Vragen

Vraag:Welke verzorging heeft een nachtbloeiende cercus nodig?EP, Mesquite, TX

Antwoord:Houd deze woestijncactus in de winter aan de droge kant, maar geef hem indien mogelijk voldoende vocht en wortelvocht wanneer de groeisnelheid zichtbaar is tijdens de zomermaanden.

Binnen houdt de cereusplant van een zonnige plaats in de winter, schaduw van de felle zon in de zomer. Gebruik voor het verpotten een cactussengrondmix of een goede potmix voor binnen en voeg ongeveer 25% zand toe.

Breng in de zomer ongeveer om de tien dagen een verdunde meststof aan.

Vraag:Hoe kan ik mijn nachtbloeiende cereus laten bloeien?JW, NY

Antwoord:Cereus is een lid van de cactusfamilie die gewoonlijk de Peruaanse appelcactus cereus wordt genoemd. Vele andere cactussen behoren echter tot dit geslacht die niet 's nachts bloeien.

Als deze in goede grond wordt geplant en matig water geeft, zou deze cactus elk jaar tussen juni en augustus moeten bloeien. Geef de plant na de bloeiperiode drie maanden zeer spaarzaam water.

Als er nieuwe gezwellen verschijnen, moet de watergift worden verhoogd. De plant groeit en bloeit vrijwel zonder zorg in halfschaduw. Het hoeft niet te worden gesnoeid en moet pas worden verpot als het duidelijk uit zijn pot is gegroeid.

Vraag:Is de rode cactusvrucht op de Peruaanse cactusappel eetbaar? Is het hetzelfde als de drakenfruit? Stacey, Phoenix, AZ

Antwoord:De rode vrucht van de "appelcactus" is eetbaar en wordt in Bolivia "pitaya" genoemd. Persoonlijk heb ik de vrucht nog nooit gegeten. Cereus peruvianus wordt commercieel geplant en geteeld voor zijn fruit in Israël. Het "drakenfruit" dat tegenwoordig in de winkels wordt gevonden, is echter anders.

Vraag: Ik heb gehoord dat de Queen of the Night-cactus buiten zal groeien. Kan het groeien in de volle zon?Jacquelyn, Cape Cod, Mass.

Antwoord:Ja, Cereus peruvianus kan in de volle zon groeien. In feite wordt het op sommige locaties geplant als een haagcactus. Zorg bij buiten planten voor een goede afwatering.

De Peruaanse appel groeit buiten goed in Florida, Arizona en Zuid-Californië.

Vraag:Ik heb een enorme Peruaanse appelcactus. Kan het worden ingekort? Zou het ook bloeien als het het hele jaar in de kelder werd bewaard? Onze kelder heeft lucht, licht en zonneschijn.OW, Indiana.

Antwoord:De appelcactus cereus mag worden ingekort. Snoeien kan het beste worden gedaan als de plant in de rustcyclus is.

Dat wil zeggen, nadat het is gestopt met bloeien en wanneer het waterverbruik minimaal is. Het moet groeien en bloeien in de kelder die u beschrijft, op voorwaarde dat de luchtvochtigheid niet te hoog is.

Vraag:Mijn nachtbloeiende cereus wordt bruin aan de randen, zelfs op de nieuwe scheuten. Kunt u mij vertellen wat dit veroorzaakt?VA

Antwoord:Een waarschijnlijke oorzaak is te veel water of te veel water geven aan de plant tijdens de winter. Water kan gedurende het groeiseizoen vrijelijk worden gegeven. De grond moet poreus en goed doorlatend zijn. Knip de aangetaste delen uit en bestuif de wonden met zwavel.

afbeeldingsbron


Bekijk de video: Potting Cactus Cuttings! Cactus Soil. Cactus Fertilizer. Cereus Peruvianus. Myrtillo (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Bashir

  Zeker, het snelle antwoord :)

 2. Duran

  Ik zal gewoon stil zijn

 3. Al-Ahmar

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. We zullen het bespreken. Schrijf in PM, we zullen praten.

 4. Hamlet

  Komt er een vervolg?

 5. Warford

  Zal op de een of andere manier lukken.

 6. Seoirse

  Dat is zeker, er zijn geen idealen

 7. Cezar

  Pardon, ik heb deze vraag verwijderdSchrijf een bericht