Crassula

Groeiende Crassula Muscosa: tips voor de verzorging van de horlogeketting

Groeiende Crassula Muscosa: tips voor de verzorging van de horlogeketting


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Crassula muscosa [uitgesproken als KRASS-oo-la muss-KOH-suh] de vetplant van de horlogeketting komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en Namibië.

De horlogeketting behoort tot de familie Crassulaceae (sappige jadeplanten). De naam was formeel bekend als Crassula lycopodioides.

De nieuwe naam, "muscosa", betekent ‘mosachtig’, verwijzend naar het uiterlijk van de plant.

De Crassula muscosa plant is bekend onder verschillende veel voorkomende namen:

 • Crassula prinses grenen
 • Rits Plant
 • Lizard's staart sappig
 • Clubmoss Crassula
 • Rattail Crassula

De succulente prinses-dennenplant wordt gekweekt voor gebruik als kamerplant en verzorgd om te passen bij de ruimte waarin hij groeit zonder de groei te beïnvloeden.

Het is gemakkelijk te onderhouden en ziet er altijd netjes uit. Het is een geweldige aanvulling op binnenruimtes zonder er te wild uit te zien.

Crassula Muscosa horlogeketting plantenverzorging

Grootte en groei

De muscosa-horlogeketting wordt niet erg lang. Het wordt ongeveer 30 cm hoog met een breedte van 20 cm. Het uiterlijk van de lichtgroene bladeren van de plant is afhankelijk van de lichtomstandigheden waarin deze groeit.

Bij plaatsing in een raam op het zuiden groeien de bladeren dicht, dicht en compact lichtgroen blad. Terwijl planten die groeien in gebieden met minder licht, zachter en opener zullen zijn.

Bloei en geur

De horlogeketting crassula is een kleine struik met slanke ritsachtige stengels. Het heeft een compacte, boomachtige vertakking en de bladeren staan ​​in kleine rijen tegenover elkaar.

De Crassula muscosa plant heeft over het algemeen geen herkenbare geur.

Er zijn veel variaties op de typische horlogekettingen. Sommige zien eruit als een hanenkam, andere hebben een rode of bruingele tint.

Het wordt ook geleverd met zilveren strepen en groeit uit als een kurkentrekker. De belangrijkste variëteit, met zijn eenvoudige en mooie groenachtig witte bloemen, blijft echter het meest aantrekkelijk.

Bij het groeien Crassula muscosa (Crassula lycopodioides) binnenshuis, is het onwaarschijnlijk dat het bloeit.

In bepaalde omstandigheden kunnen er echter kleine, lichtgeelgroene, muf ruikende bloemen verschijnen samen met de bladeren op de stengels in de lente tot halverwege de zomer. Het gebeurt meestal na een regenbui of irrigatie.

Licht en temperatuur

Zoals de meeste soorten vetplanten, geniet de horlogeketting Crassula muscosa van de volle zon. Het kan echter nog steeds gedijen in donkere gebieden als het in een koele kamer wordt bewaard.

Het is winterhard tot ongeveer 20 ° C, maar het belooft niet veel goeds als het tegelijkertijd koud en nat is.

Aan de andere kant mag muscosa-horlogeketting niet worden bewaard bij temperaturen hoger dan 60 ° graden Fahrenheit.

Bekijk Chain Watering and Feeding

De Crassula muscosa Watch Chain is goed in het verdragen van droogte, maar ze gedijen het beste als ze in de zomer regelmatig water geven en in de winter ongeveer één keer per week, of zelfs minder. Zoals bij alle vetplanten, moet u echter oppassen dat u ze niet te veel water geeft, anders zullen de wortels gaan rotten.

Deze planten moeten in de zomer maandelijks worden gevoed met een meststof met gecontroleerde afgifte. Ze kunnen ook wekelijks worden gevoerd met een zwakke vloeibare oplossing.

Bodem en verplanten

Fabriek Crassula muscosa planten in goed doorlatende grond en kweek planten in gedeeltelijk of volledig zonlicht. Let er bij het kiezen van een pot op dat deze niet te groot is.

Een ideale optie is een aarden pot van 10 cm. Gebruik een cactussenmix of een mengsel van halve potgrond en half perliet of puimsteen.

Als u uw ritsfabriek gaat verplaatsen, verplaats deze dan tijdens de warmere seizoenen. Zorg ervoor dat de grond droog is tijdens het verpotten van de plant.

Verwijder eventuele oude aarde door de wortels eraf te schudden voordat u ze in een nieuwe pot plant. Gooi alle droge of beschadigde wortels weg.

Verzorging en onderhoud Crassula muscosa

De muscosa horlogeketting crassula plant kan overweg met overmatig snoeien. Om vertakking te bevorderen, is het echter raadzaam om de tips slechts af en toe uit te kiezen.

Hoe de Clubmoss Crassula-plant te vermeerderen

Deze plantensoort is invasief en kan gemakkelijk worden vermeerderd uit stengelstekken. Plant 3 tot 5 stekken in elke pot en zet ze in de schaduw. Geef het voorzichtig water totdat het begint te groeien.

Om de beste omgeving voor groei te bieden, houdt u de temperaturen tussen 68 ° en 70 ° graden Fahrenheit met voldoende vochtigheid en helderheid.

Crassula Muscosa plaag- of ziekteproblemen

Ritsplant is vatbaar voor melige insecten en schaalinsecten. Dit ongedierte kan zich verspreiden vanuit andere aangetaste planten in de buurt.

Behandel de plant met neemolie-insecticide en verplaats de aangetaste planten naar een ander gebied.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Aanbevolen gebruik voor Zipper Plant

Door de aard van deze plant is ze gemakkelijk te kweken en te onderhouden als balkonplant of zelfs binnenshuis. Het is een geweldige manier om de kinderen te interesseren voor planten en tuinieren.

Als je al planten in huis hebt, kunnen ritsplanten gemakkelijk worden bijgesneden en getemd om in hetzelfde gebied te passen zonder dat hun groei wordt verstoord.


Bekijk de video: Crassula Muscosa (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Heathley

  Probeer het niet meteen

 2. Dangelo

  By what a curious topic

 3. Toran

  Het blijft leuk :)

 4. Capaneus

  Ik feliciteer je, je bent bezocht met een uitstekend idee

 5. Eran

  Briljant idee en het is tijdig

 6. Windell

  Zeer nuttige zinSchrijf een bericht