Tomaat

8 Probleem dat fouten veroorzaakt Tomatenplantentelers maken!

8 Probleem dat fouten veroorzaakt Tomatenplantentelers maken!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is niets beters dan het hele jaar door verse tomaten van eigen bodem te hebben. Je kunt de smaak van verse tomaten gewoon niet vervangen door in de winkel gekochte variëteiten. Het begint allemaal met het juiste verzorging van tomatenplanten.

Sommige mensen vinden het heel gemakkelijk om tomaten in hun tuin te telen. Ze hebben altijd gezonde en verse tomaten, maar we hebben niet allemaal de juiste informatie of talent om dat te doen.

In dit artikel zullen we enkele van de fouten bekijken die je moet vermijden bij het planten van tomaten, om hun grootte, smaak en algehele plantoutput te vergroten.

Lees verder voor meer informatie over het planten van tomatenplanten.

Fout # 1 - Vergeten om zaailingen te verharden

Het niet verharden van tomatenzaailingen is een van de veelgemaakte fouten die veel mensen maken. In feite is het een van de belangrijkste dingen om hun overleving te verzekeren.

Door het "verhardingsproces" kunnen zaailingen van tomatenplanten zich aanpassen aan de temperatuurveranderingen of blootstelling aan weersomstandigheden zoals wind en regen. Hier zijn enkele manieren om u te helpen bij het verharden van de tomatenzaailingen voor het groeiseizoen.

 • Gelijdelijk verhogen de blootstelling van de zaailing aan de natuurlijke omgeving ongeveer een maand na ontkieming.
 • Tijdens de eerste dagen van blootstelling, houd planten uit direct zonlicht en zet ze niet in de kou. Stel ze een paar uur bloot en breng ze dan terug naar hun zaaibed.

Voor het beste resultaat moet u ervoor zorgen dat u de zaailingen zeven of meer dagen aan deze elementen blootstelt voordat u tomatenplanten naar de buitentuin plant.

Door ze bloot te stellen aan zonlicht, luchtcirculatie, regen en wind, worden ze hard en zijn ze klaar voor buiten.

Fout # 2 - Niets aan de bodem doen

Veel nieuwelingen in tuinieren kennen het verschil niet tussen aarde en vuil. Vuil is gewoon vuil en aarde is alles voor planten.

Goede, goed doorlatende grond voedt uw tomatengewas en bevordert een gezonde groei van tomatenplanten. Goed beluchte grond bevordert ook een gezonde plantengroei.

Denk aan de best smakende tomaten, de planten groeien in grond die rijk is aan voedingsstoffen en goed is aangepast met biologische compost.

Fout # 3 - Tomaten te dichtbij planten

Sommigen geloven dat het planten van veel planten in een klein gebied de opbrengst van tomaten zal verhogen. Dit is echter niet het geval. Wanneer u tomatenzaailingen dicht bij elkaar plant, belemmert u de groei van tomatenplanten, waardoor de fruitproductie afneemt.

Omdat de planten overvol zijn, zullen sommige van hen ook niet in het directe zonlicht komen, wat ze nodig hebben voor een optimale groei.

Door gebrek aan voldoende zonlicht worden de zaailingen ook de perfecte voedingsbodem voor schimmelziekten en mensen die houden van de vochtige omstandigheden.

 • Echte meeldauwschimmels
 • Fusarium Wilt
 • Verticillium Wilt
 • Phytophthora
 • Bladvlek
 • Bacteriële plek
 • Bacteriële kanker

Volg deze richting om ervoor te zorgen dat de planten voldoende afstand hebben.

Wanneer je tomaten rechtop in tomatenkooien plant, is het een goed idee om de planten minstens anderhalve voet tussen de planten te geven, hoewel twee voet de ideale afstand is.

De uitgestrekte tomaten hebben een afstand van ongeveer 3′-4 ′ voet nodig. Het is van cruciaal belang om planten te ondersteunen zodat ze niet op de grond vallen.

Fout # 4 - Het planten van de verkeerde tomatenrassen

Na het bepalen van de juiste tussenruimte, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste soort tomaten selecteert voor het stuk land dat je hebt. Er zijn twee hoofdcategorieën tomatenplanten.

Bepaal

Bepaal dat tomaten alleen groeien om een ​​bepaalde maat te bereiken. Deze soorten tomaten kunnen groeien met of zonder ondersteuning en hoeven niet te worden gesnoeid. Bepaal tomaten die al hun fruit uitdoven en dan vallen en sterven.

Onbepaald

Onbepaalde tomaten zullen groeien om de gewenste grootte te bereiken. Om deze reden hebben ze meer ruimte nodig en moet je wat ondersteuning bieden van een tomatenkooi of een paal.

Dit type tomaten zal het hele seizoen vruchten afgeven en soms tot de eerste nachtvorst.

Door het juiste type tomaten te kiezen om in uw tuin te planten, kunt u het hele seizoen een gezond tomatengewas produceren. De tomatensoort helpt je ook om de benodigde ruimte te kennen.

Fout # 5 - Tomaten in de schaduw planten

Dus, hoeveel zon hebben tomatenplanten nodig?

Net als andere vruchtdragende planten, groeien tomatenplanten het beste met ongeveer zeven uur zon per dag.

Als je zaailingen plant in een schaduwrijke plek, zullen de tomaten het zonlicht dat ze nodig hebben, worden ontnomen, wat een invloed heeft op de groei van je plant, het vermogen om vrucht te zetten en de tomatenoogst die het produceert.

Bedenk dat de fruitproductie veel energie vereist. De belangrijkste bron van hun energie is de zon. Zorg er daarom voor dat de planten elke dag voldoende zonlicht krijgen.

Ook zullen planten die niet genoeg zon krijgen, veel blad produceren en kleine vruchten voortbrengen. Hoe mooi die bladeren ook mogen zijn, je kunt ze niet gebruiken om je eten op smaak te brengen.

Fout # 6 - Je tomatenplanten niet snoeien

Als je veel ruimte hebt, raden we je aan om voor de onbepaalde tomatensoorten te gaan. Deze planten moeten echter worden gesnoeid als onderdeel van hun onderhoud. Hier zijn enkele van de redenen waarom u uw planten moet snoeien. We houden van deze handsnoeiers.

 • Tomaten snoeien verwijdert onnodige bladeren en zuignappen die mensen tot een gebied maken en zorgt voor een betere luchtcirculatie. Bedenk dat een volle tuin het gemakkelijker zal maken voor bladziekten en plagen om zich te verspreiden.
 • Het gebladerte op overvolle planten drogen veel langzamer, wat een verscheidenheid aan tomatenplantproblemen aanmoedigt
 • Wanneer u tomatenplanten snoeit, zijn de voedingsstoffen gericht op de vruchtgroei in plaats van op de ontwikkeling van bladeren.

Als u niet snoeit, hebben planten de neiging om kleinere vruchten te produceren. Ook kan de begroeiing de perfecte omgeving bieden voor tomatenziekten en plagen.

Om besmetting van andere planten te voorkomen, moet u uw snoeischaar steriliseren nadat u een plant met ziektesymptomen heeft gesnoeid.

Fout # 7 - Niet klaar voor vroege bacterievuur

Vroege bacterievuur is een ernstige ziekte en als ze niet goed wordt behandeld, kan het ervoor zorgen dat planten al hun blad verliezen. Als u niet bereid bent om dit probleem aan te pakken, verspreidt de vroege bacterievuur zich zeer snel naar de andere planten.

De oorzaak van "vroege bacterievuur" komt van schimmels die in de grond kunnen overwinteren. Als u het vorige seizoen hetzelfde probleem heeft ondervonden, vermijd dan om in dat gebied te planten.

Het opsporen van deze aandoening is vrij eenvoudig. Het verschijnt eerst op de oudere onderste bladeren in de vorm van bruine vlekjes die op de doelen lijken, waardoor de tomatenbladeren eromheen gaan vergelen. De bladeren zullen uiteindelijk bruin worden, afsterven en eraf vallen.

De beste manier om te voorkomen dat vroege bacterievuur uw tomaten aantast, is door middel van vruchtwisseling. U kunt dit doen door ze naar een ander deel van de tuin met verse grond te verplaatsen.

Als u echter merkt dat de plant al door deze aandoening was aangetast, probeer deze dan te behandelen met een organisch fungicide.

Fout # 8 - Problemen met de verzorging van tomatenplanten veroorzaakt door overbemesting

Het is waar dat het voeden van uw tomatenplanten met de nodige voedingsstoffen cruciaal is voor de planten. Te veel voeren kan echter hetzelfde effect hebben als helemaal niet voeren.

Als u te vaak kunstmest gebruikt, zal deze zich in de grond ophopen en ernstige problemen voor de plant veroorzaken. Zo is het toedienen van kunstmest met stikstof belangrijk voor een gezonde tomatenplant.

Overtollige stikstof zorgt er echter voor dat de planten meer energie in de groeiende bladeren stoppen dan het telen van tomaten (fruit).

Om deze problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de beste meststof voor tomaten gebruikt of kiest voor natuurlijke compost.

Fout # 9 - Planten niet goed water geven

Wanneer u niet consistent bent in uw watergift, kan dit leiden tot de ontwikkeling van meerdere problemen voor uw tomatenplanten, waaronder calciumgebrek dat bloesemrot veroorzaakt. Hier zijn de tips om u te helpen bij het goed water geven van de planten.

 • Ontwikkel een consistent besproeiingsschema (soaker-slangen). Bij het kweken van tomaten moeten de planten een beetje uitdrogen, zodat ze niet in een plas water blijven staan, maar zorg ervoor dat de planten voldoende water hebben om ze te onderhouden.
 • Zorg ervoor dat u planten vroeg voor de zon of na de zon water geeft. Vochtige bladeren kunnen bladverbranding krijgen of leiden tot andere problemen door aanhoudend water.

Fout # 10 - Denken dat het beginnen van een tomatentuin ondersteboven net zo eenvoudig is als het planten en ophangen van de containers

Als je tomaten ondersteboven wilt kweken, heb je deze tips nodig om het goed te doen.

Selecteer eerst de juiste tomatensoort om te planten. Als je een grote variëteit kiest en deze groeit als eerste, heb je waarschijnlijk veel problemen.

Met beperkte bodemruimte bij het tuinieren in containers, krijgen grote planten niet genoeg voedingsstoffen om ze te onderhouden.

U moet ook voorkomen dat u tomaten direct na het planten van de zaailing in containers ophangt. Als je tomaten ophangt zonder dat ze wat wortels krijgen, sterft de plant meestal af.

Je hebt ook een sterke haak nodig om de container op zijn plaats te houden.

Als de haak zwak is, valt de container waarschijnlijk op een stormachtige dag. Je eindigt met een kapotte plant en veel rotzooi om op te ruimen. Het is ook belangrijk om tomatenplanten ondersteboven goed bewaterd te houden.

Deze tips zijn handig om ervoor te zorgen dat u in de beperkte ruimte een groot, gezond en vers tomatengewas kweekt.

Hoewel ze niet alle problemen in uw tuin zullen helpen oplossen, zijn ze geweldig als u gezonde planten wilt kweken gedurende het groeiseizoen in de lente en zomer.

Onthoud dat een goede tuin veel tijd, moeite en preventieve maatregelen kost om maximaal te produceren.


Bekijk de video: Doen ze dat zo: hoe worden snoeptomaatjes gekweekt? Het Klokhuis (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Rupert

  Ik bedoel, het is jouw schuld.

 2. Simon

  Dit is een conventie, niet meer, niet minder

 3. Cradawg

  Ik weet hoe ik moet handelen, schrijf in het persoonlijke

 4. Zaharia

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan de positie verdedigen.

 5. Denton

  Excuus, de vraag is verwijderd

 6. Sumerton

  Ik hoop dat u de juiste beslissing zult vinden.Schrijf een bericht