Kruiden

Citroenmelisse Plant Care: groeiende Melissa Officinalis

Citroenmelisse Plant Care: groeiende Melissa Officinalis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De algemene naam voor citroenmelisse - Melissa officinalis. Een aromatische, zoete vaste plant die verwant is aan de muntfamilie en wordt gekweekt in kruidentuinen voor kruidendoeleinden.

Het kruid wordt ook gebruikt in likeuren en historisch gebruikt als medicijn. Opgroeien tot 2 voet lang met bloemen met 2 lippen tijdens de nazomer.

De citroenmelisseblaadjes hebben een citroengeur en -smaak, het wordt ook vermeld als een van onze 13 insectenwerende planten.

Citroenmelisse komt oorspronkelijk uit de oude wereld, maar is op grote schaal genaturaliseerd in Amerika.

De voorkeursbodems om het overblijvende kruid te planten, zijn vruchtbare, goed doorlatende klei of zandige leem.

Hoe citroenmelisse te kweken

Bij het kweken van citroenmelisse groeit het in bosjes en verspreidt het zich zowel door zaad als vegetatief. Het kan goed groeien in containers, buiten en hydrocultuur. Het kruid moet 30-15 cm uit elkaar worden geplant en zal groeien in een relatief breed pH-bereik van 5,6 (zuur) en 9,0 (sterk alkalisch), maar het voorkeurstraject is 6,0 tot 7,5.

Terwijl u citroenmelisse buitenshuis plant, plant u op een plek in de volle zon. In een droog klimaat groeit hij het beste in halfschaduw. Wanneer citroenmelisse binnenshuis wordt gekweekt, groeit het naar tevredenheid onder een fluorescerende zonnelamp met hoge intensiteit. De plant blijft in de winter groen. De zaden ontkiemen tussen de 12 en 21 dagen.

Als je het kruid binnenshuis uit zaden plant, plant de zaden dan minimaal 8 weken voor de laatste datum van de lentevorst. Als u de zaden buiten plant, plant dan in de late herfst in de volle zon.

Citroenmelisse groeit in zone 4 tot en met 9. In zone 7 van de VS kan tot eind november citroenmelisse worden geoogst.

De geurige bloesems trekken bijen, vlinders en vogels aan en omdat het bestand is tegen droogte, is het nuttig bij xeriscaping.

Citroenmelisse verzorging

Melissa Officinalis water geven

Geef planten water als het gebladerte er verwelkt uitziet. Bij kweek bij hoge temperaturen minstens één keer per week water geven. Als ze in koele en schaduwrijke hoeken worden geplant, hebben ze minder water nodig. Zorg er bij het besproeien voor dat u diep water geeft en de wortels verzadigt.

Laat de bovenste grond drogen voordat u weer water geeft, omdat drassige grond de plant kan rotten. Voor in containers gekweekte citroenmelisse kan dagelijks water nodig zijn.

Mulchen van het kruid

Het toevoegen van 1-2 inch mulch (compost of gras knippen) komt ten goede aan citroenmelisse en vereist minder kunstmest. Mulch verbetert de bodemkwaliteit en helpt vocht en koelere worteltemperaturen tijdens warm en droog weer.

Bemesting van Citroenmelisse

Gebruik een universele meststof tijdens de lente en na de oogst als de groei belemmerd lijkt. Volg de instructies van de fabrikant bij het aanbrengen van kunstmest. NIET teveel bemesten, want overmatig gebruik kan weelderige groei veroorzaken en het aroma en de smaak verminderen.

Snoeien en trimmen

Citroenmelisse Melissa Officinalis reageert goed op snoei. Verwijder uitgespreide bloemen onmiddellijk om de kans te verkleinen dat de plant agressief gaat zaaien. Snoei planten meerdere keren terug tot slechts enkele centimeters hoog tijdens het groeiseizoen. Hierdoor blijft het kruid levendig en voorkomt het zaad.

NOTITIE: Omdat een snelle groeier planten gemakkelijk een hele kruidentuin kunnen inhalen, kun je Citroenmelisse in containers kweken om verspreiding te voorkomen.

Voortplanting van stengels

Citroenmelisse planten planten zich gemakkelijk voort via stekken. Neem halverwege de zomer stekken met 3 tot 4 knoppen. Doop het stekje in iemand die bewortelt en plant stekjes citroenmelisse in een goed doorlatende grond en niet in de volle zon. Geef de plant wat extra vochtigheid door een “vochtigheidskoepel” toe te voegen - goed te doen met frisdrankflesjes.

Plagen en ziekten

Deze stevige, ziektebestendige plant houdt niet van hoge luchtvochtigheid en drassige bodems. Te veel vocht leidt tot ziektes als echte meeldauw en wortelrot. Geef de plant 's morgens vroeg water zodat het blad voor de avond kan drogen. De beste optie is water geven aan de basis of druppelirrigatie gebruiken om het gebladerte te behouden.

Een goede tussenruimte van 18-24 inch maakt luchtcirculatie mogelijk en voorkomt zo ziekten. Het vroeg oogsten van de bladeren van de plant bevordert ook de luchtcirculatie. Kleine bloedluizen, trips en witte vlieg eten ook graag aan de plant.

Kruideneigenschappen en gebruik van citroenmelisse

Gebruikt bij de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen. Wordt gebruikt om insectenbeten, steken en wonden te behandelen wanneer deze wordt doordrenkt met een beetje wijn. Studies tonen aan dat de geneeskrachtige kruiden een effectief hulpmiddel zijn voor herpes simplex. Verdere studies tonen aan in combinatie met kamille, valeriaan en hop, als remedie tegen slapeloosheid en nervositeit. De verse bladeren worden veel gebruikt voor het bereiden van thee van citroenmelisse, terwijl de etherische oliën worden gebruikt in aromatherapie, stomende gezichtsbehandelingen en huidreiniging.

Sommige mensen kunnen contactdermatitis krijgen met het kruid, test uzelf eerst voordat u deze medicinale planten op enigerlei wijze gebruikt.

Een waarschuwing

Sommigen beschouwen citroenmelisse als een schadelijk onkruid en in andere gebieden als een invasieve plant. Het kruid zaait zelf vrij, verwijder bloemen als je geen vrijwillige zaailingen nodig hebt.

Aanbevolen literatuur

 • Tips voor het kweken van de patchoeliplant


Bekijk de video: How to Trim Lemon Balm - Simple Method Propagate Lemon Balm, Healthy with more leaf (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Meztibei

  Laten we voorzichtig zijn.

 2. Mazin

  Ideaal

 3. Kadal

  Naar mijn mening maak je een fout. Laten we dit bespreken. E -mail me op PM, we praten.

 4. Shelley

  Gefeliciteerd, deze gedachte zal van pas komen.

 5. Conradin

  Volgens mij maak je een fout. Ik kan het bewijzen. E-mail me op PM, we zullen bespreken.

 6. JoJokinos

  de boodschap begrijpelijkSchrijf een bericht