Eenjarigen

Dianthus: hoe zorg je voor de Sweet William Flower

Dianthus: hoe zorg je voor de Sweet William Flower


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dianthus (Di- AN- Thus) zijn perfecte potplanten die ook bekend staan ​​als pinks of Sweet Williams - Dianthus barbaars.

Ze behoren tot de anjersfamilie en hebben een eigenaardig kruidig ​​aroma als ze bloeien.

Het zijn eenjarige, tweejarige of meerjarige planten die vooral als potplant op diverse borders geliefd zijn. Het is bewezen dat ze een van de oudste gekweekte planten zijn.

Terwijl wilde variëteiten van Dianthus-planten typisch zijn voor Noord-Europa, Zuid-Afrika, China, Azië en Alaska-regio's van de wereld. Deze anjers zijn ook in de kassen geteeld en worden in Frankrijk en Spanje gebruikt voor wijnaroma's.

De Dianthus Pinks hebben veel verslagen gemaakt, een daarvan is dat ze de eerste en dus oudste planten waren die in kassen werden gekweekt; ten tweede zijn het de eerste planten waarop een boek is geschreven.

Sweet William-bloemen hebben geurige bloemen, onstuimige variëteiten die kunnen groeien van 20 ″ inch tot 3 ′ voet hoge planten. Hun heuvelachtige structuur produceert bloemen in clusters.

Hoe zorg je voor dianthus en variëteiten

Zoals we weten, kunnen Sweet William-bloemen, ook bekend als Dianthus barbatus, eenjarig, meerjarig of tweejarig zijn. Er zijn verschillende soorten in elke categorie en meer dan 300 soorten in totaal.

De meest populaire jaarlijkse variëteit van Dianthus-planten is ook wel Chinese pinks genoemd dianthus chinensis. Winterhard in zones 6-9, met de juiste zorg doet Dianthus Chinesis het uitstekend als kuipplant. China pink leeft meestal een kort leven en overleeft zelden meer dan twee jaar, waardoor ze meer een tweejaarlijks dan een vaste plant zijn.

Meerjarige soorten omvatten Cottage, Grass Pinks, Cheddar en deze hebben een eigenaardigheid in bladkleur. Het blad is voor al deze soorten blauwgrijs van kleur en komt soms ook in een regenboog van kleuren voor.

De Sweet William-bloemen (Dianthus firewitch), ooit gekroond tot de vaste plant van het jaar, werd ontdekt door een Duitse tuinder. Veel telers zijn dol op firewitch-bloemen en de vaste plant zelf, omdat ze een geweldige borderplant zijn voor de zones 3-9. De bloemblaadjes lijken diep roze en magenta, terwijl ze een heerlijke, geurige geur uitstralen zoals kruidnagel.

Een andere vaste plant waar tuinders dol op zijn, is de Dianthus-superbus, ook wel bekend als prachtig roze of franje roze. De bloemen hebben prachtige kleuren, variërend van subtiel lichtroze tot weelderig, diep lila.

Dianthus kahori of de maiden pink is een hybride dianthusbloem die een nette borderplant vormt. Het groeit in het late voorjaar, heeft uitgebreide bloemen en is redelijk gemakkelijk te kweken.

De Sweet William-bloem is helder, geurig en voedt zichzelf en is tweejaarlijks van aard. Sommige dubbelbloemige variëteiten zoals Allwood Sweet William pinks ontwikkelen zich in een hoogte van 15 - 18 inch.

Wat zijn de groeiende vereisten van de dianthus?

Dianthus-planten groeien goed in koele klimaten. Vruchtbare, alkalische en goed doorlatende grond is geschikt voor het kweken van deze vaste planten. Ze moeten worden geplant op een plek waar ze minimaal 4-5 uur per dag gedeeltelijk zonlicht krijgen.

Sweet William-planten kunnen het water niet verdragen omdat het blad geel wordt. Eén keer per week water geven is net voldoende voor Dianthus. Een goede en continue luchtcirculatie rond de stengels is essentieel om deze te kweken.

Dianthus-zaden kweken

De lente is het beste seizoen om dianthus te planten en je kunt de zaden binnen laten groeien voor het laatste glazuurseizoen, zodat ze in de lente kunnen bloeien. De zaden kunnen ook worden geplant in aarde waar zonlicht is, net voor de lente, zodat ze groeien tegen de tijd dat het zomer is.

Sweet William-zaailingen mogen niet erg diep worden geplant, plant ze 1/8 inch diep in een gemakkelijk doorlatende grond die licht alkalisch is (PH 6,75). De aarde moet stevig op deze zaden worden gelegd en moet vochtig worden gehouden totdat de zaden ontkiemen.

Zaden van een eerdere batch kunnen worden bewaard om in de volgende seizoenen te planten. Planten uit zaden bloeien pas na een jaar.

Dianthus vermeerderen

De meerjarige dianthus-variëteiten kunnen worden gekweekt uit stekken en deling. Hiervoor heb je zachte stekken nodig van planten die in de lente of zomer zijn genomen en deze kunnen in de herfst worden geplant. Planten die uit de stekken groeien, bloeien pas volgend jaar.

Het verdelen van de gevestigde bosjes is een gemakkelijke manier om de Dianthus-planten te vermeerderen. Deze methode verjongt ook de oudere klonten die na verloop van tijd niet-productief worden. Net als andere vaste planten, moet u met behulp van vorken de aarde verwijderen en de oude plant opzij zetten. Hier kunt u de nieuwe stekken planten en af ​​en toe water geven.

Een andere methode om te verspreiden is Tip Layering. Een pin van de groeiende stengel kan in de grond worden geplant en de wortels beginnen zich te ontwikkelen. Dit is wanneer je het moet scheiden van de moederplant.

Dianthus Verzorgingstips

Het vasthouden van vocht is essentieel voor Sweet William Dianthus barbatus. Voor elke plant zorgt het aanbrengen van een laagje mulch op de grond ervoor dat het vocht beter wordt vastgehouden. Dit houdt ook onkruid tegen en zorgt voor een betere luchtcirculatie.

Hoewel de Sweet William Dianthus-planten droogtetolerant zijn, moeten ze water krijgen als de regenval minder dan 2,5 cm per week is geweest. Overtollig water is echter ook schadelijk voor deze planten, omdat ze lichte voeders zijn.

Als u de Dianthus-plant te veel water geeft, kan er kroonrot optreden, wat hetzelfde geldt voor andere vaste planten.

Zodra deze ziekte uw planten aantast, bestaat er een zeer lage overlevingskans.

De bloembladen en de aangetaste kant van de plant zullen donkerder lijken. Ook zal het blad geel worden en komt de dood snel daarna.

Deze planten zijn over het algemeen niet vatbaar voor ziekten, maar af en toe kunnen ongedierte of bladluizen ze zeker infecteren.

Bestrijd en dood de bladluizen en insecten door ze te behandelen met biologische insecticiden, natuurlijke organische insectendodende zepen of door de nuttige roofinsecten te gebruiken.

De stengels moeten rechtop worden gehouden voor een betere bloei. Bovendien moeten gebruikte bloemen worden verwijderd, omdat dit hen helpt bij het opnieuw bloeien. Of om deze te verwijderen, moeten scherpe en gesteriliseerde uitstekers worden gebruikt.

Snoeien is een andere verzorgingstip van Dianthus. De planten vertonen geen invasief gedrag en moeten daarom af en toe gesnoeid worden. Snoeien helpt het tweede bloeiseizoen te beginnen.

Het uitdoven van planten is noodzakelijk omdat de dode bloei voorkomt dat de volgende bloei ontspruit. Natuurlijke compost moet als voeding in de grond worden verwerkt.

Bemest de planten om de 6 - 8 weken om aan hun behoeften te voldoen. Een meststof met langzame afgifte met een samenstelling van 5-10-5 is het meest geschikt voor Dianthus-planten.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Het kweken en verzorgen van deze kleurrijke planten van de Caryophyllaceae-familie is gemakkelijk en moeiteloos. Deze roze anjers zijn een geweldige aanvulling op de zomertuinen en bloeien van maart tot oktober.

Omdat ze rijkelijk en levendig zijn, zijn ze de beste decoratieve keuzes voor een muurtuin, rotstuin of eenvoudige borders.

Met zoveel variëteiten en veelzijdige natuur zijn er niet veel planten die kunnen concurreren met de vaste plant Sweet William Dianthus.

Dit maakt deze planten tot de favoriete keuze van sierplanten over de hele wereld.


Bekijk de video: Dianthus barbatus grow and care Sweet william (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Meztizragore

  Leren lezen

 2. Gardalar

  De vraag is interessant, ik zal ook deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we op het juiste antwoord komen.

 3. Albin

  Stilte is begonnen :)

 4. Avery

  Ik denk dat ze het mis hebben. Laten we proberen dit te bespreken.

 5. Caldwell

  Ja, alles kan zijnSchrijf een bericht