Wijnoogst

Tips voor het bemesten van uw groenten om een ​​grotere opbrengst te krijgen

Tips voor het bemesten van uw groenten om een ​​grotere opbrengst te krijgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voorzie uw groentetuin minimaal de helft van de daglichturen van de volle zon. Plant hem in goed doorlatende grond, die vochtig en onkruidvrij kan worden gehouden. Ga dan nog een stap verder.

Zorg ervoor dat uw groenten altijd voldoende plantenvoeding hebben.

Van alle ongunstige factoren die een mislukking in een moestuin kunnen betekenen, lage bodemvruchtbaarheid is het meest beperkend. Gelukkig is het gemakkelijk te corrigeren.

Uw meest efficiënte en economische bron van voedingsstoffen voor planten is commerciële mest. Met voedingsstoffen voor planten bedoel ik de drie belangrijkste elementen van plantenvoeding. Een zak met 6-10-4 bevat bijvoorbeeld zes procent stikstof, tien procent fosfor en vier procent potas.

Onder gemiddelde omstandigheden is een toepassing van gemengde meststof met een snelheid van 30 pond per 1000 vierkante voet op vruchtbare gronden, tot 50 pond op lichte gronden, bevredigend. In sommige gevallen is een aanvullende toediening van enkelvoudige stikstof aan te raden.

Waarschijnlijk de meest populaire bron van zuivere stikstof is ammoniumnitraat, met ammoniumsulfaat als tweede. De werkelijke toepassingspercentages voor specifieke groenten staan ​​aan het einde van dit artikel vermeld.

Een andere sleutel tot het succesvol verbouwen van groenten is de pH van de bodem. In het kort is een pH van 7 neutraal, lager dan 7 is zuur en hoger dan 7 is basisch (of basisch). Een pH van 6,5 (bijna neutraal) is net zo alkalisch als veilig bij groenten, vooral op zandgronden.

LEZEN: Hoe pH-testen in de bodem betere resultaten in de tuin kunnen opleveren

Als ze boven dit punt worden gekalkt, kunnen planten vergeling vertonen vanwege het niet beschikbaar zijn van sommige essentiële voedingsstoffen voor planten. Sommige groenten, zoals de witte aardappel, mogen helemaal niet worden gekalkt.

Voer een grondtest uit om te bepalen of uw grond kalk nodig heeft. Zonder een grondtest zou een goede gok zijn dat als uw tuin vrijelijk met stadswater is besproeid, deze misschien niet hoeft te worden gekalkt.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Dit komt omdat het water aanzienlijke hoeveelheden calcium en magnesium bevat, de twee belangrijkste kalkingrediënten.

Voor een moestuin is het essentieel dat de bodem een ​​hoog gehalte aan organische stof bevat. Organische stof ontbinden:

 • Geeft plantenvoedingsstoffen vrij
 • Verhoogt de beschikbaarheid van sommige voedingsstoffen
 • Verbetert beluchting
 • Moedigt diepere beworteling aan
 • Maakt groenten beter bestand tegen droogte

Veenmos, bladeren en gemaaid gras zijn goede bronnen van organisch materiaal. Een andere manier om organisch materiaal aan de tuin toe te voegen, is door aan het einde van het groeiseizoen rogge, wintertarwe of haver te zaaien met een snelheid van vier of vijf pond per 1000 vierkante voet; zwaar bemesten. In het vroege voorjaar onderploegen.

Hoe zit het met de mest voor de moestuin? Het is uitstekend geschikt om het humusgehalte van de grond te verhogen.

Een ton ervan bevat echter op zijn best vijf tot tien pond stikstof - en dit is lang niet genoeg voor een goede groenteproductie. De meest economische methode om voldoende plantenvoeding in de moestuin te krijgen, is door het gebruik van commerciële mest.

Groenten die zijn geproduceerd met commerciële meststoffen hebben evenveel voedingswaarde en zijn even gezond als groenten die worden geteeld op bodems die zijn bemest met organische materialen.

Cool-Season Groenten

Plant asperges en rabarber in bedden van goed voorbereide grond, hoog in organisch gehalte. Voeg mest en compost toe, voeg drie tot vijf pond 4-16-16 of het equivalent van 100 vierkante voet aarde toe.

Radijs, bladsla, erwten, spinazie en groene uien profiteren van het hebben van drie tot vier pond 10-10-10-meststof (of het equivalent daarvan) uitgestrooid en verwerkt in elke 100 vierkante voet plantgebied.

Wortelgewassen zoals wortels, bieten en rapen nodig drie tot vier pond van een 10-10-10 of equivalent toegevoegd aan elke 100 vierkante voet gebied. Deze meststof kan worden ingestrooid en bewerkt, of aangebracht door middel van banding (meststof in de buurt van de plantenrij plaatsen tijdens het planten).

Banding is een zeer efficiënte methode, maar u moet er voorzichtig mee zijn. Om verwonding van de zaden te voorkomen, plaatst u de meststof twee centimeter van het zaad in banden van drie tot tien centimeter diep.

Aardappelen en uien zal goed reageren op een toepassing van vier tot vijf pond van een 4-16-16 of een 10-10-10 (per 100 vierkante voet) geplaatst in banden aan de zijkanten van de rijen.

Broccoli, kool en bloemkool moet drie tot vier pond van 10-10-10 of 4-16-16 per 100 vierkante voet hebben, in banden worden geplaatst of uitgezonden voor het planten.

Paarse of roze tinten in de bladeren van deze groenten kunnen het gevolg zijn van koud, nat weer of een fosfor- of stikstofgebrek. Vergeling of bruin worden van bladranden duidt over het algemeen op een tekort aan potas.

Sla grond heeft twee tot vier pond van 10-10-10 nodig in banden; selderij heeft drie tot vijf pond van 10-10-10 of 4-16-16 nodig - per 100 vierkante voet tuinruimte.

Warme seizoensgroenten

Tomaten en paprika's profiteer van het gebruik van een startersoplossing met een hoog fosforgehalte (een ons van 6-10-4 op een gallon water) aangebracht met een snelheid van een halve pint per plant.

Sommige tuinders gebruiken een meststof zoals 6-10-4 of 8-24-8 in een greppel rond het transplantaat met een snelheid van een royale handvol per plant. Overbemesting van deze twee planten met stikstof kan de fruitproductie verminderen.

Aanbevolen literatuur

 • Hoeveel tomaten per plant?
 • Snoeien voor maximale opbrengst
 • Epsom-zouten gebruiken voor zoeter en smakelijke tomaten
 • Kent u de echte gezondheidsvoordelen van wortelen?


Bekijk de video: Inis Moestuin #28 Winterbladgroenten zaaien zoals spinazie en veldsla (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Delrico

  Maar is het effectief?

 2. Naftali

  In mijn zeer interessante onderwerp. Ik stel voor dat je dit hier of in PM bespreekt.

 3. Padric

  Oddly enough, but it is not clear

 4. Dinos

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. We zullen het bespreken. Schrijf in PM.

 5. Samuktilar

  dapper, de uitstekende boodschap

 6. Mikalrajas

  Om bescheidener te zijn, is het noodzakelijkSchrijf een bericht