Kunstmest

Tuinmeststof: hoe en wat te gebruiken voor het voeden van planten

Tuinmeststof: hoe en wat te gebruiken voor het voeden van planten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We krijgen veel vragen over ‘tuinmeststof’. Wanneer, wat en hoe tuinplanten en groenten te voeren?

Meststoffenmerken en mestprijzen variëren in het hele land, maar we kunnen u een aantal ideeën geven over het type tuinmeststof waar u op moet letten bij het voeden van uw planten.

Sommige mensen houden van vaste korrelige meststof met langdurige afgifte en anderen geven de voorkeur aan het voeren met een vloeibare meststof.

De keuze is aan jou, volg gewoon de toepassingsinstructies op het etiket. Het is altijd het beste om een ​​grondtest uit te voeren voordat u een meststof aanbrengt of grondveranderingen toevoegt.

Beste meststof voor eenjarige bloeiende planten

Een complete meststof met een formule van 5-10-5 n-p-k-verhouding, toegepast in het voorjaar en opnieuw begin augustus.

Lees meer over de aantallen meststoffen en uw plantaardig voedsel.

Beste meststof voor meerjarige bloeiende planten:

Een 5-10-5 of vergelijkbare meststof, of gelijkwaardige organische meststof, aangebracht met een snelheid van 2-1 / 2 pond tot 100 vierkante voet in het vroege voorjaar en in de grond verwerkt.

Beste meststof voor bollen

Organische meststoffen, zoals beendermeel (5 pond tot 100 vierkante voet) toegepast in de herfst in het geval van tulpen en narcissen, zijn goed omdat ze langzaam beschikbaar zijn; 5-10-5 is ook voldoende, toegepast met een snelheid van 2-1 / 2 pond tot 100 vierkante voet op het moment van planten.

Zorg ervoor dat je goed door de aarde mengt. Winterharde bollen worden verbeterd door een tweede bemesting in het vroege voorjaar.

Beste tuinmeststof voor rozen:

Er zijn speciale rozenmeststoffen op de markt; ook langzaamwerkende organische meststoffen zoals beendermeel, visemulsie of een compostthee zijn allemaal goed.

Een 5-10-5 commerciële meststof, 2-1 / 2 pond tot 100 vierkante voet, kan in het vroege voorjaar worden aangebracht en een vergelijkbare hoeveelheid na de eerste bloei.

Zorg voor kalkaanvoer en humusvormende materialen.

Gebruik voor het verzorgen van knock-out rozen een meststof gemengd voor rozen.

Meststof Voor Wortelgewassen

Een 5-10-5 commerciële meststof, 2-1 / 2 tot 3 pond per 100 vierkante voet bij het voorbereiden van grond in de lente.

Behoud de kalkaanvoer als de grond de neiging heeft zuur te zijn, en voeg elk jaar 2-1 / 2 tot 3 pond hoog magnesium verpulverde kalksteen toe. Diep graven is essentieel.

Meststof voor bladgroenten

Een 5-10-5 commerciële meststof tot 100 vierkante voet bij het voorbereiden van grond in de lente. Omdat planten continu en krachtig moeten groeien, is een constante aanvoer van voedingsstoffen en vocht essentieel.

Wanneer de planten goed groeien, kleed dan elke 2 weken met een boosteroplossing of met nitraat van soda, met een snelheid van 5 theelepels tot 2 liter water voor elke 8 voet rij.

Gebruik een kwart gallon aan elke kant van de rij, ongeveer 7,5 cm van de rij; de volgende applicatie 6 centimeter van de rij.

Meststof voor gazons:

Een 5-10-5 of vergelijkbare volledige meststof. 2-1 / 2 pond tot 100 vierkante voet in de late winter of het vroege voorjaar voordat er veel groei begint.

Dien vergelijkbare aanvragen in tussen 15 augustus en 1 september voor herfstgroei. Was de gras- en tuinmeststof grondig van de grassprieten met een tuinslang direct na het aanbrengen.

Meststof voor bladverliezende heesters:

Breng in het vroege voorjaar 5-10-5 of soortgelijke mest aan van ongeveer 1-1 / 2 pond tot 100 vierkante voet en cultiveer.

Meststof voor loofbomen:

Bomen geven de voorkeur aan een volledige meststof met een analyse van 10-8-6 of soortgelijke mest met ongeveer de helft van de stikstof in organische vorm voor een langzame werking.

Een 5-10-5 zal ook dienen. Gebruik 2 pond voor elke 1 inch stamdiameter, gemeten op 1,20 meter vanaf de grond.

Verdeel en plaats in gaten gemaakt met een koevoet of grondboor, 2 voet diep en 2 voet uit elkaar, onder de buitenste tweederde van de takverspreiding van de boom. Aanvragen kunnen in het vroege voorjaar worden gedaan voordat de groei begint of na 1 september.

Meststof voor groenblijvende heesters (coniferen of smalbladig):

Een 5-10-5 of kunstmest met een vergelijkbare formule, 1 pond tot 100 vierkante voet ingestrooid en ingewerkt. Goed verteerde mest, ongeveer 2,5 cm diep, en vervolgens ingesneden, ook effectief.

Meststof voor groenblijvende heesters - breedbladige bij voorkeur zure grond, zoals rododendrons, azalea's, berglaurier:

Gebruik geen gewone meststoffen. Als de groei niet bevredigend is, gebruik dan een speciaal mengsel dat is bereid voor zuurminnende planten, en ongeveer een derde minder dan aanbevolen door de fabrikant.

Het is belangrijk om een ​​mulch van eikenbladeren 15 cm diep of dennennaalden 3 cm diep te behouden, waardoor de wortels koel blijven in de zomer en ze beschermen in de winter.

Verval van mulch geeft meestal voldoende voedingsstoffen.

Meststof voor groenblijvende struiken - breedbladig (buxus, hollies), geen vereiste zure bodems:

Goed verteerde mest, katoenzaadmeel en andere organische meststoffen, ongeveer 3 tot 100 vierkante voet, of een 5-10-5 meststof, 1-1 / 2 pond tot 100 vierkante voet, in het vroege voorjaar en in de grond verwerkt. Lees ons artikel - Buxusstruiken: hoe te groeien en te verzorgen voor buxus - voor meer informatie.


Bekijk de video: Waarom basilicum thuis zo snel doodgaat. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ald

  Het lijkt me een briljant idee voor mij

 2. Roark

  Kameraden, dit is een schatkamer! meesterwerk!

 3. JoJojas

  Dat hij het eindelijk vraagt?

 4. Smith

  wonderfully

 5. Rayhourne

  Ik bevestig. Alles hierboven verteld de waarheid. Laten we deze vraag bespreken.Schrijf een bericht