Vaste plant

Hoe zorg je voor de fuchsia-plant

Hoe zorg je voor de fuchsia-plant


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Samenvatting:Fuchsia planten verzorgen kan door iedereen, het is zelfs mogelijk om een ​​rechtop groeiende fuchsia te nemen en de takken naar beneden te forceren om mooie planten en hanging baskets te maken.

Een breed scala aan kleuren en krachtige groeiers maken van fuchsia planten een uitstekende bloeiende plant in pot voor op het terras.

De Fuchsia-plantenfamilie ziet elk jaar veel nieuwe introducties - tot in de jaren 100. Er zijn niet veel plantenfamilies die kunnen bogen op zo'n grote familie als deze.

De oorsprong van winterharde fuchsia's

Fuchsia magellanica (Gartenmeister Bonstedt), of Ladies 'Eardrops, zoals ze vaak worden genoemd, werd voor het eerst geïntroduceerd in Groot-Brittannië vanuit Chili rond 1788.

Op het hoogtepunt van hun vroege populariteit, minder dan honderd jaar later, waren er 541 soorten en variëteiten bekend; Tegenwoordig hebben we duizenden soorten en cultivars online of in tuincentra beschikbaar.

In de 19e eeuw liep een kweker in Engeland over straat in zijn buurt en zag op een plank een bloem zitten (Fuchsia magellanica) die hij nog niet eerder had gezien.

Hij vroeg het aan de vrouw des huizes en zij vertelde hem dat een zeeman de Fuchsia-plant voor haar had meegebracht en zij dacht dat die ergens in Zuid-Amerika vandaan kwam.

De kweker vroeg toestemming om de Fuchsia mee te nemen voor vermeerdering in ruil voor de helft van de planten. Dit was een zeer winstgevende transactie.

Deze originele introductie Fuchsia magellanica, is een van de ouders van onze fuchsia's van nu.

Jaren later werden er anderen gevonden in Zuid-Amerika, buiten de eilanden van Zuid-Amerika en Mexico.

Deze variëteiten van winterharde Fuchsia's hadden allemaal zeer kleine bloemen en waren erg sierlijk.

De jaren hebben veel verbeteringen gebracht aan de oorspronkelijke Fuchsia magellanica-plant en het is twijfelachtig of de voorouders van onze prachtige fuchsia van vandaag hun nakomelingen zouden herkennen.

Onze fuchsia-planten van vandaag dragen nog steeds de oorspronkelijke gratie, maar de prachtige bloemen zijn veel groter en in opvallende kleuren.

Tenzij sommigen van jullie denken dat ik me overgeef aan straattaal als ik suggereer dat Fuchsia's echt cool zijn! als ze niet cool zijn, zijn ze dood.

Dus als je deze fantastische schoonheden in je venstertuin wilt hebben, zorg er dan eerst voor dat je in de herfst en winter de zeer koele omstandigheden kunt leveren die ze nodig hebben.

Fuchsia “Chillerton Beauty” is een rijkbloeiende, opgaande winterharde fuchsia die voorkomt in Oregon en Washington. Deze tropische en zachte vaste plant groeit in USDA-winterzones 8-11.

De fuchsia-plant van kamperfoelie groeit ook in USDA Hardiness zones 9-11. Deze soort heeft bescherming nodig voor lange periodes van temperatuur onder 32 ° graden Fahrenheit.

Zauschneria of Californische fuchsia is een andere groenblijvende struik onder de familie Onagraceae.

Het houdt van goed doorlatende bodems in de volle zon en trekt veel kolibries aan. De trechtervormige scharlakenrode bloemen bloeien tijdens de late zomer en herfst.

Fuchsia-planten hebben meer binnentuinders ontmoedigd dan welke andere plant dan ook, met de mogelijke uitzondering van degenen die zich afvroegen hoe ze gardenia's moesten kweken, maar toch zijn het de "meest groeiende" planten die ik ooit heb gehad.

Dus als u ze koel kunt houden, volgen hier een paar tips om u de rest van de weg te helpen. En als je gewoon geen coole plek in je huis, veranda, terras of briesje hebt, kun je net zo goed stoppen met het lezen van dit artikel, want niets wat ik te zeggen heb, kan je helpen.

Winterharde fuchsia-planten vormen uitstekende potonderwerpen

Fuchsia's zijn zeer gemakkelijke planten om te kweken en zijn zeer goede potplanten.

In de Verenigde Staten, Zuid-Californië om precies te zijn, de thuisbasis van fuchsia's, worden ze gekweekt in tuinen op locaties met halfschaduw. Velen groeien uit tot enorme bomen van 8 ′ en 10 ′ voet lang.

De zwakkere, laaggroeiende soorten zijn ideaal om uit hangende manden te slepen en naar mijn mening laten ze hun bloesems beter zien dan de rechtopstaande planten.

De bloemen van alle fuchsia's zijn zeer opzichtig, meestal hangend, en komen alleen of in clusters uit de bladoksels. De bladeren en stengels zijn donker bronsrood

De lange buis eindigt in vier gereflecteerde of spreidende lobben, waardoor de bloembladen (vier, vijf of meer) zichtbaar worden, met de meeldraden en het stigma die hieruit uitsteken.

Fuchsia's zijn zeer snelle groeiers en beginnen te bloeien als ze heel jong zijn.

Door te snoeien zijn fuchsia's gemakkelijk binnen de perken te houden en vormen ze zeer mooie potspecimens.

Er zijn de rechtopstaande telers die moeten worden ingezet of getralied. Het type hangende mand voor hangende potten of hangende manden of voor bloembakken of potten voor raamplanken.

Bush Fuchia's zijn mooi, maar een favoriete vorm voor velen is een Fuchsia-standaard die als boom wordt gekweekt met de zijscheuten verwijderd.

Houd er bij het planten of oppotten van Fuchsia's rekening mee dat ze van grond houden die een beetje aan de zure kant is en een grond met een goede afvoer.

Fuchsia's zijn zware voeders en moeten elke maand worden gevoerd, een goede commerciële meststof met langzame afgifte of een vloeibare meststof voor algemeen gebruik is goed. Een dressing van koemest is erg voordelig. Bij voedingen krijg je een plant vol prachtige hangende bloemen.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Fuchsia's hebben veel water en vocht nodig

Fuchsia-planten zijn niet alleen zware eters, maar ook dorstige planten. Houd de grond te allen tijde vochtig of vochtig. Ze houden van veel water MAAR zorg voor een goede afvoer.

Dit zijn planten die van vochtigheid houden en dit kan worden bewerkstelligd door de bladeren te besproeien met een fijne waternevel.

Op heldere dagen vinden fuchsia-planten het leuk om met lauw water te worden ingespoten. Minimaal twee keer per week met water sproeien. In de hete zomerperiode zal elke dag sproeien zeer gunstig zijn.

De warmte onttrekt vocht aan het blad van je planten en fuchsia's verdragen dit niet. Door te sproeien kunt u de luchtvochtigheid opbouwen en uw planten in goede groeiconditie houden en een continue bloei hebben.

Onthoud dat bij het besproeien met een spray u de kluit niet voldoende water geeft. Je moet je aarde in de pot water geven.

Vaak hebben mensen het gevoel dat water op het oppervlak van de aarde van een potplant alles is wat nodig is.

Dit is een groot onrecht aan uw potplanten. U moet uw grond weken als u water geeft. Het is het beste om minder vaak water te geven en grondig werk te doen dan er af en toe overheen te glijden.

Water moet in het bodemoppervlak doordringen, zodat alle wortels water hebben. Wortels moeten in goede conditie worden gehouden als je goede bloeiende planten met mooie bloemen wilt hebben.

Welke plagen houden van fuchsia-planten?

Als ik water geef, gebruik ik nogal een krachtige spray om insecten die misschien proberen voet aan de grond te krijgen, los te weken.

Fuchsia's zijn favoriet bij des te vervelende plagen, zoals witte vlieg, fuchsia galmijten en spint. Slakken voedden zich ook met de nieuwe gezwellen.

 • Meer informatie over de bestrijding van rode spintmijten
 • Hoe zich natuurlijk van slakken te ontdoen

Bladluizen voeden zich graag met Fuchsia's. Voorkom deze insectenplagen en dood bladluizen op natuurlijke wijze door uw Fuchsia-bomen en -planten eens in de tien dagen te besproeien met sprays van biologische neemolie of tuinbouwolie.

Fuchsia-planten snoeien voor een "perfecte" vorm

Het snoeien van uw Fuchsia-planten is belangrijk als u een mooi gevormde plant wilt. Bij het planten van een jonge plant, nadat deze vier of zes sets bladeren heeft gevormd, de bovenkant van de plant uitknijpen.

Vanuit elke bladas groeit een stengel. Dit wordt later een filiaal. Nadat deze takken vier of zes sets bladeren hebben uitgestoken, knijpt u het midden van elk van deze bladeren uit.

Dit levert een mooie bossige plant op. De hangende mand Fuchsia-variëteiten moeten nog meer worden geknepen.

Volg dit knijpproces totdat je een mooie bossige plant hebt voordat je de takken laat hangen.

Als je geen bossige plant krijgt voordat je de zijtakken laat hangen, krijg je een onooglijke vezelige plant. Snoei uw Fuchsia-planten in de herfst of het vroege voorjaar.

Rechtopstaande telers kunnen het beste worden teruggeknipt tot ongeveer 8 from of 10 ″ inches van de grond. Hierdoor heb je de hoofdstam van nieuw gezond hout en blijft je plant binnen de perken.

Je nieuwe hout is het bloeiende hout en je krijgt meer bloemen door op deze manier te snoeien.

Snijd de hangende mandvariëteiten terug ter hoogte van de bodem van uw container. Het kan zijn dat je je plant naar een grotere pot moet verplaatsen, en de beste tijd om dit te doen is nadat je je plant hebt gesnoeid.

Video: Fuchsia-bomen terugsnoeien

Hoe zorg je voor fuchsia - waar groeien ze het beste?

Hoe fuchsia te kweken:

Fuchsia-planten zijn schaduwliefhebbers, maar er zijn enkele soorten die in de zon groeien. Uw oranje en rode variëteiten zullen meer in de zon staan ​​dan de pastels of dubbele variëteiten.

Ze doen het echter veel beter in de halfschaduw of in de vroege ochtendzon. Deze planten die in de zon worden gekweekt, vereisen nauwlettend toezicht en veel water, vooral sproeien.

Er zijn talloze soorten fuchsia-bloemen en veel kleurstoffen. Er zijn:

 • Enorme dubbele bloemen
 • Grote singles
 • Middelgrote en kleine tweepersoonskamers
 • Middelgrote en grote singles

Elke fuchsia-soort is prachtig en ze hebben allemaal hun eigen bijzondere verdiensten.

U zult zien dat de singles veel uitbundiger bloeien. Fuchsia's zijn er in bijna elke kleur en elk seizoen worden nieuwe bloemkleurencombinaties uitgebracht.

Fuchsia-planten hebben vooral koelte nodig. Ze geven er de voorkeur aan dat temperaturen nooit boven de 65 ° graden Fahrenheit komen, maar ze kunnen hogere temperaturen verdragen, mits de luchtvochtigheid ook hoog is.

Ik had ooit een plant die in het vroege voorjaar per ongeluk buiten werd gezet en werd vergeten totdat hij in volle bloei barstte.

Als experiment heb ik het de hele zomer laten staan ​​waar het was, en ondanks bijna volle zon en hete dagen deed het het opmerkelijk goed.

Meestal denk ik, omdat de nachten koel en bedauwd waren, en overdag douchte ik het met de slang elke keer dat ik er dichtbij kwam.

De beste teelt vereist echter dat de Fuchsia-planten worden beschermd tegen heet zonlicht.

Een mooie fuchsia hangende mand laten groeien

Een leuke manier om mandfuchsia's te kweken, is door ze in een draadhangende mand te planten. Bekleed je mand met veenmos, doe er je potgrond in en plant je fuchsia hierin.

Hang je mandje op en werk de wortels van Baby Tears Moss onder de draden en in het veenmos. De Baby Tears grijpen snel in en verspreiden zich over je mandje en je hebt een mooie groene mand.

Dit mos is wintergroen en helpt om vocht vast te houden in je mand en om de kluit van je Fuchsia vochtig te houden.

Bij het starten van het mos moet u het elke dag met water besproeien, zodat de wortels niet uitdrogen. Het mooie effect dat u krijgt, is uw tijd en moeite waard.

Er zijn veel uitstekende variëteiten of Fuchsia-planten, met alle tinten samen met enkele en dubbele bloemen, in manden of rechtopstaand zijn er veel effecten die bloeiende fuchsia-planten zullen geven.

Video: een hangende tuinmand met spaghnummos planten

Onderhoudsinstructies - Hoe Fuchsia-takken te trainen om naar beneden te gaan

Als je je hart hebt gevestigd op een bepaalde standaardvariëteit (staand of boomvorm) en verlangt naar een hangende mandplant van deze soort, kun je die met een beetje geduld en werk hebben. Ik vind het heerlijk om hiermee te experimenteren en heb zeer goede resultaten behaald.

 • Knijp de plantuiteinden op takken uit tot je een mooie bossige achterblijvende Fuchsia plant hebt
 • Laat je takken groeien.
 • Ze zullen recht omhoog groeien, maar je kunt ze naar beneden halen
 • Koop een paar grote nagels, in verschillende gewichten.
 • Bind een smalle doek aan twee spijkers, een spijker aan elk uiteinde
 • Wikkel deze doek over je tak.
 • Je moet vrij grote, sterke takken hebben.
 • Begin met lichtere nagels en vervang ze binnen een week door zwaardere nagels.
 • Soms moet u meerdere nagelsets op één tak plaatsen.
 • Deze gewichten zullen de takken aanmoedigen om naar beneden te groeien en binnenkort kun je de nagels verwijderen.

Op deze manier kun je een aantal prachtige Fuchsia-exemplaren kweken. Gebruik nooit touw, dit snijdt in je takken.

Een andere leuke manier om rechtopstaande fuchsia's te kweken, is door een latwerk in je pot te zetten. Een pot van zes inch kan heel mooi een trellis van drie voet bevatten.

Zorg dat je latwerk waaiervormig is en als je takken groeien, bind ze dan vast met twist-ems of smalle stukken stof.

Naarmate het gebladerte vult, zullen de stukken waarmee je vastbindt snel bedekt zijn en niet te zien zijn. Dit zijn prachtige specimenplanten.

Voor de juiste zorg: niet te veel pot, bij het verpotten naar een volgende maat pot

Als je kleine Fuchsia-planten begint, moet je ze nooit overpotten. Blijf naar de volgende maat pot schakelen als dat nodig is. Je planten groeien sneller en hebben op deze manier een veel beter wortelgestel.

Ik krijg een goede bossige mandplant in een pot van vier of vijf inch voordat ik hem in mijn mand plant.

Vergeet niet om je jonge planten te knijpen, ze goed te voeren, ze goed water te geven, hun bladeren een bad te geven en te besproeien met een goede insecticide en je kunt fuchsia's kweken die uitstekend zijn.

Tips voor het kweken van een fuchsia-boom

Begin bij het kweken van fuchsia's van het boomtype niet met grote, gevestigde planten als je wilt dat ze zich aanpassen aan je binnen- en buitenomstandigheden en vatbaar zijn voor training.

Koop kleintjes van niet meer dan vijf gewrichten en begin meteen met het vormen van de planten in de vorm die u verkiest.

Zoals de hangende mandvariëteiten. Verplaats de Fuchsia-planten indien nodig naar grotere potten, gebruik potten die elke ploeg vijf centimeter groter zijn. Pot in een bodem die bestaat uit veenmos, perliet, potgrond en grof zand.

Fuchsia-plantenverzorging tijdens de winter

Hoe verzorg je Fuschia-planten in de winter?

Fuschia-bloemen zijn een mooie aanvulling op elke tuin of huis. Ze geven ook het extra voordeel dat ze de hele zomer enkele kleine vogels zoals kolibries kunnen voeren.

Helaas zijn deze planten gewoon niet gebouwd om de winter door te komen. Dus hoe moeten eigenaren van fuchsia-planten ze goed voorbereiden op de kou van de winter?

Om uw oude Fuchsia-planten winterhard te houden, zet u ze op een zeer koude maar vorstvrije plek. Geef ze van oktober tot december alleen voldoende water om te voorkomen dat het hout verschrompelt.

Verplaats ze dan in januari naar een minimumtemperatuur van 50 ° graden Fahrenheit en geef meer water. Zodra alle levende "ogen" kunnen worden gelokaliseerd, knipt u de planten in vorm en verwijdert u al het dode hout.

Volgende stap - haal ze uit de potten, was alle aarde van de wortels en verpot ze in dezelfde maat pot met verse aarde.

Verhoog de hoeveelheid water die de planten nodig hebben, knijp twee of drie keer voor het einde van mei en verschuif indien nodig naar grotere potten of begin met aanvullende vloeibare voeding wanneer de wortels de grond hebben gevuld.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Wanneer de planten zich uiteindelijk vestigen in de potmaat waarin u ze wilt laten bloeien, gebruik dan een vloeibare plantenvoeding in plaats van elke derde gietbeurt, fuchsia's zijn zware voeders en komen al snel onaantrekkelijk uit, tenzij ze goed worden gevoed.

Planten kunnen ook in januari of februari vanuit zaad worden gestart als u faciliteiten heeft voor het starten van zaden.

Als je liever met stekken begint, kun je in februari of maart zachtgroene houtsoorten nemen of in augustus van fuchsia-planten die buiten zijn zomers.

De beste stekken zijn van uitlopers die uit de basis van de Fuchsia-planten komen en ongeveer vijf centimeter lang moeten zijn.

Voeg meer zand toe aan de potmix om ze in te zetten, geef ze schaduw, een temperatuur van niet minder dan 60 ° graden Fahrenheit en bespuit ze lichtjes als ze tekenen van verwelking vertonen.

Nadat ze goed zijn geworteld, behandelt u ze zoals u nieuw aangeschafte kleine planten zou behandelen.

Tot slot

Als u uw Fuchsia-planten voldoende wortelruimte geeft in rijke, ruwe grond, ze rijkelijk voedt en water geeft en zo koel mogelijk houdt, zullen uw fuchsia's jarenlang meegaan en zullen ze zowel in schoonheid als in schoonheid toenemen. grootte.

Als je leert om ze met succes te kweken, wil je er steeds meer hebben.

Aanbevolen literatuur

 • Verzorging van begonia's in hangende manden
 • Wat zijn enkele goede terrasbomen?
 • Hoe standaardplanten (bomen) te kweken


Bekijk de video: Overwintering Geraniums (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nekus

  Wat een lieve reactie

 2. Gram

  Dit uitstekende idee is zo ongeveer

 3. Tonda

  Ik ben van mening dat u een fout begaat. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht