Wijnoogst

Hoe u uw grond klaarmaakt om te tuinieren

Hoe u uw grond klaarmaakt om te tuinieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De eerste lentebloemen zullen nu elke dag in het oog springen. Er zullen chionodoxa's, sneeuwklokjes, scilla's, narcissen, hyacinten, tulpen en andere lentebloemen zijn. De sneeuw is verdwenen en er is een vochtreservoir in de grond achtergebleven.

Opeens ontdekken we dat er zoveel dingen te doen zijn. Dood gras en gevallen bladeren moeten van het gazon worden verwijderd zodra de grond onbeschadigd kan worden betreden.

Een vroege voeding met een stikstofmeststof is nodig om nieuwe groei te stimuleren. Gazonziekten zoals sneeuwschimmel moeten worden bestreden door de toepassing van een gazonfungicide.

Bodemvoorbereiding begint

Bodem kan worden voorbereid voor groente- en bloemzaadbedden.

Zware kleigronden die in de herfst zijn gegraven, hoeven alleen de klonten naar beneden te halen. Loop of bewerk geen zware grond totdat deze enigszins is uitgedroogd.

Anders kunnen er harde kluiten ontstaan ​​die het hele seizoen meegaan. Lichtere, zandigere bodems kunnen in het voorjaar vlak voor het planten worden bewerkt.

Turf, humus, compost of mest kunnen bij het bewerken in de grond worden opgenomen.

Dergelijke organische stof verbetert zowel zware als lichte bodems. Het verbetert het vermogen van de bodem om vocht vast te houden, helpt verdichting te verminderen en laat zo het water beter doordringen. Wortels groeien beter waar de grond open en poreus is.

Organische stof verbetert ook de bodemvruchtbaarheid, met name het stikstofgehalte. In de meeste gevallen moet fosfor echter uit andere bronnen worden toegevoegd.

Bodems testen

Tests voor stikstof-, fosfor- en kaliumbehoeften zijn nuttig. De meeste bodems in de westelijke staten hebben op zijn minst stikstof en fosfor nodig. Beide kunnen worden geleverd door een ammoniumfosfaatmeststof.

Als het stikstofgehalte al hoog is door het gebruik van organische stof, kan fosfaatmest alleen al voldoende zijn. Als stikstof, fosfor en kalium allemaal nodig zijn, kan een van de vele complete meststoffen op de markt worden gebruikt.

Over het algemeen wordt na het uitvoeren van grondtesten verteld hoeveel kunstmest op een bepaald perceel moet worden gebruikt. Vaak geven de kunstmestpakketten een idee van de te gebruiken tarieven. Volg de aanbevelingen nauwkeurig op en overbemest niet. Als u niet zeker weet welke mest u moet gebruiken, of hoeveel, neem dan contact op met uw plaatselijke agent.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Meststoffen kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Ze kunnen net voordat de tuin wordt geploegd, over de grond worden gestrooid. Dit werkt goed wanneer fosfor het belangrijkste element in de meststof is en waar vaste planten moeten worden gekweekt.

Voor eenjarige bloemen en groenten kan de meststof in rijen aan elke kant van de zaadrij worden geplaatst, ongeveer vijf tot tien centimeter verderop.

Meststof kan in ringen worden geplaatst op ongeveer vijf tot tien centimeter afstand van nieuwe transplantaties of kan worden gemengd in een zwakke oplossing in het water dat op elke plant wordt gebruikt terwijl deze wordt uitgezet.

Enkele groenten die baat hebben bij vroeg planten zijn:

 • Uien
 • Radijs
 • Erwten
 • Sla
 • Spinazie
 • Bieten

Een paar hiervan, die snel groeien, kunnen tijdens het seizoen herhaaldelijk worden gezaaid.

Het wordt binnenkort tijd om mulch te verwijderen uit meerjarige aanplant. Wees niet te haastig. Wacht tot de planten een beetje groei vertonen door de mulch.

In het geval van aardbeien, laat wat mulch tussen de planten liggen, zodat de vruchten zich op het strooisel ontwikkelen in plaats van op de grond.

door Victor Ries | Bewerkt door PlantCareToday Staff

Aanbevolen literatuur

 • Hoe Espom-zouten te gebruiken voor transplantatieschokken
 • Wat is een goed schema voor het besproeien van uw gazon?
 • Wat zijn bloemen die elk jaar terugkomen?


Bekijk de video: 30 MUST-KNOW HACKS VOOR JE TUIN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Bitanig

  Ik verzeker.

 2. Tuomas

  Ik ben zeker, sorry, het voorstel om een ​​andere kant op te gaan.

 3. Dubhgml

  Mijn excuses, dat ik niets kan helpen. Ik hoop dat je hier zal helpen.

 4. Eikki

  For me the subject is very interesting. Geef met u, we zullen in PM communiceren.

 5. Dijin

  Ik deel je mening helemaal. Daarin is er iets voor mij, het lijkt erop dat het een heel goed idee is. Volledig bij jou, ik zal het daarmee eens zijn.

 6. Taugul

  Iets naar mij persoonlijke berichten verzonden niet, een fout wat datSchrijf een bericht