Wijnoogst

Probeer zomerbollen voor een zeker vuurresultaat

Probeer zomerbollen voor een zeker vuurresultaat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een aantal zomerbloeiers is al jaren verkrijgbaar, maar te weinig van ons kweken ze. Ze hebben veel verschillende toepassingen, maar zijn vooral nuttig voor degenen die net een tuin beginnen en zeker willen zijn van bloei de komende zomer.

Sommige bollen moeten in april binnen worden gestart om vóór de herfst te bloeien; andere kunnen worden uitgezet nadat de vorst voorbij is. Ze moeten allemaal worden gegraven en naar binnen worden gebracht voordat het vriest, anders worden ze gedood. Dat is het enige onaangename kenmerk van deze anders aanlokkelijke zomerbloeiers.

Achimenes zijn ouderwets, maar nog steeds goed. Ze worden aangeboden in een breed scala aan kleuren, van wit tot roze, rood, lavendelblauw, blauw en paars. De kleine bollen moeten in april in een pan of bak met lichte aarde worden gestart, zodat ze medio mei aanzienlijk zijn.

Kweek ze in potten, bloembakken of midden in de grond. Ze hebben wat schaduw nodig. Knolbegonia's kunnen op dezelfde manier worden behandeld. Hoewel ze soms als nieuw worden geadverteerd, zijn de hangende typen oldtimers die veel te lang over het hoofd zijn gezien. Probeer ze zowel boven een stenen muur als in hanging baskets. En probeer enkele van de kleinbloemige multiflora-hybriden.

Heb je geprobeerd Callas in de zomer buiten te kweken?

Zet Calla-lelies in de tuin nadat deze is opgewarmd. Er zijn witte, gele of roze bloemen verkrijgbaar.

De sprookjeslelies of zephyranthes, vooral de roze, worden vaak in potten gezien. Probeer ze midden in de grond te plaatsen. De witte kan winterhard zijn met een beetje bescherming. Ze bloeien de hele zomer af en aan.

De schelpbloem of Tigridia is een schitterende bloem in oranje, geel, roze en rood. Hoewel elke bloem maar een dag meegaat, wacht er altijd een andere om te openen.

Montbretia's lijken op gladiolen, maar zijn kleiner en mooier. De oranje, gele of oranjerode bloemen geven een andere kleuraccent aan de tuin. Ze kunnen winterhard zijn als ze goed mulchen in minder strenge klimaten. Ze houden van veel bodemvocht in de zomer. Probeer de volgende winter een paar buiten te laten staan.

Tuberozen, zowel enkel- als dubbelbloemig, parfumeren de tuin zoals weinig andere planten dat kunnen. Nieuwe bollen bloeien altijd, maar ze mogen niet het tweede seizoen zijn. Als ze niet bloeien, graaf dan voor de vorst en zet ze in blikken of potten in een zonnig raam. Ze kunnen bloeien voor Kerstmis.

Sommige mensen gebruiken graag roze of geelbloemige oxalis als een zomerbloeierrand voor bloembedden. Over een jaar of twee zullen ze vermenigvuldigd zijn, zodat de hele buurt ze zal hebben.

Canna's zijn voor veel tuinen nogal grove bladplanten, maar ze groeien en bloeien de hele zomer. Er zijn enkele mooie benoemde rassen beschikbaar die een verbetering zijn ten opzichte van de oude. De groene of bronzen bladeren zijn gewild omdat ze lijken op de tibladeren uit Hawaï.

De gloriosa-lelie, of het nu een potplant is of in de volle grond, is het meest ongebruikelijk. De meeste mensen kweken ze in potten van acht of tien inch en zetten de potten gewoon in de kelder voor de winter. Een andere interessante oldtimer is de Jacobean lily, sprekelia.

Inmiddels heeft bijna iedereen enkele van de ongeveer honderd soorten chique bladcaladiums geprobeerd. Ze fleuren elke schaduwrijke plek op. Begin ze nu (april) in turf zoals je knolbegonia's zou doen. Als u twijfelt over de boven- en onderkant, leg ze dan op hun zijkant.

En als je avontuur wilt, begin dan met een verzameling van de verschillende spinlelies. Ze staan ​​bekend als Ismene maar worden eigenlijk Hymenocallis genoemd.

Een ander fascinerend geslacht is de Crinum-lelie. Een of twee hiervan kunnen in uw omgeving winterhard zijn. Anders kunnen ze worden gebruikt als pot- of kuipplant voor zomer en winter, opgeslagen in de kelder.

door Victor H. Ries | Bewerkt door PlantCareToday Staff


Bekijk de video: Tomaten en pepers in een pot planten - Een groener thuis! #30 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Cochlain

    Je hebt geen gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

  2. Kijas

    Ik feliciteer, de uitstekende gedachteSchrijf een bericht