Landschapsarchitectuur

25 Impatiens-alternatieven - Disease Response Alert [UPDATE]

25 Impatiens-alternatieven - Disease Response Alert [UPDATE]


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het hele land worden miljoenen bloemen bedreigd door een echte meeldauwziekte die landschappen in 32 staten teistert.

Dit is een voortdurend probleem sinds 2008.

Wanneer de ziekte toeslaat, is het verwoestend maar kan het worden beheerd volgens Colleen Warfield, plantpatholoog voor Ball Horticulture. Echte meeldauwziekte die Impatiens aanviel, werd eerst als vorstschade beschouwd.

Update 2018

Ball Horticultural heeft enige vooruitgang aangekondigd. Hick's Nurseries in New York meldt de echte meeldauw als een probleem.

De “eerste generatie vanImpatiens walleriana gefokt zijn om de ziekte te weerstaan ​​die zijn voorouders heeft verwoest. " [bron]

Hopelijk is dit het begin van het planten en weer massaal genieten van de kleuren van impatiens. Ik moet echter bekennen dat de impatiens-bloemen op Nieuw-Guinea erg indrukwekkend zijn.

Wat het doet... Geïnfecteerde planten kunnen er gezond uitzien, ze raken hard, waardoor eerdere weelderige heuvels veranderen in een wirwar van knoestige stengels.

Als het gebeurd... De ziekteverwekker lijkt warme dagen te verdragen, aangezien de avondtemperaturen dalen tot in de hogere jaren 50 of 60, is het ideaal om de ziekte te ontwikkelen.

Wat nu? Verwijder aanstootgevend plantmateriaal zo snel mogelijk, begraaf of verbrand het. Herplant niet, maar denk aan alternatieve aanplant. Lees hier meer voor meer informatie over deze verwoestende infectie met impatiens

Als reactie op deze destructieve ziekte bood Cornell University deze pdf aan om consumenten te helpen bij het planten van opties om te gebruiken in plaats van kleurrijke impatiens.

Geen paniek, er zijn alternatieven voor kleur in het landschap!

SCHRIJF JE IN voor onze GRATIS nieuwsbrief over plantenverzorging

Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u ermee akkoord om dagelijks een e-mailnieuwsbrief van Plant Care Today te ontvangen. We respecteren uw privacy en kunnen ons op elk moment uitschrijven.


Bekijk de video: HOW TO PROPAGATE IMPATIENTS (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Moogumuro

  Ik adviseer je.

 2. Misk

  Ik ben het met je eens!

 3. Pelltun

  Echt bedankt

 4. Starbuck

  Prachtige gedachte

 5. Cruim

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken. E -mail me op PM, we praten.

 6. Pheobus

  Ik doe mee. Het gebeurt. Laten we deze kwestie bespreken.

 7. Prescot

  Ik adviseer je.Schrijf een bericht