Kamerplanten

Episcia-plant: hoe de vlamviolet te kweken en te verzorgen

Episcia-plant: hoe de vlamviolet te kweken en te verzorgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Samenvatting: EPISCIA (e-pish’-i-ah) - Een geslacht achter kasplanten uit tropisch Amerika, verwant aan de Afrikaanse viooltjesfamilie - Gesneriaceae. Kleine, opzichtige, vaak harige bladeren met kleine witte, rode of paarse bloemen. Een favoriet voor hanging baskets. Voortplanting door deling en stekken.

De Episcia-plant is verwant aan het Afrikaanse viooltje, gemakkelijk te kweken, hun blad en kleurrijke trompetvormige bloemen voegen helderheid toe aan elke kamer.

Hun naam, uitgesproken e-piss'-i-ah, is afgeleid van het Griekse woord episkios wat duister betekent, en dit geeft een aanwijzing voor hun cultuur.

Episcia's, ook wel de vlam violet, achterblijvend violet of chocolade soldaat plant hebben een prachtig scala aan blad- en bloemkleur.

Vlamviooltjes hebben bladeren van glanzend groen, brons en zilver en buisvormige bloemen van wit, geel, lavendel, roze of rood.

Toegevoegd aan deze attracties is hun charmante manier van groeien. Elke plant zendt aardbeiachtige uitlopers (uitlopers) uit die over de rand van de container lopen.

Er zijn ongeveer tien soorten episcia-planten en nog veel meer soorten.

Bronsbladig, roodbloemig Episcia cupreata is geneigd om een ​​verlegen bloeier te zijn. Veel episcia-variëteiten produceren echter een overvloed aan bloemen met glinsterende groene bladeren en oranjerode bloemen. Gevestigde planten laten het hele jaar bloemen zien.

Dan zijn er “Acajou” met een patroon van zilvergroen op een donkerbruine achtergrond en “Chocolate Soldier”, een favoriete kamerplant van veel huiskwekers, met chocoladebruine bladeren gemarkeerd met zilveren centra.

Silver Sheen toont rode bloemen boven zijn ijzig grijze en bruine bladeren. Een andere cupreata-variëteit genaamd "Tropical Topaz" met groene bladeren en boterbloemgele bloemen.

Laten we eens kijken naar wat nuttige informatie over de verzorging en cultuur van Episcia-planten.

De Vlamplant planten

Kweek espiscia's in een sponsachtige, goed doorlatende grond, zoals die voor Afrikaanse viooltjes.

Als je je aarde maakt, gebruik dan twee delen veenmos, 1/2 deel perliet of vermiculiet en 1/2 deel zand.

Een halve centimeter snijbiet en een gelijke hoeveelheid houtskool kunnen worden gebruikt voor het afvoeren van elke 10 cm pot.

Houd het grootste deel van de uitlopers afgeknepen om een ​​goede bloemenoogst te garanderen.

Velen geven de voorkeur aan episcia-containers, dit zijn lange keramische plantenbakken, soepterrines of aluminium cakevormen met drainagegaten erin.

Als de lopers verschijnen, hechten ze zich vast aan de grond. Als de container vol is, laat je een paar lopers over de randen bungelen.

Omdat deze container gevuld is met planten van verschillende leeftijden, laat hij elke maand van het jaar bloeien. Het zijn prachtige hanging baskets!

Episcia's of vlamviooltjes gaan in de herfst van het jaar in een semi-rustperiode, en ze beginnen meestal in december op te rapen, en tegen februari zijn ze in luxueuze groei.

Verlichtings- en temperatuurvereisten

Episcia's gedijen in een oost-, zuidoost- of gedeeltelijk schaduwrijk zuidraam. Als je ze alleen voor loofeffect wilt, kun je ze tot in de perfectie laten groeien in een noordraam of onder fel licht. Venstertuinders in gebieden met veel heldere winterdagen kunnen het hele jaar door episcia's laten groeien in noordelijke ramen.

Een van mijn vrienden in Oklahoma kweekt prachtige exemplaren in onbeschermde oost- en westramen van haar huis.

 • Meer over de verzorging van Afrikaanse viooltjes
 • Details over het vermeerderen van Afrikaanse viooltjes uit bladeren

Episcia's laten groeien onder kunstlicht

Als je bloeiende planten binnenshuis kweekt onder kweeklampen, tl-verlichting of indirecte verlichting, dan zijn Episcia's precies wat je aan de tuin kunt toevoegen.

Onder deze niet-veranderende lichtintensiteit groeien deze planten met weinig licht prachtig blad en bloeien ze rijkelijk.

Plaats ze zo dat de rand van de pot ongeveer 14 inch van de lichtbuis verwijderd is en laat de lichten elke dag 12 tot 14 uur branden.

De gemiddelde temperatuur in het huishouden, 72 ° tot 75 ° Fahrenheit gedurende de dag met de gebruikelijke daling van vijf tot 10 ° graden 's nachts, lijkt bij hen te passen.

Alle episcia's hebben meer water nodig dan Afrikaanse viooltjes en ze groeien het beste onder hoge luchtvochtigheid.

Als de lucht in uw huis te droog is (minder dan 40 procent luchtvochtigheid), zullen episcia's en al uw kamerplanten er baat bij hebben wanneer ze op trays met kiezelstenen worden geplaatst met water dat net onder de potlijn wordt gehouden.

Episcia's zijn mooi, of ze nu in bloei staan ​​of niet.

Om het gebladerte in topconditie te houden, moet u ze zo vaak als nodig water geven om ze stofvrij te houden. Gebruik water van kamertemperatuur en houd ze uit direct zonlicht totdat de bladeren droog zijn.

Episcia-planten bemesten

Bemest episcia's twee keer per maand met een goede in water oplosbare vloeibare meststof, waarbij u natuurlijk onthoudt om alleen op goed bevochtigde grond te bemesten. Dit beschermt kleine wortels tegen verbranding van kunstmest. Houd episcia's plaagvrij door ze een grondige inspectie op ongedierte te geven.

Hoe Episcia te verspreiden

Als oudere episcia-planten bladeren hebben afgeworpen en er verwilderd uitzien, snoei dan uitlopers van de moederplant en verpot de oude plant. Je kunt nieuwe planten starten vanuit de stukjes.

Verspreid episcia's van bladeren, uitlopers of zaad. Wortelbladeren en uitlopers in water, vermiculiet, veenmos of zand. Versnel de wortelvorming door ze af te dekken met een klein glas of doorzichtige plastic beker om de luchtvochtigheid te verhogen.

Je kunt een oneindige variëteit aan bladeren en bloemen krijgen door episcia's uit zaad te laten groeien.

Strooi het zaad over bevochtigd veenmos of vermiculiet. Ze ontkiemen in tien dagen tot drie weken en zodra de plantjes vier goede bladeren hebben, prik je ze uit en plant je ze in een pot of plat.

Bij goede groeiomstandigheden bloeien de potplanten in acht tot twaalf maanden uit zaad.

Episcia's kunnen ook worden vermeerderd uit bladstekken die op dezelfde manier zijn genomen als bij het starten van gloxinias en Afrikaanse viooltjes. Episcia's zijn echter nogal traag van bladeren, en uitlopers worden in zo'n overvloed geproduceerd dat het zelden voordelig is om een ​​bladstek te gebruiken.

Waar vind je Episcia-planten?

Episcia's zijn gemakkelijk te verkrijgen als kamerplanten per postorder, in sommige plaatselijke kassen en soms in tuincentra.

Episcia laten groeien als gespreksstukken

Als je een aantal van je episcia-planten in gespreksstukken wilt veranderen, probeer dan enkele van deze ideeën.

1. Gebruik een van de episcia's als aanhangwagens op de voorgrond van containertuinen met hogere rechtopstaande planten op de achtergrond.

2. Kweek twee of meer soorten episcia's in een grote pot met de achtergrondplanten omhoog gericht tegen een met mos gevulde "totem" -paal of een poreus stuk boomstronk of wortel. Bevestig als voorgerecht de episcia lopers aan de paal met groene draad Twist-ems. Houd de drager vochtig, dan groeien de episcia-wortels erin.

3. Plant episcia's in met mos gevulde hangmanden en hang ze in uw raamtuin of serre of breng ze in de zomer op een schaduwrijk overdekt terras.

4. Probeer een plant in een rozenkom of een klein aquarium. Hier, met de extra hoge luchtvochtigheid die ze krijgen, groeien ze net zo weelderig als in hun thuisland.

5. Kweek enkele episcia's in een mooie bak gevuld met water. Verander het water één keer per week, geef ze medium licht en een klein snufje plantenvoeding en je geniet ervan op een bijzettafel of op de schoorsteenmantel. En misschien merk je dat je ze gebruikt als een middelpunt om op te schieten.

Episcia vragen en antwoorden

Vraag: Vertel me alsjeblieft iets over de rode viooltjes van Episcia cuperata (soort episcia) hoe ze water moeten geven, hoe ze moeten uitglijden en welke omstandigheden ze nodig hebben.

Antwoord: Het woord episcia betekent schaduwminnende. De plant is nauw verwant aan het Afrikaanse viooltje en gloxinia en reageert op dezelfde cultuur.

De episcia heeft geen rustperiode nodig en geeft de voorkeur aan een warme vochtige atmosfeer. Het produceert uitlopers zoals een aardbei. Deze kunnen in een aangrenzende pot met vochtige grond worden gestoken terwijl ze nog aan de ouderplant vastzitten.

Na een paar weken heeft de stolon zelf wortels gevormd en kan deze vervolgens van de ouder worden geknipt. Plant episcia's in poreuze, lichte, rijke grond en geef ze regelmatig water.

Vraag: Waarom drogen de toppen van mijn viooltjes op en vallen ze eraf?

Antwoord: Episcia reptans (voorheen Episcia coccinea en fulgida genoemd) groeit soms graag op een warme, vochtige plek. Binnenshuis hebben we episcia's gebloeid in ramen aan alle kanten met een luchtvochtigheidsbereik van 40 tot 60 procent. Temperaturen onder 60 ° graden Fahrenheit zijn ongemakkelijk voor episcia's.

Probeer voor meer luchtvochtigheid te zorgen door meerdere planten bij elkaar te zetten, bij voorkeur op een bak met vochtig zand of kiezels. De droge hitte van veel kamers is het moeilijkste probleem om binnenshuis tuinieren op te lossen. De meeste woningen hebben twee ramen die waarschijnlijk vochtiger zijn dan andere: het raam boven het aanrecht en het raam boven de badkuip.

Afbeeldingen: acer hwang | dick culbert


Bekijk de video: How to grow Episcia or Flame violet. Meu Jardim (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kazralkree

  Precies. Het is goed denken. Ik bewaar hem.

 2. Hannah

  At all personal messages go today?

 3. Heammawihio

  Ik geloof dat je een fout maakt. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM.

 4. Khalil

  Naar mijn mening maak je een fout. Laten we bespreken. E -mail me op PM, we praten.

 5. Athamas

  Het spijt me, maar het komt niet helemaal bij mij in de buurt. Wie kan nog wat zeggen?

 6. Morn

  Wat een noodzakelijke zin ... geweldig, het idee scheenSchrijf een bericht