Gazons

Schema voor gras- en gazononderhoud van St. Augustine

Schema voor gras- en gazononderhoud van St. Augustine


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

St Augustine gras (Stenotaphrum secundatum) is een snelgroeiend, breed aangepast, warm seizoensgras.

Het groeit in een grote verscheidenheid aan bodems en pH-waarden, is er in verschillende cultivars en is de meest voorkomende graszodenplant die in de staat Florida wordt gekweekt en gebruikt.

Het wordt ook in het zuidoosten van de Verenigde Staten gebruikt. Lees verder voor meer informatie over het renoveren van oude gazons met St. Augustine-gras.

Een goed onderhouden gazon van St. Augustine zal een dicht, weelderig tapijt produceren met een middelgroene tot donkergroene / blauwgroene kleur, waardoor het eruitziet als een nieuw gazon.

Deze grassen van het warme seizoen groeien het best in rijke, goed doorlatende grond, in een warm, vochtig klimaat.

Blootstelling aan koude temperaturen moet worden beperkt, zonder buitensporige of intense duur.

De voordelen van St. Augustine Sod

 • Produceert dicht gras met een groene, donkergroene, blauwgroene kleur
 • Past zich aan een grote verscheidenheid aan bodems aan
 • Over het algemeen goede zouttolerantie
 • Vestigt snel
 • Maakt een snel gazon van graszoden
 • Kan worden gestart met graszoden, takjes of pluggen
 • Sommige cultivars kunnen beter met schaduw omgaan

Nadelen van St Augustine Gazons

 • Heeft water nodig om gezond en groen te blijven
 • Mogelijk heeft u tijdens droge perioden extra irrigatie nodig
 • Bij zware irrigatie- of bemestingsschema's kan het vilt produceren
 • Verwerkt geen overmatig zwaar voet- of autoverkeer
 • Gaat in de winter in sommige gebieden slapend en wordt bruin of bruin
 • Groeit niet zo dicht als andere gazongrassen door grove brede bladeren
 • Chinch-bugs kunnen ernstige schade aanrichten
 • Gevoelig voor wortelrot, bladvlekkenziekte en bruine vlek
 • Het kan moeilijk zijn om onkruid onder controle te houden en te voorkomen dat ze zaaien

Cultivars van St. Augustine

Er zijn verschillende cultivars beschikbaar. Hieronder vindt u een lijst van de meer populaire die worden gebruikt in gazononderhoud in Florida en in het zuidoosten.

Standaard cultivars

 • 'Bitter blauw'
 • 'Klassiek'
 • ‘DeltaShade’
 • ‘Floralawn’
 • ‘Floratam’
 • ‘Palmetto’
 • ‘Raleigh’

Dwergcultivars

 • ‘Captiva’
 • ‘Delmar’
 • 'Saffier'
 • ‘Sevilla’

St Augustine Grass Onderhouds- en Verzorgingstips Kalender

Hoe zorg je voor Sint-Augustinusgras van maart tot mei

Gras maaien

Als de lente aanbreekt en je Sint-Augustinus groen begint te worden, is het tijd om het gras te gaan maaien.

Tijdens de wintermaanden kan uw gras bruin worden en u verleiden om uw grasmaaier of graszodenmaaier lager te zetten om al het "dode" gras te verwijderen voor het actieve groeiseizoen.

Slechte keuze ... Sint-Augustinus verspreidt zich door uitlopers of stengels op de grond. Het gras maaien op een lage maaihoogte kan scalperen en beschadigen van de uitlopers, het ontmoedigt ook een diep wortelgestel.

Maai uw gras vaak, op een maaihoogte van 2,5 tot 4,0 inch, waarbij u niet meer dan ⅓ van het blad verwijdert. Door tijdens het groeiseizoen vaker te maaien, voorkomt u dat er zich een viltlaag ophoopt, inclusief gemaaid gras. Tenzij het gras dat uit de maaier komt klonten in de tuin achterlaat, is het verzamelen van het gras niet nodig.

Bemesting

Voordat u startermest of organisch materiaal op uw gazon aanbrengt, is het meestal een goed idee om de grond van uw gazon te laten testen (elke 2 tot 3 jaar is prima). Breng kalk aan als de grondtest dit aanbeveelt. Pas ongeveer 3 weken nadat uw gras groen begint te worden 1 pond stikstof per 1000 vierkante voet toe. Breng niet meer dan 3 pond stikstof per 1.000 vierkante voet per jaar aan.

Zie Meststof berekenen hieronder

Water gevende St Augustine Grass

Tijdens het lenteseizoen heeft Sint-Augustinus zelden irrigatie nodig vanwege de voorjaarsregens. Als het gazon echter is aangelegd, moet u irrigatie toepassen wanneer dat nodig is.

Als bladmessen een blauwgrijze kleur krijgen, er verwelkt of gekruld uitzien, beginnen te vouwen of voetafdrukken vertonen door in het gras te lopen - het is tijd voor irrigatie.

Geef niet te veel water! Breng indien nodig ¾ tot 2,5 cm water per week aan. Volg alle lokale waterbeperkingen die van toepassing kunnen zijn.

Zie Beregeningssnelheden bepalen hieronder

Onkruidbestrijding voor St Augustine Grass

Als krabgras een probleem is geweest, pas dan vóór 1 maart herbiciden toe die zijn gelabeld voor Sint-Augustinusgras - (eerder in warmere gebieden zoals Zuid-Florida)

Onthouden als graszaad, onkruidzaden of onkruid actief groeien, zullen herbiciden vóór opkomst ze niet tegenhouden om verder te zaaien.

Pas op bij het gebruik van herbiciden na het opkomen St. Augustine-gras is gevoelig voor bepaalde herbiciden zoals 2,4-D. Gebruik nooit herbiciden na het opkomen (bijv. Atrazine), wanneer de luchttemperaturen hoger zijn dan 85 ° F of de grasmat en het grondoppervlak onder vochtstress staan.

Gebruik en pas herbiciden na het opkomen voorzichtig toe en volg ALTIJD de instructies op de aanwijzingen op het etiket.

Zorg ervoor dat je het onkruid correct hebt geïdentificeerd voordat je het behandelt en gras met een post- of pre-opkomstchemicalie.

Ziektebestrijding

Tijdens de lente- en herfstmaanden kunt u bruin gras vinden, in ronde plekken die "bruine vlek" -schimmel worden genoemd. Een bruine vlek treedt meestal op tijdens vochtig, warm weer en wordt gevoed door overmatige stikstof. Fungiciden kunnen voor controle zorgen.

Een betere “controlemethode” is het verminderen van irrigatie en stikstof, het verbeteren van drainage en luchtbeweging door de bodem.

Insectenbestrijding

De nummer één insectenplaag voor Sint-Augustinusgras is de zuidelijke chinch-bug. Als u gele vlekken of droogteachtige symptomen opmerkt op zonnige locaties, controleer dan op chinch-bugs. De bestrijding van wormen in het gazon kan ook een probleem zijn.

Controleren op chinch-bugs

Neem een ​​metalen koffiekan en verwijder de boven- en onderkant. Duw het koffieblik in het gebied waarvan u denkt dat het chinch-bugs heeft.

Vul het blik met water. Als er chinch-bugs aanwezig zijn, moeten ze drijven. Over het algemeen wordt het aanbevolen om een ​​professional in te huren om uw grasmat van St. Augustine te behandelen tegen chinch bugs.

Vernieuwing

Als uw tuin wat gazonrenovatie nodig heeft, is de lente de tijd om de gebieden opnieuw te bezaaien of pluggen te planten op 6 tot 12 inch centra.

Juni tot en met augustus

Gras maaien

Tijdens de hete zomermaanden, tenzij uw gazon gestrest is door droogte, maait u uw gras om de 5-7 dagen. Als er sprake is van droogte, maai dan minder vaak.

Bemesting

Ook tijdens de “groeiende” zomermaanden 1/2 tot 1 pond stikstof per 1000 vierkante voet toepassen. Vanwege de snelle groei in deze tijd van het jaar, split ik de applicatie echter graag in twee.

Breng de eerste applicatie rond half juni aan en de tweede applicatie rond begin augustus.

Onthouden: Pas NIET meer dan 3 lbs per duizend vierkante voet per jaar toe.

Water geven

Het is altijd aan te raden uw gazon 's ochtends vroeg water te geven. Sint-Augustinusgras kan lange perioden overleven zonder regen of irrigatie. Een goed vochtgehalte in de grond zal er echter voor zorgen dat uw gazon van Sint-Augustinus zijn kleur behoudt tijdens de zomermaanden. Een wekelijkse watergift van 1 tot 1 ¼ inch moet het water 4 - 6 inch in de grond laten dringen en voldoende vocht geven.

Gazon op zandgrond heeft vaker water nodig. Denk er bij het besproeien van gazons in kleigronden aan dat de grond het water langzaam “opneemt”.

Geef water tot de “afvoer” begint, geef de volgende zone water en kom terug en geef de zone weer water totdat het water de kleigrond tot de gewenste diepte heeft kunnen doordringen.

Als het gras er donker en blauwgrijs, verwelkte en gekrulde of gevouwen bladmessen en voetafdrukken uitziet, zegt uw Sint-Augustinus dat het tijd is om te irrigeren.

Vergeet nooit: u kunt ongedierte en andere problemen helpen voorkomen of verminderen met de juiste irrigatiepraktijken.

Teelt

Gebieden die worden blootgesteld aan zwaar verkeer - voet of machine - kunnen mogelijk profiteren van gazonbeluchting. Een kernbeluchter komt goed van pas.

Controleer op riet. Als de diepte van het vilt groter is dan 0,75 inch, kunt u het beste uw gazon verticuteren of het teveel verwijderen met een verticuteermachine zoals een elektrische hark.

De vroege zomer is de beste tijd voor elke gazonbeluchting of -teelt, aangezien de Sint-Augustinus voldoende tijd heeft om te herstellen.

Insectenbestrijding

Maak een grondige wandeling over uw gazon op zoek naar droogte-achtige symptomen of gele vlekken die op zonnige locaties verschijnen.

Als ze worden gevonden, controleer dan op chinch-bugactiviteit. Gebruik de hierboven beschreven "koffieblik" -methode. Als er chinch-bugs worden gevonden, behandel het gebied dan. Het wordt aanbevolen om een ​​gazonprofessional te zoeken voor behandeling.

Wiet controle

Om meerjarige en eenjarige breedbladige onkruiden te bestrijden, worden na-opkomstherbiciden toegepast. Volg altijd het etiket en de aanwijzingen bij het aanbrengen. Zorg ervoor dat het herbicide na het opkomen is gelabeld voor Sint-Augustinusgras.

Pas GEEN herbiciden toe als:

 • Gazon staat onder druk
 • Onkruid groeit niet actief

Ziektebestrijding

Controleer op grote vlekken of kale plekken en grijze bladvlekkenziekte.

Vernieuwing

Als uw gazon wat renovatie nodig heeft, moet u eind mei grote gebieden opnieuw planten, de gebieden opnieuw graszoden of pluggen planten op middelpunten van 6 tot 12 inch.

September tot november

Gras maaien

Ga door met het maaien van Sint-Augustinusgras volgens dezelfde richtlijnen als juni-augustus, maai elke 5 tot 7 dagen en minder wanneer het gazon onder hoge droogte staat.

Bemesting

Over het algemeen kan Sint-Augustinusgras 2-6 keer per jaar worden bemest, afhankelijk van uw locatie.

Vanwege het klimatologische bereik en de geografische locaties waar St. Augustine gras groeit, verschillen de meststoftoepassingen afhankelijk van de locatie.

In noordelijke gebieden waar Sint-Augustinus inactief zal blijven, is geen kunstmest nodig. In Zuid-Florida is een bemestingsprogramma het hele jaar door acceptabel.

Breng kalk aan als een grondtest aanbeveelt.

Water geven

Volg de irrigatierichtlijnen voor maart - mei. Als uw St. Augustine-gras slapend is, kan periodieke irrigatie nog steeds nodig zijn als er gedurende langere tijd droge, winderige omstandigheden optreden.

De uitzondering: om verdroging te voorkomen, moeten nieuw aangeplante gazons of graszoden in deze periode worden bewaterd.

Ziektebestrijding

Controleer regelmatig op grote schimmel.

Wiet controle

Controleer op crabgrass. Maak, indien aanwezig, plannen en markeer uw kalender om in het voorjaar een voor-opkomst-herbicide toe te passen.

St Augustine gazononderhoud van december tot februari

Gras maaien

Tijdens deze periode is maaien waarschijnlijk niet nodig, behalve in de zeer zuidelijke gebieden zoals Zuid-Florida. U kunt uw gazon echter gezond opruimen door al het vuil op te ruimen (stokken, stenen, bladeren, dood gras, enz.).

Bemesting

Meststof zou tijdens deze periode niet nodig moeten zijn. Als u geen grondmonster heeft genomen (elke 2-3 jaar is prima) en uw grond heeft laten testen, is dit een goed moment om de voedingsstoffen en vereisten van uw gazon te achterhalen.

Zorg ervoor dat u uw gazonsoort specificeert. Labs zijn ook traag, dus een grondtest tijdens deze periode is perfect.

Water geven

Alle nieuw aangeplante gazons of graszoden moeten worden geïrrigeerd en bewaterd om uitdroging te voorkomen. Nogmaals, afhankelijk van de locatie kan water geven nodig zijn.

Houd de grond niet nat, want dollarweed en zegge gedijen goed in natte bodemomstandigheden.

Wiet controle

Voor de bestrijding van vogelmuur, henbit en anderen past u een breedbladige herbicide toe die is gelabeld voor St. Augustine-gras.

Volg altijd de aanwijzingen op het etiket met betrekking tot tarieven en gebruik altijd met de nodige voorzichtigheid.

Tips voor het berekenen van kunstmest en irrigatie

Meststof berekenen

Om de hoeveelheid kunstmestproduct te bepalen die nodig is om 0,5 pond stikstof per duizend vierkante voet toe te passen, deelt u 0,5 door het eerste getal (%) in de meststofverhouding.

Bijvoorbeeld: voor een 20-5-5-meststof (met 20% N), deelt u 0,5 door 0,20 (OPMERKING: 20% = 0,20).

Het resultaat is 2,5 pond product per duizend vierkante voet.

Berekening van irrigatie

Om de hoeveelheid water die door een sproeisysteem wordt aangevoerd te bepalen, plaatst u in elke geïrrigeerde zone meerdere blikken met rechte zijkanten (bijv. Tonijn of kattenvoer). Voer de zone uit en noteer de hoeveelheid tijd die nodig is om de blikken te vullen tot een niveau van 1 / 2- of 3/4-inch.

Elke zone zal waarschijnlijk variëren in de hoeveelheid tijd die nodig is om dezelfde hoeveelheid water te produceren.

Programmeer nu in de besproeiingscontroller de tijd die nodig is om de benodigde besproeiingssnelheden te produceren om het sproeisysteem te automatiseren.

Bronnen: Univ Arkansas | Univ Florida

Afbeeldingen: Sod Solutions


Bekijk de video: How To Install Lawn GrassKorean Grass, Mexican Grass, Green Grass, Pacha Pullu In Tamil (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Torley

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. Laten we proberen dit te bespreken.

 2. Tooantuh

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis.

 3. Icelos

  Ik ben het helemaal met je eens. Dit is een goed idee. Ik ben klaar om je te steunen.Schrijf een bericht