Gezondheidsvoordelen

De wetenschap is het eens met de geweldige gezondheidsvoordelen van rozemarijn in de keuken en de geneeskunde

De wetenschap is het eens met de geweldige gezondheidsvoordelen van rozemarijn in de keuken en de geneeskunde


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De rozemarijnplant (Rosmarinus officinalis) een groenblijvend en natuurlijk geurend kruid dat voorkomt in de Middellandse Zee en de tropen. De rozemarijn is een van de meest betrouwbare ingrediënten die als specerij in de culinaire kunst worden gebruikt.

Het rozemarijnkruid behoort tot de muntfamilie die Lamiaceae wordt genoemd. De groep kruiden waartoe het behoort, bevat andere populaire kruiden zoals basilicum, tijm, lavendel en oregano.

De naam Rozemarijn kwam van de Latijnse naam "ros" wat dauw betekent en "marinus" wat dauw betekent. De betekenis van de term zou zeedauw impliceren. Behalve dat het voor culinaire doeleinden is, wordt het kruid gewaardeerd om zijn bruikbaarheid in medicinale waarde. Bovendien bevat het componenten die mensen grote gezondheidsvoordelen bieden. [bron]

Lees meer over de variëteit Rosmarinus officinalis ‘Prostratus’ van de hangende rozemarijn.

Curatieve waarde van rozemarijn

Sinds de oudheid gebruikten doktoren of genezers rozemarijn voor medicinale doeleinden. Velen geloofden en de wetenschap is het erover eens dat het spierpijn kan elimineren en het geheugen van de gebruikers kan verbeteren. [bron]

Het kruid bevat een keratinecomponent, essentieel bij het bevorderen van de haargroei. Deze componenten kunnen het immuunsysteem enorm versterken.

In historische tijden werd rozemarijn gebruikt als een symbool van trouw. Het grotendeels gekweekte groenblijvende kruid in Europa en Amerika werd ook gebruikt voor het maken van kostuums, decoraties en op cadeauverpakkingen.

Bovendien verscheen de rozemarijnboom als een belangrijk ontwerp in veel bloementuinen. Deze kenmerken van de rozemarijnboom versterkten de esthetische waarde van verschillende tuinen.

Aan de andere kant verpakt het kruid in ijzer, wat helpt om het bloed gezond te houden. De rode bloedcellen hebben sterk pigment nodig om het transport van zuurstofrijk bloed door de slagaders en zuurstofarm bloed door de aderen mogelijk te maken. Bovendien helpt het ijzer om de botten in het lichaam te versterken. [bron]

Rozemarijn bevat ook veel calcium en vitamine B6, die verschillende ziekten helpen behandelen en het immuunsysteem versterken. Je kunt het ook als specerij gebruiken door gedroogde rozemarijn te aarden. Bovendien krijgen sommige theeën en drinkvloeistoffen een scheutje verse en gedroogde rozemarijnblaadjes om smaak toe te voegen.

Probeer de rozemarijnthee voor een rustgevende ervaring of koop droge rozemarijn voor culinaire en medicinale doeleinden.

Gezondheidsvoordelen van het gebruik van rozemarijn bij uw maaltijden

Verbetert de spijsvertering

Het rozemarijnkruid behandelde en behandelde problemen van indigestie, vooral in Engeland en sommige delen van het VK. Het dient ook als een goede behandeling voor maagklachten, ook wel Dyspepsie genoemd.

Zenuwbescherming

Wetenschappers en onderzoekers hebben bewezen dat rozemarijn het neurologische systeem enorm kan stimuleren. Het bevat carnosinezuur, een bestanddeel dat nodig is om de uitscheiding of schade door vrije radicalen van de hersenen tegen te gaan.

De aanwezigheid van carnosinezuur, naast het belangrijke evenwicht van de bloedstroom, helpt bij het hebben van alertheid in het leven. Het maakt er nog een cognitief, en het verbetert het geheugenbehoud.

Heropleving van hersenen voor het ouder worden

Uit een onderzoek aan een van de Japanse universiteiten bleek dat proefpersonen die de kruiden of de variaties gebruikten een goed geheugen behielden. Dit vergroot de kans op behandeling van patiënten met aan leeftijd gerelateerde cognitieve achteruitgang. Bovendien gaf de studie aan dat je het kruid tijdens je groei kunt innemen en zelfs op oudere leeftijd betere cognitieve vaardigheden en langetermijngeheugen kunt behouden.

Gebruikt bij de bestrijding van kanker

Rozemarijn vormt een belangrijk bestanddeel bij de productie van de verbinding die het ruwe ethanolische rozemarijnextract wordt genoemd. De verbinding kan vechten tegen leukemie en borstkankercellen. Dit verbazingwekkende gezondheidsvoordeel toont aan dat rozemarijnkruid effecten heeft die medische onderzoekers kunnen gebruiken voor antitumor doeleinden.

Bij het koken of eten van geroosterd rood vlees kan het toevoegen van gemalen rozemarijn of het strooien op het vlees de ontwikkeling van kankerverwekkende stoffen voorkomen.

Bescherming van ouderen tegen maculadegeneratie van het netvlies

Oude mensen ontwikkelen een slijmachtige substantie rond hun ogen. Deze stof veroorzaakt slecht zicht op oudere leeftijd, wat een veelvoorkomend probleem is in het VK en de VS. Dit duidt op een probleem met de retinale maculadegeneratie.

Het rozemarijnkruid helpt voorkomen dat deze aandoening samen met andere ziekten optreedt. Dit maakt rozemarijn een van de geheimen van Italiaanse Italiaanse honderdjarigen om een ​​lang en gezond leven te bereiken.

Potentieel bij het bestrijden van diabetes

Deskundigen observeren het rozemarijnkruid meer onder andere kruiden in zijn familiegroep, omdat het een hoog potentieel heeft om diabetes te onderdrukken. Tot nu toe hebben tests aangetoond dat rozemarijn diabetes type 2 kan onderdrukken. Deze functie diende als een verwijzing naar de huidige toepassingen van medicijnen voor de behandeling van diabetes. Verder onderzoek naar het kruid blijft de meest efficiënte vorm vaststellen.

Andere niet-medische voordelen

Rozemarijn als een bron van munt is een gewilde verbinding. Dit onderdeel wordt nuttig voor verschillende andere doeleinden. Ze bevatten:

Munt speelt een grote rol bij het maken van sprays. Het biedt een verfrissende geur die langdurig blijft zitten.

Bij de productie van tandpasta dient munt als een belangrijk onderdeel. Veel organisaties zijn afhankelijk van rozemarijn om de munt te krijgen. Dit komt naast kamille en pasta die worden gebruikt voor het maken van tandpasta.

Munt fungeert als een belangrijk bestanddeel in zepen wat de zeep verfrissend maakt.

Het wordt gebruikt als specerij voor het op smaak brengen van gerechten. Chefs voegen bijvoorbeeld munt toe aan de bereiding van kip- en visgerechten waardoor ze een gunstiger smaak krijgen. Je kunt het ook toevoegen aan soepen omdat het een zure, knapperige smaak geeft.

Geneesmiddel met rozemarijn als component

Verschillende medicijnen bevatten rozemarijn als een component. Ze bevatten

ACE-remmers

Deze medicijnen worden vaak gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Voorbeelden van ACE-remmers zijn fosinopril, Captpril, Elaropril en lisinopril.

Lithium

Als diureticum helpt rozemarijn lithium tot toxische niveaus in het lichaam te komen, wat resulteert in manische depressie.

Bloedverdunnende medicatie

Rozemarijn werkt ook als bloedverdunnend middel dat wordt gebruikt in aspirine en clopidogrel.

Een rijke bron van antioxidanten en krachtige ontstekingsremmende stoffen

Rozemarijn dient als een rijke bron van antioxidanten die het immuunsysteem helpen verbeteren. De componenten helpen bij het verkrijgen van een betere bloedcirculatie. Met behulp van het muntgehalte kan het kruid het bloed verfrissen en schadelijke stoffen neutraliseren.

De ontstekingsremmende effecten kunnen een grote invloed hebben op het genezende en verdedigende vermogen van uw lichaam. De ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen werken zo goed dat het de androgeen- en oestrogeenspiegels in evenwicht kan brengen, het risico op kanker aanzienlijk kan verminderen en de zenuwgroeifactor kan verhogen, allemaal dankzij de hulp van carnosinezuur. Dit carnosinezuur, aanwezig op zowel rozemarijn als salie, speelt ook de rol van een effectief en natuurlijk conserveermiddel.

Rozemarijn als etherische olie

Een ander verbazingwekkend gezondheidsvoordeel van rozemarijn is de veelzijdigheid ervan, omdat het een goede gezondheid en welzijn kan garanderen in de vorm van een essentieel ingrediënt. De rozemarijnolie is een van de beste en meest heilzame etherische oliën die er zijn.

De meeste liefhebbers van rozemarijnolie passen de etherische olie op hun haar toe om de haargroei te bevorderen. Claims over het vermogen om kaalheid en langzame vergrijzing te voorkomen en roos te behandelen, verspreiden zich als een lopend vuurtje. De verbluffende resultaten overtuigden meer mensen met haarproblemen om te ervaren hoe de olie opmerkelijke resultaten produceert, vooral bij haargroei.

Rozemarijnolie voorkomt ook geheugenverlies. Het verbetert het geheugen en versterkt het mentale vermogen. Het bewijs van deze effecten dateert van duizenden jaren geleden. Volgens veel onderzoeken kan rozemarijnolie de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer helpen behandelen of voorkomen.

De essentiële olie van rozemarijn lost problemen van maagdarmklachten op. Afgezien hiervan is het een uitstekende ontgifter die helpt bij het wegspoelen van gifstoffen uit de lever en galblaas.

Selectie en opslag van rozemarijn

Rozemarijn werkt het beste als het vers wordt geconsumeerd. Als je het kruid echter moet bewaren, wees dan extra voorzichtig.

Verse rozemarijnblaadjes zien er diep saliegroen uit. Als de bladeren bederven, ruiken ze vreselijk en krijgen de bladeren gele en donkere vlekken.

U kunt de verse groene bladeren in de koelkast bewaren, zodat ze langer vers blijven. Dit helpt om dezelfde smaak te krijgen, zelfs nadat de groene bladeren na enige tijd zijn gebruikt. U kunt ze in een vochtige papieren handdoek wikkelen of zonder bedekking opbergen.

Bewaar de takjes rozemarijnblaadjes in ijsblokjes zodat ze vers blijven. Deze extra zorg heeft een uitstekend doel, aangezien het ingrediënt werkt als smaakverhogend middel in soepen en banketproducten.

Niettemin verliezen gedroogde bladeren de groene kleur. Je kunt het in kleinere stukjes veranderen terwijl de kleur gelig of bruinachtig wordt. Het gemalen poeder wordt opgeslagen in containers zonder conserveringsmiddelen.

De gehakte stukjes of kleinere stukjes smaken goed in rijst en andere pasta. Soms strooien koks gehakte rozemarijnblaadjes om het eten te garneren. Het culinaire veld is afhankelijk van rozemarijn als een belangrijk ingrediënt bij het koken en ook voor decoratiedoeleinden.

Rozemarijn klaarmaken voor gebruik

Zorg ervoor dat u verse bladeren krijgt voor het geval u geen rozemarijnpoeder in uw bouillon houdt. Maak de takjes schoon zodat ze geen bron van onzuiverheden of besmetting in soepen en andere maaltijden worden. De garnering moet groen van kleur lijken en vergeet niet om vergelende takjes af te snijden.

Aan de andere kant, als je poeder in het winkelcentrum koopt, moet het poeder afkomstig zijn van biologisch geteelde rozemarijn. Dit komt omdat het gebruik van pesticiden kan leiden tot de aanwezigheid van chemicaliën in de gemalen rozemarijn. Dit kan leiden tot andere ongezonde omstandigheden.

Mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen die in acht moeten worden genomen

Als u rozemarijn gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen als gevolg van ongewenste lichaamsreacties. Sommige mensen kunnen onmiddellijk braken vanwege de sterke muntgeur en -smaak.

Anderen zullen spasmen krijgen als gevolg van de plotselinge effecten van de muntsmaak. Verrassend genoeg waren er echt gevallen van gebruikers die in coma raakten na het nuttigen van rozemarijn.

Sommige mensen kunnen een aandoening ontwikkelen die wordt beschouwd als longoedeem. Deze toestand resulteert in de ontwikkeling of ophoping van vocht in hun longen. De aandoening kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden en problemen met het ademhalingssysteem.

Om dit te voorkomen, moet men rozemarijn op een gematigde manier consumeren. Het mag niet op zichzelf als een puur bestanddeel worden beschouwd.

Rozemarijn is een sterk kruid en met de medicinale componenten erin, kan het kruid ongewenst zijn voor gebruik door kinderen en zwangere vrouwen. Het gebruik van dit kruid kan ertoe leiden dat ze de ontwikkeling van verschillende lichaamscomplicaties kunnen veroorzaken. [bron]


Bekijk de video: Ontploffingsgevaar! Chemie in de keuken (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dounos

  Echt, zelfs als ik er niet eerder van wist

 2. Leopold

  Bravo, what suitable words ..., the admirable thought

 3. Kirwyn

  Moskou bouwde niet meteen.

 4. Miquel

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PB.

 5. Tahir

  Bravo, deze prachtige gedachte zal van pas komenSchrijf een bericht