Binnenpalmen

Chamaedorea Metallica - Metalen palmboom - Een stoere kleine palm

Chamaedorea Metallica - Metalen palmboom - Een stoere kleine palm


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Men denkt over het algemeen dat palmen deze grote torenhoge planten zijn waaraan we onze hangmat kunnen vastbinden en naar de zonsondergang kunnen kijken.

Er zijn ook veel kleine handpalmen en een paar die heel mooi binnenshuis passen, samen met het reinigen van de lucht.

We hebben gekeken naar Chamaedorea elegans ‘Bella’, ook wel de Neanthe Bella-palm en melkstalpalm (melkstalpalm) genoemd.

Laten we eens kijken naar een andere kleine palm - Chamaedorea metallica, deze is keihard.

Chamaedorea metallic palm is heel anders dan de meeste palmen. De bladeren zijn stug en hebben een heel eenvoudig ongedeeld blad. In diepe schaduw worden de bladeren donkergroen en bijna zwart met een metaalachtige glans. Vandaar de naam Metallica.

Meer telers beginnen deze langzaam groeiende plant te produceren. In het verleden werd het meestal alleen in 6 inch-potten gekweekt. Nu er meer planten worden geproduceerd, vindt u het in potten van 8 en 10 inch met 3 planten per pot.

Metallica groeit langzaam, dus u kunt verwachten dat u meer betaalt dan normaal. De langzame groei betekent ook dat je jarenlang van de plant op dezelfde plek kunt genieten.

Onthoud dit…

Een goede vuistregel bij het kopen van planten - De meeste planten die het binnenshuis goed doen, zijn langzame groeiers. Beoordeel een plant niet alleen op basis van prijs en hoogte. Langzame groeiers kosten meestal meer en zijn misschien niet zo groot, maar zijn beter op de lange termijn.

Normale hoogte voor Metallica is 24 - 36 centimeter lang. Ze zijn zeer tolerant ten opzichte van omstandigheden met weinig licht en werken goed als u iets anders en rechtop nodig heeft.

Chamaedorea-soorten

Het geslacht Chamaedorea uit de familie Arecacea bestaat uit laagblijvende meerjarige palmbomen, met in totaal 107 soorten.

De meeste hiervan komen als inheems in tropische en subtropische streken van Amerika.

Hier zijn enkele van de meest populaire soorten behalve de Chamaedorea Metallica.

Chamaedorea seifrizii - de indoor “bamboepalm” een duurzame rechtopstaande palm populair voor gebruik als kamerplant.

Chamaedorea Cataractarum - ook bekend als kattenpalm, cascadepalm of cataractpalm. Deze soort komt uit Zuid-Mexico en Midden-Amerika. Ze worden tot twee meter hoog en dragen slank, groen, rietachtig blad.

Chamaedorea Microspadix - ook wel bekend als winterharde bamboepalm die zich onderscheidt van andere soorten door zijn koude winterhardheid. Hij houdt van een zonnige omgeving en een vochtige, maar goed doorlatende grond.

Chamaedorea Costaricana - gangbare namen Costa Ricaanse bamboepalm, ondanks dat het een tropische palm is, kan koel weer verdragen.

Chamaedorea Tepejilote - ook bekend als Pacaya-palm. Het wordt vaak aangetroffen in de bossen van Midden- en Zuid-Amerika.

Chamaedorea Plumosa - dit type Chamaedorea-plant reikt tot 12 voet hoog. Het is bestand tegen de zon en heeft een compacte groeiwijze.

Zorg voor Chamaedorea Metallica

Chamaedorea metallica is gemakkelijk te verzorgen. De metalen palmboom doet het goed met verlichting die je in de meeste huizen en kantoren aantreft. Als de plant in helderder licht wordt geplaatst, worden de bladeren lichter tot een grijsgroene kleur.

NIET DOEN laat planten in schoteltjes met water staan ​​of laat de aarde nooit drogen, dit kan wortelrot veroorzaken. Te veel water geven zal leiden tot bladpunten die geel worden.

Wacht tot de grond ongeveer de helft van de gronddiepte is opgedroogd.

Als u water geeft, moet u de grond gelijkmatig water geven en ervoor zorgen dat de grond en wortels allemaal goed gedronken hebben.

Laat de plant NIET in water staan ​​!!!

Ongedierteproblemen zijn nauwelijks een probleem met Metallica. Door de brede bladeren is het makkelijk af te vegen en blijft het blad schoon. De bladeren zijn ook stijf en dikker waardoor het voor insecten moeilijker wordt om te “feesten”.

Metalen palm die binnenshuis wordt gekweekt, kan spintmijten en wolluizen krijgen die zich verbergen tussen de stengel en de bladoksel.

Snoei de metallica-palm niet zoals andere planten. Het groeit uit de hoofdstam en de blaadjes moeten worden "gekanteld" of het blad zelf moet worden verwijderd.

Als je op zoek bent naar een palm met weinig licht die ook een accentplant is, kijk dan eens naar de Chamaedorea Metallica-palm, pas op dat je niet teveel water geeft.

Dit is geen plant die je in het gewone tuincentrum aantreft. Je vindt het in kwekerijen of tuincentra met een breed scala aan verschillende kamerplanten.

Onthoud dat het kopen van een grote plant die goedkoop is, niet betekent dat je een goede prijs krijgt, je zou hoofdpijn kunnen krijgen. Ga niet over die kleine planten heen, want je mist misschien enkele planten die hard zijn als spijkers.


Bekijk de video: How to Divide Areca palmSeparating Areca Palm from mother plantEasy and work. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Wacian

    Je hebt ongelijk. Voer in dat we het bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

  2. Davin

    Happiness has changed me!

  3. Aren

    Deze versie is verouderdSchrijf een bericht