Vaste plant

Hoe Virginia Bluebells te laten groeien

Hoe Virginia Bluebells te laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Virginia Bluebells, een kortstondige lente, is een van de heerlijkste bloemen in de vroege lentetuinen van de familie Boraginaceae.

Dit geslacht van laagblijvende, kruidachtige vaste planten die winterhard is, tevreden is met gemiddelde grond in halfschaduw of volle zon, de Virginia-boshyacinten vereist geen speciale vaardigheid om te cultiveren en heeft geen last van insecten.

Deze mooie vaste plant uit de Bernagie-familie heeft grote gladde lichtgroene bladeren en trossen blauwe, trompetvormige blauwe bloemen. Virginia bluebell-bloemen bloeien van het vroege voorjaar tot de vroege zomer.

Als u vroege voorjaarstrossen van blauwe of blauwviolette kleur in uw tuin wilt, bekijk dan het volledige artikel op de onderstaande link ...

Te weinig tuinders kennen of kweken de soort Mertensia virginica, ook wel bekend als Virginia Bluebells. Toch is deze plant een vroege, laagblijvende vaste plant die winterhard is, tevreden is met gemiddelde grond in halfschaduw of volle zon, geen speciale vaardigheid vereist om te cultiveren en geen last heeft van insecten.

Mertensia virginica heeft een paarse buis en blauwe bellen en er is een variëteit (rubra) die roze is. Een combinatie van deze twee tegen het dichte, diepe groen van funderingsbeplantingen is een delicaat en zeldzaam gezicht.

Gebruikt voor het afronden van opritten, wandelingen en meerjarige bedden, Virginia blauwe bellen zijn prachtig. Maar het mooiste van alles zijn deze bloemen die tegen varens worden geplant of in grote, rijke massa's worden gekweekt. Voor arrangementen is mijn favoriete combinatie boshyacinten, blauw en roze, met narcissen.

Virginia Bluebells - Clusters van blauw in de vroege lente

Virginia Bluebells mertensia virginica is een van de heerlijkste bloemen in mijn tuin in het vroege voorjaar. Deze mooie vaste plant uit de Bernagie-familie heeft grote gladde lichtgroene bladeren en trossen blauwe, klokvormige bloemen.

De toppen van deze plant zien er in eerste instantie diepblauw uit. Daarna wordt het bijna paars en dan roze, waarna de zachtste blauwe boshyacinten zich openen. Als ze vervagen zijn ze weer mooi roze. Sommige van mij waren eigenlijk roze toen ze nog op hun best waren. Ik dacht misschien dat het iets in de grond zat, maar sindsdien heb ik ontdekt dat het de roze variant was, rubra.

Mertensia is een van de inheemse wilde bloemenplanten in Missouri. Er zijn ongetwijfeld honderden plaatsen waar deze planten in het wild groeien, maar we hebben er maar twee gevonden. Beide prachtige kolonies groeiden aan de voet van steile kliffen, enkele kilometers uit elkaar.

De ene was in de buurt van Fern’s Bluff, een paar kilometer van Calhoun, de andere achterkant van een landelijke kerk, ten zuidoosten van Windsor. Beide aanplant groeiden tussen wilde varens in zeer lichte schaduw bij een kreek. In het wild groeiden deze planten veel groter en breder dan de twee meter hoge exemplaren in mijn tuin.

Het blad van Mertensia Virginica Virginia Bluebells sterft snel na de bloei volledig af, dus het is goed om een ​​bedekkende plant te kweken. De natuur doet dit met varens, maar varens verdragen mijn tuinomstandigheden niet zoals de boshyacinten, dus ik gebruik lage Hosta's in de buurt, of ondiepgewortelde eenjarigen.

M. virginica geeft de voorkeur aan een medium vochtige, gedeeltelijk beschaduwde standplaats, met een goed voorziene van humus. Degenen in vochtige, rijke bossen, langs beken, maken jaar na jaar grotere kolonies. Ze zullen jarenlang hete, droge locaties in de volle zon verdragen, maar zullen na verloop van tijd uitsterven.

Hoewel ik nog nooit een witte variëteit heb gekweekt, hebben sommige van mijn vrienden dat wel, en ze noemen de puur witte variëteit 'Snow Bell'.

Ik vind het moeilijk om Virginia "sleutelbloemen" zoals ze ook worden genoemd, met succes te verdelen, maar ze kunnen gemakkelijk worden gekweekt uit zaad dat in de late herfst of het vroege voorjaar is gezaaid.

Terwijl de grond koel is, bloeien ze het tweede of derde jaar, afhankelijk van hoe goed deze planten groeien. Ik vind het bijna onmogelijk om zaden van mijn eigen planten te redden, omdat de zaden zo snel versplinteren, maar als ze ongestoord blijven, zullen zaailingen rondom de 'moederplant' opduiken.

Mijn favoriete aanplant van Mertensia-boshyacinten omringt een roze dubbelbloemige amandelstruik, met gouden Phoenix-narcissen en vroege roze tulpen in de buurt.

Geteeld onder seringen, met een drift van narcissen en lage scilla's of Muscari comosum monstrosum vooraan zijn boshyacintenplanten adembenemend. Tussen varens, ten noorden van een huis, zijn ze, mits de grond goed is, ook mooi, maar de meest charmante combinatie is met de puur witte bloemen van Trillium grandiflorum-soort.

Afbeeldingsbron


Bekijk de video: Qu0026A Why didnt my columbine and Virginia bluebells bloom this spring? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fraine

  Ik bevestig. Ik word me aan alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken.

 2. Doron

  Geef details

 3. Zakari

  Nu is alles duidelijk, bedankt voor de hulp in deze vraag.

 4. Moll

  Het samen. En hiermee ben ik tegengekomen. We zullen deze vraag bespreken.Schrijf een bericht