Planten

Is de plant van de wandelende Jood giftig of giftig?

Is de plant van de wandelende Jood giftig of giftig?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hebt misschien gehoord dat Wandering Jew (Tradescantia zebrina) eetbaar is, maar dit is helemaal niet correct.

Dit misverstand komt voort uit het feit dat de plant de gewone naam, Spiderwort, deelt met een paar andere planten van hetzelfde geslacht die eetbaar zijn.

Het is een feit dat Wandering Jew (en verschillende vergelijkbare planten in dit geslacht) zeer irriterend sap bevatten, terwijl de planten die de gebruikelijke naam delen (Tradescantia Virginiana en Tradescantia ohiensis) eetbare bloemen, stengels en bladeren hebben.

Deze eetbare planten worden ook wel Blue Jacket of Day Flower genoemd.

Welke delen van de zwervende jodenplant zijn giftig of giftig?

Het sap van de meeste leden van het geslacht Tradescantia is irriterend voor de huid.

De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals ASPCA noemt Tradescantia zebrina niet specifiek als giftig, en het vermeldt wel een naast familielid, Tradescantia fluminensis (die ook bekend staat onder de algemene naam, Wandering Jew) als irriterend voor de huid voor katten, honden en paarden.

Wat zijn de symptomen van vergiftiging?

Het sap kan dermatitis veroorzaken bij mensen, honden, katten, paarden en andere levende wezens.

Het is onduidelijk of het inslikken van het sap ernstige gevolgen zou hebben, maar het zou op zijn minst zeker irritatie van de mond en keel veroorzaken.

Hoewel er weinig informatie is over de effecten van Wandelende Jood bij inname, is het vermeldenswaard dat het sap van deze plant en zijn bladeren in veel delen van de wereld in een grote verscheidenheid aan volksgeneesmiddelen worden gebruikt.

Bereid als thee, kompres of afkooksel, zou het een effectieve behandeling zijn tegen een breed scala aan aandoeningen, waaronder:

 • Hoge bloeddruk
 • De gewone verkoudheid
 • Nierstenen
 • Tuberculose
 • Suikerziekte
 • Colitis
 • Kanker

Van het sap wordt ook gezegd dat het effectief is als antibacterieel middel en als antioxidant.

Hoewel het moeilijk is om te weten of deze rapporten waar zijn, is het de moeite waard om op te merken dat lichtzinnig gebruik van volkskuren niet wordt geadviseerd en dat voorzichtigheid geboden is bij het hanteren van planten die op deze manier worden gebruikt.

Hoe u uzelf kunt beschermen bij het hanteren van de wandelende jodenplant

Het probleem is dat de meeste leden van het geslacht Tradescantia erg op elkaar lijken.

Velen zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden.

Op deze manier is het buitengewoon belangrijk om geen wilde of genaturaliseerde planten als voedsel te verzamelen, tenzij u zeker weet wat u doet.

Als je per ongeluk bloemen, bladeren en stengels van Wandelende Jood verzamelt om aan je salade toe te voegen of om in je roerbakgerecht te bakken, kan huiduitslag je eerste aanwijzing zijn dat ze niet geschikt zijn voor dit doel.

Als u dermatitis krijgt door contact met een Wandelende Jood of een van zijn familieleden, begin dan met het grondig spoelen van de plek met koud water en daarna met zeep en lauw water.

Dit kan het probleem verhelpen.

Als dit niet het geval is en jeuk aanhoudt en / of er ontstaan ​​blaren, meng dan een liter koud water en een eetlepel witte azijn en gebruik dit mengsel om een ​​koel kompres te maken om de pijn en jeuk te verlichten.

Als uw symptomen niet binnen vierentwintig uur verdwijnen, raadpleeg dan uw arts, aangezien hij of zij misschien steroïden of antihistaminica wil voorschrijven.

Waar het op neerkomt, is dat, hoewel Wandering Jew alleen wordt vermeld als een plant die huidirritatie kan veroorzaken, het een goed idee is om het niet te eten of een van zijn familieleden.

Bovendien moet u bij het werken met planten uit de Tradescantia-familie handschoenen, lange mouwen en oogbescherming dragen en daarna grondig wassen.


Bekijk de video: Giftige Tuinplanten bij V2 inventariseren. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Sherwyn

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker mijn mening over deze kwestie uiten.

 2. Nikoshura

  De zeer grappige mening

 3. Ramon

  En wat doen we zonder uw geweldige ideeënSchrijf een bericht