Kamerplanten

5 tips voor kamerplanten bij het verhuizen

5 tips voor kamerplanten bij het verhuizen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vraag: Ik verhuis over ongeveer 2 weken naar Wisconsin vanuit Michigan. Hoe kan ik mijn planten het beste beschermen tijdens deze verhuizing?

De laatste keer dat ik verhuisde, was het ongeveer 2 mijl, maar tijdens de winter waren mijn kamerplanten getraumatiseerd. Hoewel ze niet stierven, duurde het lang voordat ze herstelden. Elk advies wordt zeer op prijs gesteld. T.D. Michigan op weg naar Wisconsin.

Antwoord: T.D. dat is een geweldige vraag! Ik zal proberen dit eenvoudig en to the point te houden. Hier leest u hoe u planten vervoert.

1 - Denk aan temperaturen die je leuk vindt

Denk allereerst aan je kamerplanten binnenshuis als persoon in termen van temperatuur. Je planten houden van temperaturen tussen de 70 en 80 graden. Dus als u uw planten vervoert, doen ze het "het beste" in een verwarmde ruimte.

Door 2 uur te rijden en waarschijnlijk een uur te laden, kunnen die kamerplanten afkoelen en even duren om te herstellen, wat je kort in je vraag hebt beschreven.

Probeer ze indien mogelijk in een verwarmde vrachtwagen te vervoeren en stel ze tijdens het transport niet bloot aan direct zonlicht. Kies ook een fijne dag om planten te verplaatsen.

2 - Bescherming tegen de elementen

Beschouw ze opnieuw als een persoon - ze kunnen wat bescherming tegen de elementen gebruiken. Net zoals je een trui of jas met lagere temperaturen wilt om de kou te verdrijven, kunnen je kamerplanten ook wat bescherming gebruiken. Bij het verplaatsen van kamerplanten gebruiken kwekerijen zogenaamde sleeves, die eruit zien als papieren buizen waar de planten in glijden.

Dit geeft enige bescherming en zorgt ervoor dat de plant wat kan bundelen als de bladeren opvouwen. Zie het als het knuffelen van de plant. Hierdoor kun je de planten dicht bij elkaar pakken waar ze elkaar kunnen “beschermen”.

Om uw planten tijdens het verplaatsen volledig te beschermen tegen schade, moet de voorbereiding al drie weken beginnen voordat u ze na de verhuizing naar hun nieuwe potten overplant. Verpot de kamerplanten in onbreekbare plastic potten van dezelfde grootte. Verplaats de wortels van de plant niet vaak.

Voor grotere planten, snoei ze terwijl u nieuwere groei twee weken voor de dag van verhuizing terugknijpt. Het beschermt niet alleen je kamerplanten, maar dit proces levert ook gezonde en aantrekkelijke planten op.

Controleer een week voordat u gaat verhuizen op ongedierte zoals spintmijten, bladluizen, slakken, slakken en andere. Breng indien nodig insecticiden aan en volg de instructies op het verpakkingsetiket. Geef uw planten twee dagen voor de reis naar hun nieuwe huis precies de juiste hoeveelheid water. Te veel water geven kan leiden tot wortelrot en andere ziekten.

Voordat u dit allemaal doet, controleert u of uw planten de staatsgrenzen kunnen overschrijden of niet. Sommige provincies staan ​​de toegang van sommige soorten planten niet toe. Dit voorkomt dat u ze weggooit als de autoriteiten erachter kwamen en weigerden uw vrachtwagen te passeren. Vraag het staatsdepartement om deze belangrijke informatie te krijgen.

3 - Plaatsing in de vrachtwagen

Zorg er, afhankelijk van de grootte van de planten, voor dat ze uit de buurt van de zijkanten en bovenkant van de laadruimte van de vrachtwagen blijven. Hopelijk is het verzendgebied geïsoleerd.

Zet de planten vast met plastic of noppenfolie. Plaats de potplanten in dozen met papier zodat ze goed passen.

Als de bladeren de zijkanten en het dak raken, kunnen ze door de kou worden verbrand. Het is het beste om de planten weg te houden van de zijkanten en het dak.

4 - Laad kamerplanten snel

Laten we eens nadenken over laden. Kamerplanten binnen houden niet van koud weer en sommige soorten kunnen zelfs bij korte blootstelling schade oplopen. Verplaats de planten bij het laden snel en allemaal tegelijk.

Laad ze zo snel mogelijk en beperk blootstelling aan koude of koudere temperaturen. Dit geldt ook voor het losgedeelte. Breng ze zo snel mogelijk op warme temperaturen… maak u zich zorgen over waar ze later zullen worden geplaatst.

Verplaats de planten pas als ze zijn geacclimatiseerd. Houd ze enige tijd binnen en verplant ze niet direct in uw tuin. Als de kamerplant een transplantatieschok heeft gehad, laat hem dan een tijdje genezen voordat u hem verpot.

Zorg voor een goed doorlatende potgrond en andere conditie die nodig is. Beweeg de kluit zoveel mogelijk om trauma te voorkomen. Breng indien nodig kunstmest aan.

5 - Verwacht enige aanpassing

Verwacht ten slotte wat trauma. Je planten gaan naar een nieuw huis en moeten worden geacclimatiseerd in een nieuwe omgeving en licht. Verwacht wat verloren bladeren, het hoort allemaal bij de verhuizing naar een nieuw huis.

Ik hoop dat dit alles helpt ... veel succes met je verhuizing!

Afbeeldingsbron


Bekijk de video: Tips in anorexia herstel: Verhuizen met een eetstoornis (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vudot

  it was interesting to read.

 2. Cestmir

  smakelijk)))

 3. Hapi

  Ik zou graag een paar woorden willen zeggen.

 4. Brakazahn

  Zeer waardevol idee

 5. Sciiti

  Dit uitstekende idee moet opzettelijk zijn

 6. Leo

  Hartelijk dank voor de hulp in deze vraag.

 7. Crosley

  Hallo! Wat vind je van jonge componisten?Schrijf een bericht