Tuin

Eryngium Maritimum: The Sea Holly

Eryngium Maritimum: The Sea Holly


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De zeehulst, Eryngium maritimum, kleedt de tuin met diepere paars / blauwe bloemen afgezet door gekleurde schutbladeren. Het is echt een opvallende plant voor de voorgrond, zo niet bijzonder comfortabel om dichtbij te werken.

Ook wel blauwe distel genoemd, een kleurrijk lid van de wortelfamilie. De planten zijn meestal vertakt en elke stengel is getipt met langwerpige bloemhoofdjes in verschillende tinten violet, paars en blauw. Groene, bladachtige, stekelige schutbladen komen uit het midden van elke bloemhoofd, waardoor het een opvallend uiterlijk krijgt.

Zoals bij de meeste wilde bloemzaden, moeten de zaden licht worden afgedekt en in de late zomer of het vroege voorjaar worden gezaaid. Zaden ontkiemen ongelijk en liggen ongeveer acht tot tien weken voordat ze ontkiemen. Qua bodemvereisten is deze plant helemaal niet bijzonder, maar toont wel een voorkeur voor vol zonlicht. Als ze af en toe een beetje water krijgen, bereiken de planten een hoogte van twee tot vier voet.

Deze spectaculaire plant wordt veel gebruikt in winterboeketten. Als bloemhoofdjes op lange stelen in de schaduw worden gedroogd, blijven de levendige kleuren een heel seizoen of langer behouden. Of als de zon de kleuren heeft vervaagd, zijn de bloemhoofdjes erg aantrekkelijk als ze worden bespoten met goud- of zilververf. Het diep ingesneden blad, heldergroen, behoudt ook zijn kleur als het in de schaduw wordt gedroogd.

Afbeelding: amaranthurbanfarm.com


Bekijk de video: How to Make Eryngium Blue (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gustav

  Sorry voor het storen ... Ik begrijp dit probleem. Je kunt discussiëren. Schrijf hier of in PM.

 2. Gajinn

  Hoera! Onze winnaars :)

 3. Shain

  Opmerkelijk, de zeer grappige mening

 4. Mindy

  Ik denk dat ik fouten maak. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.Schrijf een bericht