Gezondheidsvoordelen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van courgette, is het goed voor u?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van courgette, is het goed voor u?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is het echte verhaal over de gezondheidsvoordelen van courgette? Dit lid van de Cucurbitapepo-groentefamilie, Courgetteplanten zijn prachtige pompoengroenten van het zomerseizoen (anders dan gele pompoen). Deze zomerpompoenen zijn rijk aan water en zijn sappig en heldergroen.

Aangenomen wordt dat het afkomstig is uit Midden-Amerika en Mexico, maar de komkommerachtige groente is nu enorm populair in verschillende delen van de wereld vanwege zijn heerlijke smaak en verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Dus zijn courgettes goed voor je? Lees verder om erachter te komen.

Voedingswaarde van courgette

Courgette of Courgette is extreem rijk aan water. Daarom is deze groente zeer caloriearm en buitengewoon gunstig voor diegenen die gewicht willen verminderen of beheersen.

Het helpt bij het verminderen van de calorie-inname en bevredigt toch de honger waardoor je je lang vol voelt. Een middelgrote rauwe courgette bevat samen met zijn schil slechts 31 calorieën, waardoor het een ideale partner is voor gewichtsverlies.

Vanwege de lagere calorische waarde zijn zelfs de koolhydraten die door Courgette worden geleverd aanzienlijk minder. Een middelgrote courgette levert in totaal 7 gram koolhydraten aan het lichaam.

Hiervan wordt 2 gram geleverd in de vorm van voedingsvezels en 3 gram in de vorm van suiker. Er zit ook 2 gram plantaardig eiwit in deze groente.

Courgette is ook een rijke bron van vitamine C en een enkel rauw, middelgroot stuk van deze groente kan in 56% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C voorzien.

Het is ook rijk aan vitamine K en B-6 en voorziet in respectievelijk 11% en 21% van de dagelijkse behoefte.

Courgette bevat ook goede hoeveelheden riboflavine en foliumzuur. In kleinere hoeveelheden bevat het ook vitamine A, E, thiamine en nicine.

Hoe beïnvloedt het eten van courgette onze gezondheid?

Vanwege de gemakkelijke beschikbaarheid, vooral tijdens de zomers, is Courgette een zeer algemeen geconsumeerde groente in de meeste huishoudens. Meestal worden de gezondheidsvoordelen die het biedt onopgemerkt en niet herkend.

Met een beter besef van de gezondheidsvoordelen, kan de motivatie worden afgeleid om te genieten van het eten van deze eenvoudig ogende groente.

Helpt bij het beheersen en verminderen van het gewicht

Courgette is een goede bron van water en voedingsvezels. Daarom is het de perfecte voeding als het gaat om gewichtsbeheersing.

Vooral voor degenen die niet in staat zijn om af te vallen door te sporten, kan het verminderen van de calorie-inname door calorierijk voedsel te vervangen door een flinke portie Courgette wonderen verrichten.

De vezel bevredigt de honger en helpt bij het verbranden van overtollig vet in het lichaam.

Het watergehalte van Courgette zorgt ook voor hydratatie van het lichaam, waardoor het verlangen naar eten vaak wordt verminderd.

Aangenomen wordt dat onvoldoende hydratatie iemand naar voedsel kan verlangen, vooral naar snoep. Het eten van courgette vermindert dergelijke onbedwingbare trek en dus controle over het gewicht.

Verlaagt het cholesterolgehalte in het lichaam

De vezels in courgette helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. De vitamine A en C in Courgette voorkomen dat het cholesterol de bloedvaten oxideert. Dit vertraagt ​​op zijn beurt het begin van atherosclerose, wat de gezondheid van het hart kan schaden.

Courgette is ook erg rijk aan kalium dat essentieel is voor een goede gezondheid van het hart. Het kalium dat uit courgette wordt verkregen, houdt het vochtgehalte van het lichaam op peil en verbetert de hartslag.

De verlaging van cholesterol in combinatie met de voordelen van kalium houden het hart lang gezond.

Helpt bij de ontwikkeling van ongeboren baby's

Courgette is een rijke bron van folaten die de aminozuren afbreken. Het consumeren van 100 gram Courgette levert 6% van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur.

Folaten helpen bij de celdeling en de synthese van DNA. Ze spelen een vitale rol bij de ontwikkeling van de foetus en de ontwikkeling van de baby.

Regelmatig courgette eten vóór de zwangerschap kan neurale buisdefecten bij de ontwikkeling van de foetus helpen voorkomen.

De vitamine C in Courgette is een zeer goede anti-oxidant en helpt de moeder en baby gezond te houden tijdens de zwangerschap.

De flavonoïden zoals carotenen, luteïne enz. Die in courgette aanwezig zijn, helpen bij het elimineren van de vrije radicalen in het lichaam die veroudering en ook de ontwikkeling van ziekten bevorderen.

Helpt bij het handhaven van een algehele goede gezondheid

Courgette is een groente met een scala aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor het behoud van een goede algehele gezondheid.

Het is een rijke bron van mangaan en vitamine C die de gezondheid van inwendige organen zoals lever en maag reguleren.

De zomerpompoen is rijk aan mineralen zoals kalium, koper en fosfor die als elektrolyten voor het lichaam werken en vrije radicalen elimineren.

De suiker, koolhydraten en vezels maken courgette het perfecte voedsel dat het lichaam van goede energie voorziet.

Het helpt ook om het lichaam schoon te maken en de afvalstoffen te verwijderen, wat de sleutel is tot een goede gezondheid. Het spoelt ook de kankerverwekkende gifstoffen uit de dikke darm weg.

Helpt bij het behandelen van ziekten

Door de verschillende voedingsstoffen die in courgette met elkaar worden gecombineerd, speelt het een belangrijke rol bij het weghouden van ziektes.

Het foliumzuur, bèta-caroteen en vitamine C in courgette houden het lichaam vrij van onzuiverheden en ziekteverwekkende vreemde voorwerpen.

De bètacaroteen en vitamine C die in courgette worden aangetroffen, hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van de impact van bepaalde ziekten zoals artrose, astma en reumatoïde artritis.

Het regelmatig consumeren van courgette helpt de zwelling als gevolg van artritis te verminderen. Zelfs de pijnlijke pijn veroorzaakt door reumatoïde artritis wordt verminderd door courgette te eten vanwege het hoge kopergehalte.

Hoe een goede courgette kopen?

Hoewel courgette veel te bieden heeft voor de algemene gezondheid en het welzijn, kunnen de voordelen van deze groente alleen worden verkregen als deze vers wordt gegeten.

Het is het beste om courgette te kopen die zacht en sappig is. Degene waaraan courgettebloemen zijn bevestigd, is het beste om te kopen, omdat ze erg vers zijn.

Controleer bij het kopen van courgette of deze glad en stevig is. De schil van courgettepompoen moet helder en glad zijn. Het gewicht ervan zou iets aan het zwaardere uiteinde moeten zijn vanwege de sappigheid.

Courgette is een algemeen verkrijgbare groente, maar meestal worden de gezondheidsvoordelen die het biedt, genegeerd.

Geniet van dit zachte genot in een salade of kook het als een pastarecept. Om een ​​courgettepasta te maken, gebruikt u geraspte courgette en behandelt u deze als een courgette-noedel. Het wordt meestal besprenkeld met olijfolie, overgoten met rode pepervlokken en parmezaanse kaas.

Je kunt ook een courgettesap maken op dezelfde manier als je een groene smoothie maakt. De voedingsstoffen uit deze groente kunnen een enorme hulp blijken te zijn om het lichaam fit en ziektevrij te houden.


Bekijk de video: VOORDELEN GEMBER-WORTELSAP (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kikree

  Volgens mij is hij fout. Ik ben er zeker van. We moeten overleggen.

 2. Tojakree

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik haast me naar mijn werk. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker mijn mening spreken.

 3. Stamford

  Sorry, maar ik heb wat meer informatie nodig.

 4. Azeem

  Ik denk dat je een fout maakt. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM.Schrijf een bericht