Gezondheidsvoordelen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van radijs?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van radijs?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De meeste mensen denken nooit aan de gezondheidsvoordelen van radijs (Raphanus sativus). Ze zijn misschien kleurrijk, maar ze staan ​​niet bovenaan de 'lijst met gezonde voeding'.

Het onderhouden van goede voeding is essentieel voor een lang en gezond leven. We moeten er allemaal alles aan doen om te proberen zo goed mogelijk voor ons lichaam te zorgen.

Een van de manieren waarop we dit kunnen doen, is door gezond te eten. Het belang van een uitgebalanceerd dieet is dat het helpt bij het stimuleren van:

 • Gezonde lichaamsgroei
 • Bevorder de geestelijke gezondheid
 • Helpt bij het beheersen van het gewicht
 • Helpt ziekten en infecties te voorkomen

… Evenals vele andere levensverbeterende eigenschappen.

Er zijn verschillende soorten voedsel op de markt die u kunnen helpen bij het handhaven van een gezond voedingspatroon. Sommige zijn ook erg goed voor de behandeling of preventie van bepaalde aandoeningen, en sommige doen beide.

Een van deze zogenaamde "wonder" -voedingen is misschien dichterbij dan je denkt en helemaal niet wat je verwacht - het zijn radijsjes! Lees verder om meer te weten te komen over de grote gezondheidsvoordelen van radijs.

Radijs Veelzijdig in grootte, vorm en de vele manieren om ervan te genieten

Radijs is er in verschillende maten, vormen, textuur en smaak en is een populaire groente om te eten.

Sommige hiervan zijn zoet, terwijl andere sterk smaken. Er zou een rode radijs, witte radijs, paarse radijs of zwarte radijs zijn.

Ze zijn ook erg veelzijdig in de manier waarop je ze kunt eten. U kunt deze rauwe radijs knolgewas rauw, gepekeld, geroosterd of op een andere manier laten genieten.

Met veel verschillende soorten radijs heb je letterlijk keuze te over. Enkele van de meest voorkomende soorten radijs zijn:

 • Witte ijskegel
 • Sterretje
 • Cherry Belle
 • Witte schoonheid
 • Frans ontbijt
 • Vroege Scarlet

… Maar er zijn er nog veel, veel meer.

Radijs is niet alleen een gezonde voedselkeuze omdat ze slechts 16 calorieën per 100 gram bevatten, maar er zijn ook veel andere gezondheidsvoordelen aan het eten van radijs.

Radijs Een gezondheidsbevorderende groente

Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen aan het eten van radijs - het is een natuurlijke, gezondheidsbevorderende groente. Enkele van de vele gezondheidsvoordelen die u kunt behalen en die u kunt genezen door gezonde porties radijs te eten, zijn:

Vanwege de hoog gehalte aan voedingsstoffen zoals vitamine C, B en zink en fosfor kunnen radijs helpen bij huidproblemen door scheurtjes, huiduitslag en een droge huid op te ruimen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van leucodermie.

Het watergehalte houdt de huid gehydrateerd terwijl het desinfectiemiddel aan het werk gaat op de beschadigde plekken. De antioxidanten erin voorkomen ook dat de huid wordt beschadigd door vrije radicalen en gifstoffen in de atmosfeer.

Verlaag het risico op kanker - Naast vitamine C als onderdeel van hun samenstelling, die kanker helpt voorkomen, bevatten radijs ook fytochemicaliën en anthocyanen die ook antikankerverwekkende eigenschappen hebben. Afgezien van deze, helpen ze voorkomen dat kankercellen zich nog verder verspreiden.

Radijs is erg handig als het gaat om de behandeling van geelzucht. Geelzucht wordt veroorzaakt door een opeenhoping van bilirubine in het bloed, de bloedvaten en weefsels van het lichaam.

Radijzen bevatten krachtige chemicaliën die bilirubine verwijderen en het op een gezond niveau houden. Deze chemicaliën verminderen ook de vernietiging van rode bloedcellen door verhoogde zuurstofniveaus aan het bloed te leveren [4].

Als een natuurlijk diureticum, helpen radijs urinewegaandoeningen te voorkomen door de nieren ‘weg te spoelen’, waardoor zowel ontstekingen als het branderige gevoel dat mensen kunnen hebben bij het urineren worden verminderd.

Helpt bij de spijsvertering - radijs bevat veel vezels, wat essentieel is voor een goede spijsvertering of stoelgang.

Naast het hoge vezelgehalte, is het ook bekend dat radijs gal produceert, wat ook helpt bij de spijsvertering en de lever, nieren en galblaas helpt beschermen.

Radijs kan worden gebruikt helpen bij het behandelen van insectenbeten! Samen met zijn vele andere wonderbaarlijke ingrediënten, bevat de radijs ook antipuristische eigenschappen die de pijn en zwelling door beten en steken van bijen, wespen, enz. Verminderen en het getroffen gebied kalmeren.

Een Zijn goed ontsmettingsmiddel, kunnen radijs koorts verminderen door de infecties te bestrijden die de koorts veroorzaken. Door radijsensap te drinken, koelt u de lichaamstemperatuur en beleeft u de ontsteking veroorzaakt door de koorts opnieuw.

Help uw opgroeiende baby tijdens de zwangerschap te beschermen - omdat radijs veel foliumzuur bevat, wat essentieel is voor de ontwikkeling van het ruggenmerg van een baby, kan het eten ervan tijdens de zwangerschap het risico op ruggenmergdefecten bij uw ongeboren kind voorkomen.

Voedsel met een lage GI - Radijzen zijn ook erg behulpzaam bij het handhaven van een goede gezondheid, omdat ze een voedsel met een lage GI zijn, ze werken door de bloedsuikerspiegel in het lichaam te stabiliseren.

Dit geeft je langzaam vrijkomende energie, maar vult je tegelijkertijd. Dit proces helpt bij het afvallen, houdt de glucosespiegels stabiel en vermindert het risico op diabetes.

[4] https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/health-benefits-of-radish.html

[5] http://www.naturalfoodbenefits.com/display.asp?CAT=2&ID=85

[6] http://www.loveradish.co.uk/healthy_info/#.V0S7duTL9hE

De bovenstaande voordelen van radijs zijn slechts enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het eten van radijs, maar er zijn er nog zoveel meer, waaronder:

 • Het risico op hartaandoeningen verminderen
 • Help de bloeddruk onder controle te houden
 • Verlicht keelpijn
 • Behandelt constipatie
 • Biedt verlichting van de sinus
 • Helpt het lichaam gehydrateerd te houden

Het drinken van radijsensap kan ook veel gezondheidsvoordelen bieden, zoals het kan helpen haaruitval te voorkomen, roos te verwijderen en je haar glanzend en sterk te maken.

Wie had gedacht dat zo'n kleine, onbeduidende groente zulke krachtige eigenschappen zou hebben, hè? Je mag nooit meer op dezelfde manier naar de radijs kijken!

Met de vele gezondheidsvoordelen die u van radijs kunt halen en met alle aandoeningen die u kunt genezen, wie wil deze fantastische kleine groenten niet proberen?

Zelfs als je ze nog nooit eerder hebt geprobeerd, is dit misschien het moment. Probeer ze zelf uit en voer ze ook aan het gezin als onderdeel van hun uitgebalanceerde dieet.

Of je ze nu gekookt, rauw, geroosterd of gepekeld wilt hebben, radijs zal je zeker een gezondheidsboost geven!

Met behulp van internet zijn er zoveel heerlijke recepten die radijs bevatten die wachten om gevonden te worden, zoals radijsconfetti met salsa verde of roergebakken radijsjes met koriander om er maar twee te noemen, dus waarom zou je vandaag niet beginnen met zoeken!


Bekijk de video: De Hofleverancier - Radijs (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Xalbador

  Friends advised me to use the services of this blog, who understood its informativeness a long time ago. Since then, I come here every day in order to find out as much information as possible on my favorite topic. It is worth noting that all information on the site is placed in a user-friendly way. The topics of such sites have attracted me for a long time, but now I realized that there is no point in wasting time looking for the necessary information if everything is already collected in one blog. Thanks to everyone who shared my thought with me. See you again on the pages of this blog !!!

 2. Achelous

  Je hebt geen gelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf in PB.

 3. Kizuru

  Zich vergissen.

 4. Otaktay

  gewist

 5. Terrelle

  In dit iets is ik denk dat het het uitstekende idee is.

 6. Karlyn

  Ik heb niet begrepen wat je bedoelt?

 7. Joanie

  Ik kan je aanraden een site te bezoeken met veel informatie over het onderwerp dat je interesseert.Schrijf een bericht