Kamerplanten

Hoe een kamerplant te verpotten

Hoe een kamerplant te verpotten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vraag: Ik ben eerder het pad van "kamerplanten verpotten" afgelegd. Het zou simpel moeten zijn, maar bij het verpotten van een plant lijken ze het daarna nooit goed te doen.

Ik weet niet zeker of ik te veel, te water of te veel bemest. Misschien alle drie! Hoe groot van een pot moet ik gebruiken bij het verpotten van kamerplanten? Caden, Chicago, Illinois

Antwoord: Caden, ik ben geen groot voorstander van het verpotten van kamerplanten. Vaak veroorzaakt dit proces meer problemen dan het helpt.

Het klinkt alsof je dat hebt meegemaakt!

Stel deze plantenvragen voordat u gaat verpotten

 • Wortels komen uit de bodem van de pot, of de wortels zijn een grote verwarde massa
 • De plant blijft snel uitdrogen en er is meer water nodig
 • Langzamer dan normale groei in het "groeiseizoen"
 • De plant is topzwaar en de pot ontgroeid. De pot ondersteunt de plant ook niet, kijk ook naar dubbele pot- of cachepotten.
 • Water loopt snel door de pot en uit de bodem. Dit gebeurt als er niet genoeg potgrond is om het vocht te "grijpen".
 • Bodem gekleurd. Wanneer de bovenkant van de grond bevlekt is, duidt dit vaak op zoutophoping die wortels kan verbranden.

Feit blijft dat er een tijd is om kamerplanten te verpotten, maar er is een goede manier en een verkeerde manier.

Lees verder voor meer informatie over het verpotten van een plant. Dit gastartikel is van, Clem Cirelli, Jr. van Summit Plants & Flowers, Inc., Springfield, NJ.

Kamerplanten verpotten Tips en benodigdheden!

Hoewel sommigen van jullie het niet zouden weten om naar buiten te kijken, is de lente in aantocht! Voor uw kamerplanten zijn de verlengde dagen een stimulans voor nieuwe groei, zowel boven als onder het grondoppervlak. Dus misschien wil je beginnen met het voorbereiden van je oppotbank voor dat jaarlijkse Rite of Spring… kamerplanten verpotten. En om u te helpen de valkuilen van die beproeving te vermijden, volgen hier enkele tips om in gedachten te houden:

Gebruik bij het verpotten van planten een pot van de juiste grootte voor de plant:

Het oppotten van een 6 ″ pot in een nieuwe 14 ″ pot (waarbij de 14 ″ verwijst naar de bovenste binnendiameter van de pot) is een trefzekere manier om die plant voortijdig naar de composthoop te veroordelen.

De nieuwe pot moet 1-2 ″ groter in diameter en diepte zijn dan de pot waarin hij nu leeft, dus de wortels hebben ruimte om te groeien, maar de grond kan met een acceptabel tempo uitdrogen en kan dagen of weken na het besproeien niet drassig blijven. .

Planten verpotten: drainage is de belangrijkste factor

Drainage is de belangrijkste factor voor de gezondheid van potplanten: en nee, dat betekent niet vijf centimeter aarden potscherven of grind op de bodem van de pot! Dat is een nee-nee ...

Dit verhoogt alleen de natste zone van het bodemprofiel dichter bij de zachte wortels van uw plant. Het verhoogt het risico op wortelrot drastisch door gebrek aan zuurstofpenetratie in de kluit.

Probeer dit experiment gewoon als u nog geen gelovige bent:

Doordrenk een gewoon washandje in water, hang het aan een waslijn of douchegordijnstang om te drogen en merk op welk deel van de doek het langst nat blijft ... het is natuurlijk de BODEM (zie: de zwaartekrachtswet van Newton).

De aarde van je plant doet precies hetzelfde. Dieper is dus redelijkerwijs beter en altijd in verhouding tot de grootte van de kluit van de plant.

Drainagegaten in de pot zijn essentieel, maar als je in prachtige decoratieve bloempotten moet verpotten, gebruikt als cachepot, plant je plant dan in gewone plastic potten of kleipotten.

Zorg ervoor dat de pot iets kleiner is dan die bak en laat het afvoerwater na elke gietbeurt gewoon weglopen.

Laat kuipplanten NOOIT langer dan een paar uur in overtollig water staan, anders dood je het!

Kies de juiste "bodem" voor uw specimen:

Onthoud: "één maat past NIET allemaal".

Als u een plant met vlezige wortels, zoals een rubberboom, veel dracena's of yucca, verpot, gebruik dan een grof getextureerde grond met vrij grote deeltjes drainagemateriaal, zoals grof perliet of lavasteen (ongeveer 1/4 ″ of zo deeltjesgrootte).

Dit zorgt voor een goede afwatering en wortelontwikkeling en verkleint de kans op te veel water door langzaam drogend medium.

Omgekeerd doen fijngewortelde planten, zoals varens, Afrikaanse viooltjes, begonia's en vele andere kleinere kamerplanten, het het beste in fijngestructureerde grondloze mengsels of potmengsels bestaande uit gemalen veenmos, vermiculiet en perliet van "tuinbouwkwaliteit".

Dit houdt wat langer vocht vast voor hun meer ‘gevoelige’ wortels, en voorkomt uitdroging (uitdroging) in de kleinere potten waarin we ze meestal kweken.

Plaag de wortels

Let er bij het verpotten op dat u de wortels uit hun cilindrische kluitvorm “plaagt”. Dit zal de groei en vertakking van nieuwe wortels naar het verse medium helpen versnellen.

U kunt dit doen door grote wortelspiralen weg te snijden die mogelijk rond de bodem van de oude pot zijn gegroeid, of u kunt de kluit eenvoudig verticaal insnijden met een scherp mes op verschillende plaatsen, waarbij u ongeveer 2,5 cm in de kluit snijdt terwijl u van boven snijdt Tot op de bodem.

Zet de kluit bovenop een paar centimeter verse potmix die je in de bodem van de nieuwe pot hebt gegoten, vul hem en druk de mix voorzichtig maar stevig aan, totdat de aarde gelijk is met de bovenkant van de originele plant. kluit en ongeveer 1/2 tot een inch onder de rand van de nieuwe pot.

Geef de vers gepotte plant een lekkere drank. Zet de plant de eerste weken in goed, gefilterd licht uit direct zonlicht, en ga achterover staan ​​en kijk hoe hij groeit!


Bekijk de video: Hoe Doe Je Dat? Vetplant Hang Plant Verpotten BURROS TAIL u0026 SEDUM MORGANIANUM (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Babatunde

  heel snel antwoord :)

 2. Escalibor

  Mijn excuses voor het onderbreken van u; De suggestie is gedaan dat we een andere route moeten nemen.

 3. Hod

  Nuttig ding

 4. Moogushicage

  Wat is het van plan?

 5. Jarrell

  Je vergist je. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht