Ongedierte-ziekten

Squash Vine Borers: leer Squash Borer te beheersen - Melittia Cucurbitae

Squash Vine Borers: leer Squash Borer te beheersen - Melittia Cucurbitae


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The Squash Vine Borer (melittia cucurbitae) Is een van de belangrijkste plagen (aka slecht tuin bugs) van squash, pompoenen, komkommers en meloen gewassen.

Hoewel deze squash bugs niet verschijnen meestal in grote aantallen, het duurt maar een paar te veel schade te doen.

In dit artikel zullen we de Squash Vine Borer beschrijven, de levenscyclus uitleggen en informatie delen om u te helpen omgaan met deze vernietigende plaag in uw zomertuin. Lees verder voor meer informatie.

Hoe zien Squash Vine Borers eruit?

Squash Vine Borer-larven zijn eigenlijk rupsen, maar ze zien eruit als larven.

Hun lichamen zijn wit en ze hebben kleine, bruine koppen. Deze larven zijn insecten, maar ze hebben acht aanhangsels.

Zes zijn benen en twee zijn verlengstukken van het lichaam dat bekend staat als buikpoten.

U zult zelden zien deze rupsen, omdat ze onmiddellijk na het uitkomen in squash wijnstokken droeg.

Wanneer deze rupsen verpoppen, ontstaat er een zwarte, met zijde beklede doos van ongeveer twee centimeter lang. Dit is te vinden in de grond rondom squashplanten.

De poppen blijven de hele winter in de grond en komen in de vroege zomer tevoorschijn als volwassen dieren.

Volwassen Squash Vine Borers zien eruit als wespen. Het zijn eigenlijk heldervleugelige motten met een spanwijdte tussen 2 1/2 en 4 centimeter.

Hun lichamen zijn zwart en oranje en hebben vaak ringvormige patronen, net als wespen. Hun voorvleugels zijn metaalgroen en hun achterste vleugels zijn helder met bruine of zwarte aderen en randen.

Het is gemakkelijk om deze motten voor wespen te verwarren, niet alleen omdat ze op wespen lijken.

Ook omdat ze overdag vliegen in plaats van 's nachts wanneer de meeste motten actief zijn. Je kunt de motten herkennen aan het luide zoemende geluid dat ze maken terwijl ze vliegen.

Wanneer u volwassen motten probeert te identificeren, kunt u zich een beetje in de war voelen omdat u misschien de achtervleugels niet kunt zien.

Dit komt doordat de motten deze vleugels vouwen terwijl ze rusten, zodat ze niet kunnen worden gezien.

Wat is de levenscyclus van de Squash Vine Borer?

Vrouwelijke Squash Vine Borer-motten leggen laat in de zomer eieren. Ze leggen meestal enkele eieren aan de basis van een pompoen-, pompoen-, meloen- of komkommerplant.

Af en toe legt een vrouwtjesmot een klein cluster van twee of drie eieren, die vrij klein zijn. Elk bruin, plat ei heeft ongeveer de grootte van een potloodpunt.

Het duurt 7 tot 10 dagen voordat de eieren uitkomen. Zodra ze dat doen, beginnen de larven zich direct in de stengel van de waardplant te boren.

Je kunt zien dat een van deze larven je plant is binnengedrongen, omdat je een klein gaatje ziet omgeven door wat lijkt op zaagsel.

Deze frass is een combinatie van de brokstukken van de plant en ook de uitwerpselen van de larve.

De larve brengt ongeveer een maand door in de stengel van de plant. Hij baant zich een weg door de stengel en eet alles op zijn pad.

Als het tijd is voor de larve om zich te verpoppen, graaft hij zich door de wortels en een paar centimeter de grond in om zijn cocon te laten draaien.

In koude klimaten hebben deze plagen één generatie per jaar. In warmere klimaten zijn twee generaties per jaar mogelijk.

Wat voor soort schade toebrengt aan Squash Vine Borers?

Tunneling door de steel van de plant doet een groot deel van de schade en zal de plant te doden in een vrij korte periode van tijd.

Het graven veroorzaakt niet alleen lichamelijk letsel bij de plant, het verstoort ook het vermogen van de plant om voedingsstoffen op te nemen.

Hierdoor ontstaat er een verstopping in de stengel waardoor er geen water bij de rest van de plant kan komen.

Als ze ononderbroken worden gelaten, zorgen boormachines ervoor dat planten verwelken, geel worden, verzwakken en afsterven.

Als de stengel afbreekt, kun je afzettingen van zaagselachtige frass gaan zien uit verzwakte en verrotte delen van de hoofdstam.

Als de stengel erg snel afbreekt, kunnen boormachines de vrucht van de plant gaan eten.

Squash Vine Borer Damage: hoe weet je of planten zijn aangevallen

Let op deze 5 tekenen en symptomen:

Overmatige verwelking

In eerste instantie kan dit alleen gebeuren als de zon heet is; echter, naarmate de tijd verstrijkt en de schade erger wordt, zal de hele plant helemaal instorten.

Ingangsgaten en frass aan de basis van de plant

Als je ingangsopeningen ziet die zijn gevuld met een groenachtig oranje, zaagselachtige substantie, is het een dode weggeefactie dat je plant is binnengevallen door Squash Vine Borers.

Rottend aan de basis van de plant

De fysieke schade en de ontbinding van de frass zorgen ervoor dat de basis van de stengel gaat rotten, papperig wordt en instort.

Vergeling

Als de plant verhongert, worden de bladeren en stengels geel.

Rottend fruit

Vruchten kunnen beginnen te verdorren en rotten, zowel als gevolg van een gebrek aan voedingsstoffen als in het geval dat de larven de vrucht van binnenuit gaan consumeren.

Hoe kunt u Squash Vine Borers controleren?

Gebruik een combinatie van methoden om zowel volwassenen als larven af ​​te weren, te ontmoedigen en te doden.

Fysieke barriere

U kunt wellicht voorkomen dat volwassen vrouwtjes van Squash Vine Borer eieren op uw planten leggen door een fysieke barrière op te zetten met aluminiumfolie of een papieren beker, zoals in deze video wordt getoond.

Gewasrotatie

Een eenvoudige manier om het aantal Squash Vine Borers te verminderen, is door uw gewassen te roteren.

Als u zomer squash had in een veld of een gebied één seizoen, mix it up en planten iets anders is er het volgend jaar of het seizoen.

Zorg ervoor dat uw nieuwe oogst niet een andere soort pompoen, komkommer of meloen is. Gewasrotatie onderbreekt het vermogen van de boor om zijn levenscyclus te voltooien.

Eieren verwijderen

Onderzoek uw planten vaak vroeg in het groeiseizoen. Als je borereieren ziet, schraap ze dan weg.

"Grub-ectomie"

Als squash boorders zijn al in uw planten, kunt u een goede kans om ze te controleren als je ze kan vroeg te vangen.

Als je ziet dat een Squash Vine Borer een gat in een van je planten heeft gemaakt, voer dan een kleine operatie uit om de dader te lokaliseren en te verwijderen. U kunt een scheermesje, een scherp mes of iets dergelijks gebruiken om een ​​kleine incisie te maken.

Graaf de rups met het stuk draad of ander scherp instrument en dek de beschadigde deel van de steel met vochtige grond. Dit zal het helpen om sneller te genezen.

Bodemverstoring

Als u uw grond grondig omdraait voordat de winter aanbreekt, wordt ook de levenscyclus van de Squash Vine Borer verstoord.

Alle poppen in de grond worden blootgesteld aan koude temperaturen, zonlicht en andere elementen die ze zullen doden. Keer de grond in het voorjaar weer om voordat u een nieuw gewas plant.

Decoy Gewas

U kon een klein, zeer vroege oogst van squash te planten dat het ongedierte voorkeur, zoals Blue Hubbard squash.

Laat dit kleine gewas besmet raken terwijl u uw andere gewas graag ergens anders plant. Als je er zeker van bent dat de larve je Blue Hubbard squashgewas heeft ingehaald, trek het dan uit de grond en verbrand het!

Blokkeer de toegang van motten

U kunt vroeg in het seizoen, wanneer de motten actief zijn, rijhoezen over uw pompoen-, meloen- en komkommerplanten plaatsen. Zorg ervoor dat u ze verwijdert als er bloemen verschijnen, zodat uw planten goed kunnen worden bestoven.

Zet ze vast

De volwassen vlinders worden aangetrokken door geel, dus het is gemakkelijk om ze te vangen in een kleine gele container met enkele centimeters water en weinig afwasmiddel. Zet deze vallen vroeg in de zomer tussen je planten en controleer ze regelmatig.

Kies gewassen zorgvuldig

De larven geven de voorkeur aan sommige soorten pompoen en meloenen boven andere. Ze voelen zich bijvoorbeeld minder aangetrokken tot watermeloenen, meloenen, komkommers en pompoen dan tot gele pompoen en courgette.

Werken chemische bestrijdingsinsecticiden op squashboormachines?

Als u pesticiden gaat gebruiken, moet u deze heel vroeg in het seizoen gebruiken, zodat ze de volwassen motten zullen aantasten voordat het leggen van de eieren begint.

Plaats pesticiden of natuurlijke afschrikmiddelen aan de basis van planten voor de grootste effectiviteit.

Bacillus thuringiensis (Bt) kan effectief zijn tegen de rupsen.

Wanneer toegepast op het juiste moment, tijdens de zeer korte venster tussen het uitkomen van de larve en de ingang in de plant stengel.

Sommige tuinders melden goede resultaten van het injecteren van de stengels van aangetaste planten met Bt.

Gebruik een combinatie van methoden om Squash Vine Borers te ontmoedigen

Dit ongedierte is persistent en er is geen enkele methode om ze uit uw tuin te verwijderen.

Als u scherp blijft en goed tuinbeheer beoefent door:

 • Houd de grond bewerkt
 • Roterende gewassen
 • Het aantal volwassen ongedierte verminderen
 • Let goed op eieren en rupsen

... je hebt een goede kans om de schade die hierdoor ontstaat te vermijden Melittia cucurbitae aka squash vine boorders.

bron: 1 | 2


Bekijk de video: How to KILL Squash Bugs and Cucumber Beetles ERADICATED (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hwitcumb

  Wat probeer je te zeggen?

 2. Beat

  Deze variant komt niet in de buurt van mij. Kunnen de varianten nog bestaan?

 3. Aragar

  In dit is iets. Heel erg bedankt voor de hulp bij deze vraag.

 4. Kassa

  Daarin het geheel.Schrijf een bericht