Ongedierte-ziekten

Verbazingwekkende tips voor het gebruik van etherische oliën voor de verlichting van Poison Ivy

Verbazingwekkende tips voor het gebruik van etherische oliën voor de verlichting van Poison Ivy


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Poison Ivy is herkenbaar aan zijn driebladige configuratie. In de herfst is hij door zijn felrode kleur meestal gemakkelijk te vinden. Helaas kan het gedurende het grootste deel van het jaar verborgen zijn tussen andere planten in de wildernis.

Wanneer u het tegenkomt, krijgt u een pijnlijke, jeukende huiduitslag. Gelukkig kan snelle actie met natuurlijke remedies buitengewoon nuttig zijn. In dit artikel zullen we informatie en recepten geven voor effectieve behandelingen met poison ivy met behulp van etherische oliën. Lees verder voor meer informatie.

Sporen van de giftige urushiololiën van de plant die op kleding en andere oppervlakken achterblijven, kunnen gedurende vele maanden een allergische reactie veroorzaken. Verwijder alle kleding die mogelijk in contact is geweest met de gifplant. Was de items meteen in heet water, een sterk wasmiddel en een kopje ammoniak. Als je de kleding niet meteen kunt schoonmaken, doe ze dan in een plastic zak totdat je bij een wasmachine kunt.

Uw huid onmiddellijk na contact met veel leidingwater spoelen kan zeer effectief zijn, ongeacht waar de uitslag zich bevindt. Na het spoelen van het gebied, het getroffen gebied grondig wassen met milde zeep en lauw water.

Als u in contact bent gekomen met poison ivy in een zeer gevoelig gebied, zoals uw ogen of slijmvliezen, moet u onmiddellijk naar een arts gaan.

Voor minder gevoelige gebieden kunt u een goede wasbeurt volgen met een natuurlijke behandeling om de ontsteking en jeuk veroorzaakt door een uitslag van poison ivy effectief te verminderen. Een snelle behandeling zou meteen resultaten moeten opleveren. Als uw symptomen niet verbeteren of als ze verergeren met blaren, zwelling en toegenomen ontsteking, moet u een arts raadplegen.

Welke essentiële oliën voor de verlichting van Poison Ivy zijn het beste?

Er zijn verschillende effectieve remedies die u kunt maken met behulp van etherische oliën en dragerproducten. Enkele van de meest effectieve oliën zijn:

 • Helichrysum
 • Pepermunt
 • Kamille
 • Eucalyptus
 • Oregano-olie
 • Geranium
 • Lavendel olie
 • Tea Tree Oil

Deze oliën hebben verkoelende, genezende en ontstekingsremmende eigenschappen die zeer nuttig kunnen zijn wanneer ze worden aangebracht in combinatie met een dragerolie of product zoals:

 • Appelcider azijn
 • Witte azijn
 • Toverhazelaar
 • Koud water
 • Kokosnootolie
 • Aloë Vera-gel
 • Aloë Vera-sap

Na het wassen kunt u een eenvoudige behandeling maken met een van deze essentiële oliën (of combineer er een paar als u dat wenst) en de drager van uw keuze. U moet in totaal 6 druppels etherische olie per ons dragerolie of product gebruiken.

Maak een cool kompres of spray

Als je azijn, toverhazelaar, aloë vera-sap of gewoon, koud water als drager gebruikt, combineer dan je etherische oliën en drager en week een doek of keukenrol met het mengsel. Leg het over je huiduitslag om het gebied af te koelen en te kalmeren. Bevochtig de doek indien nodig om ontstekingen en jeuk te verminderen. Helichrysum, kamille en essentiële oliën van lavendel zijn goede keuzes voor dit gebruik.

Als je vindt dat toverhazelaar alleen te droog is, kun je aloë vera-gel of -sap en toverhazelaar 50/50 als drager combineren. Voeg voor meer vochtinbrengende eigenschappen pure glycerine toe met een snelheid van één theelepel per kopje aloë en toverhazelaarmengsel.

U kunt elk van deze lichte, vloeibare mengsels als spray gebruiken als u dat wilt. Dit is erg handig voor snelle verkoeling en verlichting van jeuk op grote of moeilijk bereikbare delen van de huid.

Om uw spray te maken, combineert u eenvoudig uw drager (gefilterd water, toverhazelaar, azijn of aloë) met uw keuzes in etherische oliën in een ondoorzichtige spuitfles. (Het is prima om hiervoor een plastic fles te gebruiken, maar deze moet gekleurd zijn om licht buiten te houden.) Voeg desgewenst glycerine toe vanwege de hydraterende eigenschappen.

Bekijk de volgende video die laat zien hoe eenvoudig dit kan zijn:

https://www.youtube.com/watch?v=efOgB1VJQfo

TIP: Bewaar je poison ivy spray in de koelkast voor extra verlichting van ontstekingen en jeuk!

Maak een zalf of lotion

Als u kokosolie of aloë vera-gel als drager gebruikt, kunt u deze op het aangetaste gebied aanbrengen zoals u een zalf of lotion zou doen na grondig wassen. Het is veilig om een ​​van deze mengsels aan te brengen na gebruik van uw toverhazelaar of watercombinatie voor voortdurende verlichting. Verkoelende etherische oliën, zoals pepermunt, theeboom en / of eucalyptus, bieden veel verlichting. Kamille-olie is zeer rustgevend en effectief bij het verlichten van ontstekingen.

Andere stappen die u kunt nemen om uw huidaandoening te verlichten

Naast het gebruik van eenvoudige etherische olie en mengsels van dragers om uw symptomen te verlichten, moet u ook de hoeveelheid vitamine C die u inneemt, verhogen. Het zal de ontsteking helpen verlichten en uw immuunsysteem stimuleren om uw lichaam te helpen omgaan met de gifstoffen in de plant poison ivy.

Neem een ​​rustgevende duik

Als uw uitslag een groot deel van de huid bedekt, kunt u een rustgevend havermoutbad nemen. Maal hiervoor een kopje pure havermout heel fijn in je blender. Giet het in een stoffen zak (een oude sok of kous is voldoende). Bind de zak dicht, plaats hem in uw badkuip en laat een lauw bad lopen. Geniet ongeveer een half uur om uw huid te kalmeren en te ontgiften.

U kunt ook een verkoelend en genezend "oceaanwater" -bad nemen. Voeg hiervoor een kopje zuiveringszout en een kopje zeezout toe om het badwater af te koelen. Geniet ongeveer een half uur.

U kunt desgewenst etherische oliën aan uw bad toevoegen. Meng hiervoor ongeveer een halve theelepel olie naar keuze door de havermout of het zeezout voordat je je bad laat lopen. Dit zorgt ervoor dat de olie gelijkmatig in het water wordt verspreid, in plaats van dat het in druppeltjes op het wateroppervlak blijft zitten.

Kamille-, theeboom-, lavendel- en geraniumolie zijn goede keuzes voor dit gebruik. Ongeveer 7-8 druppels van elk is gelijk aan een halve theelepel.

Volg na je bad een combinatie van aloë-gel of kokosolie en essentiële oliën om je huid te kalmeren, genezen en hydrateren. U kunt deze brouwsels meerdere keren per dag opnieuw aanbrengen om de jeuk te verminderen.

Intern ontstekingen verminderen

Geniet van verkoelende kruidentheeën om het vuur van binnenuit te doven. Verschillende theesoorten met kruidengeneesmiddelen hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen het branden en de jeuk helpen verzachten. Proberen:

 • Muur
 • Paardebloem
 • Cleavers
 • Klit

Probeer het ook warm of met ijsblokjes om te ontspannen en bij te komen van je beproeving! Het kan ook nuttig zijn om gekruid voedsel te vermijden totdat u volledig hersteld bent.

Maak een kompres

Als je een erg jeukende, huilende plek met poison ivy-uitslag hebt, kun je deze afkoelen, kalmeren en drogen met een kompres gemaakt van groene vulkanische klei, zeezout en pepermuntolie. (Als u geen pepermuntolie heeft, kunnen andere verkoelende oliën zoals theeboom of eucalyptus worden gebruikt.)

Combineer gewoon een half kopje droge klei met een eetlepel fijngemalen zeezout. Voeg voldoende koud water of toverhazelaar toe om een ​​pasta te maken. Voeg 24 druppels etherische olie van pepermunt toe. (Verdubbel deze bedragen om een ​​groter gebied te bestrijken.)

Spoel het getroffen gebied met koud water en dep het voorzichtig droog. Breng het kompres aan op het ontstoken deel van uw droge huid en laat het zitten totdat het volledig is opgedroogd.

De pepermuntolie moet koel en rustgevend aanvoelen op je huid. Het zout en de klei zullen al het irriterende middel tegen gifsumak verwijderen dat mogelijk in je huid is gedrenkt.

Als het kompres volledig is opgedroogd, bedek je het met een nat washandje om de klei zachter te maken. Als het zacht is geworden, veeg het dan voorzichtig weg en spoel het daarna grondig af met koud stromend water.

Gebruik daarna je aloë- of kokosolie en etherische oliemengsel om je huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

Gebruik vrij verkrijgbare voorbereidingen

Calamine-lotion is een ouderwetse stand-by die zeer nuttig kan zijn bij het opdrogen van boze gifsumakuitslag. Het kan veilig worden gebruikt in combinatie met remedies met etherische olie.

Jewelweed-zeep, -lotion en andere producten die zijn gemaakt met deze overvloedige wilde verwant van de impatiens-plant zijn opmerkelijk effectief. Deze producten, zoals de topische juweelnevel, kunnen in de handel worden gekocht, of u kunt de plant oogsten en uw eigen eenvoudige producten maken. [bron]

Wat je ook doet, krab niet!

Zelfs met een snelle en effectieve behandeling met etherische olie voor symptomen van poison ivy, zult u waarschijnlijk een paar dagen last krijgen van aanzienlijke jeuk. Het is belangrijk dat u niet krabt, omdat dit uw lijden alleen maar erger zal maken en langer zal duren.

Je kunt een krachtige combinatie van pepermuntolie en toverhazelaar of azijn maken om met een watje op jeukende plekken aan te brengen als dat nodig is. Om dit te doen, combineert u azijn of toverhazelaar en pepermuntolie met een snelheid van ongeveer een dozijn druppels etherische olie per ons drager in een ondoorzichtige glazen container.

Het is belangrijk om dit krachtige mengsel tegen licht te beschermen, zodat het zijn effectiviteit niet verliest. Het bewaren in glas (niet in plastic) is ook belangrijk omdat geconcentreerde hoeveelheden pepermuntolie plastic kunnen aantasten. Dit heeft een negatieve invloed op de zuiverheid van het mengsel.

Breng dit mengsel aan wanneer je jeuk voelt in plaats van eraan te krabben. Zorg ervoor dat je eerst de fles schudt en dan je watje laat weken en tegen het aangetaste gebied houdt tot de jeuk afneemt.

Let op: Omdat dit een krachtig mengsel is, moet u eerst een kleine patch-test uitvoeren op een niet-aangetast deel van de huid om er zeker van te zijn dat de huidirritatie niet erger wordt.

Personaliseer uw remedies

Als je een giftige plant tegenkomt, moet je vooral onthouden dat je de oliën onmiddellijk van je huid moet verwijderen. Toepassing van een rustgevend mengsel van natuurlijke dragerolie of product en hoogwaardige etherische oliën kan zeer effectief zijn bij het verminderen van symptomen en het genezen van de schade.

Om uw eigen persoonlijke melanges te maken, moet u er rekening mee houden dat u in de regel ongeveer 6 druppels etherische olie (totaal) per ons dragerproduct moet gebruiken, tenzij u een recept gebruikt dat specifiek om meer of minder vraagt. Naarmate u meer vertrouwd raakt met etherische oliën en hun effecten, kunt u de hoeveelheden aanpassen aan uw behoeften en smaak.

Als u voor het eerst met etherische oliën begint, combineer er dan niet meer dan een paar tegelijk. Ervaring en studie stellen je in staat om avontuurlijker te worden.

Op veilig spelen!

Een allergische reactie op gifsumak of gifsumak kan gevaarlijk zijn. Als u een milde uitslag heeft, kunt u zich veilig voelen door deze zelf te behandelen met uw eigen huismiddeltjes met etherische oliën. Als u de neiging heeft om sterke allergische reacties te hebben op planten, insectensteken en dergelijke, moet u een arts raadplegen. Een allergische reactie kan een anafylactische shock veroorzaken, die levensbedreigend is.

Een van de sleutels om direct contact met poison ivy te voorkomen, is door de planten in de buurt te herkennen. Sommige situaties lijken echter moeilijk te vermijden. We hopen dat dit korte overzicht je een goed uitgangspunt heeft gegeven voor het maken van je eigen essentiële olie, namelijk poison ivy-remedies.


Bekijk de video: Poisonous Plant Series: Poison Ivy (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Idogbe

  Bravo, wat is de juiste zin ... briljant idee

 2. Gozilkree

  Materiaal voor vijf plus. Maar er is ook een minpuntje! Ik heb een internetsnelheid van 56kb/s. Het laden van de pagina duurde ongeveer 40 seconden.

 3. Tohias

  Je zou hem de fout moeten vertellen.

 4. Frasco

  I apologize, I would like to propose another solution.

 5. Cerny

  Speciaal geregistreerd op het forum, om deel te nemen aan de discussie over dit onderwerp.

 6. Blake

  Onder ons zeggen, heb je niet geprobeerd naar google.com te kijken?Schrijf een bericht