Ongedierte-ziekten

Garden Sprayer - Verlicht de taak van het bestrijden van plagen en ziekten bij planten

Garden Sprayer - Verlicht de taak van het bestrijden van plagen en ziekten bij planten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een tuinsproeier maakt het tegenwoordig veel gemakkelijker om ongedierte en ziekten in de tuin en het landschap te bestrijden… hoewel het nooit een moeilijke taak was.

De sproeiers die tegenwoordig beschikbaar zijn voor huiseigenaren, hebben talloze eenvoudige arbeidsbesparende functies ingebouwd. Velen gaan zelfs zo ver dat ze de ergonomie in hun productontwerp bekijken.

Opnieuw ontworpen voor gebruiksgemak

Sommige standaardmodellen zijn opnieuw ontworpen en er zijn ook nieuwe uitrustingsmodellen, allemaal in een poging om van het sproeien van de tuin een praktisch drukknoopwerk te maken.

Productaccessoires zijn verkrijgbaar bij uw favoriete tuinwinkel, zoals ACE, Home Depot, Lowe's en anderen, zodat u uw huidige veldspuit kunt 'updaten' en moderniseren voor eenvoudigere en snellere bediening, zoals:

 • Messing mondstukken
 • Ventilator of verstelbare kegel
 • Verlengstuk

Grootte tuinsproeier voor elke behoefte

Verschillende soorten sproeiers zijn er in een groot aantal maten. Van kleine draagbare modellen van 1/2 gallon tot commerciële rugsproeiers van 4 gal van bedrijven als SOLO, LESCO, Chapin, Hudson. Ook in een assortiment van materialen - poly tot roestvrij staal.

Voor elke landschaps- en tuinklus is er een geschikte spuitmachine, of u nu een paar uitgelezen rozen wilt sproeien, fungiciden wilt toepassen om de demping tegen te gaan of het hele gazon wilt behandelen.

Modellen van 1/2 tot 1 gallon

Het spuittoestel van 1/2 tot 1 gallon voldoet aan de behoefte voor die frequente maar kleine sproeiklussen waarvoor de kleine spuitflessen voor huishoudelijk gebruik mogelijk onvoldoende blijken te zijn.

De spuitdruk wordt eenvoudig opgebouwd met een plunjerpomp en de tank rustend op een stevige ondergrond. Hudson maakt een "Pumpless" -model (video hieronder). Wanneer de "trekker" wordt ingedrukt, wordt het spuitmateriaal onder druk door een kleine spuitmondopening afgevoerd, net als bij de grotere compressiesproeiers.

Een pompsproeier van één gallon is precies goed voor velen in de tuin. Het hebben van een ventilator of verstelbare kegel samen met een verlengstuk helpen om sprays over en onder het blad aan te brengen. De pomphendel doet dubbel werk en dient ook als handige draagbeugel.

De rugzaksproeier

De commerciële rugsproeier van SOLO, LESCO, Hudson en Chapin is ontworpen om 3 tot 4 gallons spuitmateriaal rond te “dragen” voor grotere klussen, dit blijkt op veel manieren handig.

Het is vooral handig als het sproeien op enige afstand van de waterbron gebeurt en snel gazons behandelt voor onkruidbestrijding, langs hekken sproeit, rond struiken en het aanbrengen van pesticiden zoals insecticiden en fungiciden.

Wanneer hij gevuld is met de nieuwere onkruidverdelgende chemische stof, overtreft de rugsproeier beslist de oude, slopende, tijdrovende klus van het met de hand graven van onkruid in het gazon en maakt hij u vrij voor aangenamer werk buitenshuis. Het is ook een goedkope eenheid en hulpmiddel voor het snel besproeien van fundering en marginale aanplant.

Voor bijna moeiteloos tuinspuiten is er een handpomp om een ​​constante spuitdruk te behouden. Deze rugsproeiers kunnen ook worden uitgerust met meerdere spuitdoppen - ventilator en kegel - op de handboom of verlengstuk.

Bij veel nieuwe sproeiers wordt tegenwoordig ook een assortiment spuitschijven geleverd om een ​​selectie van spuitpatronen te bieden, zoals mist, vlakke waaier, kegelvorm of vaste straal.

Daarnaast zijn er speciale mondstukken verkrijgbaar die als een tuinslangmondstuk verstelbaar zijn om een ​​compleet scala aan patronen te geven. Olie- en chemicaliënbestendige slangen en pakkingen zijn nu standaarduitrusting op de meeste plantensproeiers om het breedste scala aan spuitchemicaliën mogelijk te maken.

Video van Solo-rugsproeiers

Video van Hudson Bak-Pak Sprayer

Let op - Sproeiers en onkruidverdelgers

Een woord van waarschuwing is op dit punt echter op zijn plaats met betrekking tot de onkruidverdelgende chemicaliën zoals Round-Up.

Zelfs kleine resten van sommige van deze herbiciden die in de veldspuit achterblijven, kunnen schadelijk zijn voor bloemen en struiken als de spuit na gebruik niet grondig wordt gereinigd.

Omdat het aanbevolen reinigingsproces niet eenvoudig is, markeren veel professionele tuinders de onkruidspuit daarom op de een of andere manier en gebruiken ze deze alleen voor het aanbrengen van onkruidverdelgers en schaffen ze een andere spuit of sproeiers aan voor regelmatig gebruik.

Dankzij moderne sprays is het nu mogelijk om tuininsecten, plantenziekten en onkruid te bestrijden tot een niveau dat een paar jaar geleden bijna onvoorstelbaar was. Met Now, de nieuwe sproeiers voor de tuin, is de klus veel gemakkelijker.


Bekijk de video: How to Make Portable Bike. Car Washer (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Rorke

  Het is een uitstekende variant

 2. Songaa

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Kom binnen, we bespreken het. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Ptolemy

  Je hebt geen gelijk. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 4. Manneville

  Het is duidelijk dat je bedankt voor een uitleg.

 5. Morrey

  Het spijt me, maar naar mijn mening hadden ze het mis. Ik kan het bewijzen.Schrijf een bericht