Ongedierte-ziekten

Weed Killer Sprayer - Moet je er een hebben?

Weed Killer Sprayer - Moet je er een hebben?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel huiseigenaren vragen zich af of ze een onkruidspuit als deze moeten hebben voor onkruidbestrijding op het gazon, in liggende bedden, langs schuttinglijnen of op opritten en voetpaden.

Het antwoord is JA - het is een goed idee om een ​​onkruidverdelger te hebben die ALLEEN bedoeld is om onkruid te doden!

Je mag vragen Waarom?

Waarom iets anders hebben om op te slaan, te onderhouden en aan te besteden? Waarom heeft u niet één tuinsproeier voor meerdere doeleinden?

Een voor ongediertebestrijding - een voor onkruidbestrijding

Herbiciden, wat we onkruidverdelgers noemen, zoals:

 • 2,4-D (gebruikt als paardenbloemmoordenaar)
 • Glyfosaat (Roundup) of deze optie
 • Diquat dibromide (eliminator)
 • Andere chemicaliën

Deze onkruidverdelgende chemicaliën kunnen niet volledig worden afgespoeld en verwijderd uit tuinsproeiers door middel van een eenvoudige wasbeurt.

Om deze reden alleen al zou elke tuinman, tuinarchitect en doe-het-zelver één tuinsproeier moeten hebben voor het aanbrengen van chemicaliën om insecten en ziekten te bestrijden, en een aparte onkruidspuit die duidelijk is gemarkeerd voor het aanbrengen van onkruidverdelgers (herbiciden).

Gebruik de onkruidverdelger alleen voor onkruid, aangezien elk spoor van een herbicide dat in de spuitapparatuur achterblijft, voldoende kan zijn om groenten en bloemen te doden of ernstig te beschadigen.

Voordat we kijken naar de zorg voor een spuitmachine, laten we eens kijken naar ...

Een onkruidsproeier selecteren

Het proces van het selecteren van de beste sproeier voor het doden van onkruid is niet anders dan het selectieproces dat u zou doorlopen om er een te kiezen voor het spuiten van insecticiden.

Onthoud dat bij het aanbrengen van herbiciden geen hoge druk vereist is. Je wilt gewoon het actieve ingrediënt op de wiet krijgen. Hoge druk kan de spuitoplossing vernevelen waardoor deze in de wind kan drijven. Anders komt het neer op uw behoeften.

Voor de meeste huiseigenaren zal een eenvoudige 1-gallon tanksproeier van "plastic" voorzien in hun behoeften voor kleine toepassingen in en rond het huis.

Een pompspuit van één gallon zou voor de meeste huiseigenaren voldoende moeten zijn om de spray waar nodig te spotten. Alle tuinsproeiers zijn uitgerust met een sproeilans, in-line filter en een tip om het sproeipatroon aan te passen.

Als uw eigendom echter groter is met veel afrastering, oprit en landschapsbedden, kunnen grotere rugsproeiers met een tank van 3 tot 4 gallon beter aan uw behoeften voldoen. De rugzak van 4 gallon is het populairst.

Rugsproeiers met hun grotere capaciteit betekenen dat er minder tijd nodig is om te vullen of bij te vullen en dat de klus sneller wordt geklaard.

De keerzijde van rugzaksproeiers:

 • Hogere kosten van spuitapparatuur
 • Gewicht hangt op je rug

Neem de tijd om uw behoeften te bekijken en de beste spuit voor uw taak te kiezen.

Zoek naar deze fabrikanten van spuittoestellen:
Birchmeier | Chapin | Echo | Gilmour | Hudson | Solo | Lesco | Veld koning

Onderhoud onkruidsproeier

Een sproeier die speciaal is bedoeld voor onkruid, heeft dezelfde goede zorg en aandacht nodig als andere chemische tuinsproeiers, maar moet strikt worden beschouwd als een hulpmiddel voor één doel.

Plantenwantsen, ziekten en onkruid nemen geen vakantie. Spuitapparatuur moet dus altijd klaar zijn voor gebruik.

Moderne sproeiers voor gazon en tuin krijgen veel gebruik, misbruik en bijtende chemicaliën (insecticiden en herbiciden).

Deze chemicaliën, die effectief zijn bij het bestrijden van insecten, ziekten en het doden van onkruid, kunnen zeer corrosief zijn en tanks, slangen en spuitdoppen beschadigen.

Voorkom of verminder deze corrosie en schade door de spuitapparatuur na elk gebruik grondig uit te spoelen.

Sproeiers gaan met de juiste zorg vele jaren mee.

Onderhoud en verzorging “Regels

 • Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot smering (vergeet de pomphendel niet), afstelling, bediening en onderhoud
 • Maak er een regel van om de veldspuit na elk gebruik schoon te maken
 • Laat eventuele resten of overgebleven oplossing weglopen
 • Spoel de tank, slangleidingen en sproeiers driemaal grondig met schoon water
 • Gedemonteerde spuitmonden, zeven en zeven en wassen, met behulp van een zachte borstel of perslucht om vuil of deeltjes te verwijderen die in de zeven zijn gevangen
 • Pomp voor het weer in elkaar zetten schoon water door het afvoersysteem om de slangen en sproeiers door te spoelen en eventuele resten te verwijderen
 • Zoek bij het opnieuw monteren naar versleten of defecte onderdelen van het spuitapparaat en vervang deze onmiddellijk

Het controleren van een veldspuit is eenvoudig en moet regelmatig worden gedaan.

Alleen gewone tools zijn vereist:

 • Sleutel voor messing fittingen
 • Tang voor het verwijderen van pennen en klemmen
 • Schroevendraaier voor het verwijderen en bevestigen van slangen
 • Zachte doek of spons en zachte borstel voor reiniging

Nadat de spuitmachine is gedemonteerd, reinigt en was u elk onderdeel inclusief slang, mondstukonderdelen en afsluiters. Controleer elke pakking om te zien of deze deugdelijk is voordat deze weer in gebruik wordt genomen.

Sproeiers opbergen voor de winter

Voordat u een veldspuit voor het winterseizoen opbergt, giet u wat schoon water in de tank en was u deze grondig. Laat de tank open totdat al het vocht is verdampt. Eenmaal gedroogd, vervangt u de bovenkant.

Sproeiers die op deze manier zijn behandeld, zijn in het voorjaar klaar voor gebruik. Het is net zo belangrijk om kleine handpompsproeiers zorgvuldig uit te spoelen om ze vrij te houden van corrosie als krachtige sproeiers.

Spuitmachines zijn geen ingewikkelde apparaten die de aandacht van een getrainde monteur vereisen. Ze hebben wel de aandacht van een goede verzorger nodig.

Met de juiste zorg zal insecticide en onkruidspuitapparatuur voor onkruid vele jaren uitstekende service blijven verlenen.

Bij onzorgvuldig gebruik of verkeerd gebruik, bijvoorbeeld door er een opslagtank van te maken voor spuitoplossingen, kan een belangrijk apparaat in één seizoen kapot gaan.


Bekijk de video: Kill Weeds, Not Your Lawn! Cheap, Easy And Effective Mix With A Magic Ingredient! (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Willmar

  It is remarkable, very valuable information

 2. Bajar

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Schrijf me in PM, spreek.

 3. Dir

  Hallo, ik ging naar je project van Yandex en Kaspersky begon te zweren bij virussen = (

 4. Tojam

  Ware zin

 5. Holic

  Ja werkelijk. Alles hierboven verteld de waarheid. We kunnen over dit thema communiceren.Schrijf een bericht