Leven-thuis

Dracaenas, Petunia Flowers Rattlesnake Calathea en Crinum Lilies pronken in Orlando

Dracaenas, Petunia Flowers Rattlesnake Calathea en Crinum Lilies pronken in Orlando


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is altijd een leuke tijd om pretparken te bezoeken - en dat is altijd. Een extra traktatie voor mij zijn de kleuren, texturen, planten, bloemen en landschapsarchitectuur. Het is leuk om te zien hoe de planten en kleuren worden gecombineerd om fantastische combinaties te maken.

Ik heb duizenden plantenfoto's gemaakt en ben ze eindelijk gaan organiseren. Ik besloot dat het tijd was om te delen en wat commentaar toe te voegen over mijn 5 decennia ervaring in het kweken van planten.

Disclaimer: ik ben geen geweldige fotograaf, ik gebruik gewoon mijn telefoon.

De gewone Dracaena Marginata - gevlochten

Hieronder staat de veel voorkomende kamerplant Dracaena Marginata - niets nieuws hier. Ik zie echter graag dat gewone planten worden gepresenteerd met een ongewone draai of vorm. Deze “dracaena met rode randen” is gevlochten waardoor de plant een unieke uitstraling heeft.

Witte petunia's hangende manden

Hangende manden met witte petunia's bij het kasteel in Disney's Magic Kingdom.

Als u uw petunia's vol bloemen wilt houden. Je moet leren hoe je petunia's doodt. Door de verbruikte bloemen te verwijderen, kan de plant de energie in meer bloemen en groei stoppen in plaats van in zaad.

De ratelslang Calathea - Calathea Lancifolia

In het Gaylord Palms Hotel, wat een must is als je van tropicals houdt, was er deze ingemaakte Calathea-ratelslang, bekend als Calathea Lancifolia. Huiseigenaren vinden deze aantrekkelijke bladplant normaal gesproken alleen in een zespot. Door de plant groter te laten groeien, zie je zijn ware schoonheid en levendige bladpatronen.

Ik weet het niet zeker, maar de Calathea die naast de "ratelslang" in de grond is geplant, is dat wel Calathea pseudoveitchiana.

Bloeiende Crinum-lelie in Disney World's Adventureland

De gigantische crinum-lelie kan planthoogten bereiken van 1,5 meter, voeg de variëteiten met "paarse" bladeren toe voor een aantrekkelijk uiterlijk en maak het af met opvallende bloemen.

Je zult veel crinum-leliesoorten vinden, zoals Queen Emma, ​​Asiaticum, Americanum, in een breed scala aan kleuren, wit, roze en wat rood. Ik ben niet zeker van deze variëteit, maar de bloemen riepen me als een magneet.

Vaten vol met Nieuw-Guinea Impatiens

Nadat we de grote zilveren bal bij EPCOT gepasseerd waren en richting “Canada” gingen, vonden we veel kleur. De zorg voor impatiens in Nieuw-Guinea is vrij eenvoudig. Deze hybriden zijn kleurrijk, de bloemen zijn groot en helder.

De bedwelmend geurige engelentrompet

De Brugmansia of Engelentrompet heeft vele kenmerken die de aandacht vestigen op deze spectaculaire struik of kleine boom.

De plant is giftig, de bloemen zijn showstoppers in verschillende kleuren, zeer geurig en als klap op de vuurpijl is de verzorging van Angel Trumpet-planten eenvoudig.

Getrimd als een boom, bedekt met romige bloesems, je kunt niet anders dan naar zijn schoonheid staren. Als je je planten bestudeert, zul je nieuwe manieren ontdekken om hun individualiteit naar voren te brengen.

De kleurrijke Croton Petra binnenshuis

Een van de mooiste en meest kleurrijke planten voor gebruik in het landschap en binnenshuis is de Croton Petra-plant. Als kind herinner ik me crotons die overal in de buurt werden geplant.

Regelmatig krijgen we de vraag: - Hoe zorg je voor een crotonplant? Zonder in detail te treden, om binnen of buiten de meeste impact te krijgen, geplant in een container op een terras, heeft Crotons veel helder licht nodig. Zonder fel licht of volle zon bereiken crotons nooit hun kleurpotentieel.

De bovenstaande is binnenshuis in het Gaylord Palms Hotel, waar het veel helder licht krijgt.

Sago-palmen groeien bij EPCOT

Gedurende mijn decennia van spelen met planten, heb ik een vooruitgang opgemerkt, vooral in het zuiden. Veel plantenliefhebbers beginnen met een fascinatie voor een bepaalde variëteit aan planten. Voor mij waren het Anthuriums.

Naarmate de belangstelling en kennis toenemen, trekken palmen en cycaden hen in de loop van de tijd naar binnen. Ze zorgen voor een eenvoudige, statige elegantie, zoals deze aanplant van Cycas Revoluta bij EPCOT.

De groep van sago's ziet er geweldig uit, maar veel huiseigenaren kunnen ervaren dat hun sagopalm geel wordt. Deze aandoening is meestal een geval van klassiek mangaangebrek.

De nieuwste bladeren op sagopalmen die geen mangaan bevatten, kunnen bladeren vertonen die helemaal geel zijn of gele vlekken vertonen en bladeren die kleiner zijn. De bladeren worden bruin met een gekroesd uiterlijk als ze afsterven.

Grote bedden met kleurrijke salvia

Het kleurgebruik in elk van de Disney World-parken is geweldig! Ik kan er alleen maar van dromen dat ik het vermogen heb om een ​​canvas met bloemen te schilderen.

Als je bijvoorbeeld wat ideeën wilde hebben over hoe je salvia kunt planten, zal deze collectie van nieuw geplante salvia in verschillende kleuren een prachtig beeld opleveren. Dit bed met Salvia-variëteiten van Scarlet Sage lijkt te zijn geplant in een goed doorlatende grond, maar kan vocht vasthouden in de volle zon.

Kleurrijke Full Sun Coleus-bedden bij EPCOT

Net als de croton kan de coleus onder de juiste omstandigheden een oogverblindend display geven. Schaduw of zon, de verzorging van siernetels buitenshuis heeft één basisvereiste. Zij hebben nodig helder licht of volle zon zoals deze hierboven om te pronken met hun kleurrijke blad.

Coleus geeft je zo'n gemakkelijke manier om kleur te leveren zonder bloemen. Als ze bloeien, verwijder dan de bloemen!

Mooie in container gekweekte bananenplant

Noem bananen voor de meeste mensen en hun gedachten gaan onmiddellijk naar de vrucht. De bananenplant op zichzelf produceert echter niet alleen lekker fruit, maar geeft ook een tropische uitstraling aan elke omgeving.

Bij bananen die buiten worden gekweekt, worden de bladeren gescheurd door de wind. Door bananenboomplanten te kweken in containers, die groot van formaat kunnen zijn, kunt u de planten naar beschermde gebieden verplaatsen om te genieten van de ware schoonheid van hun gebladerte terwijl u wacht op fruit.

Naarmate we meer afbeeldingen sorteren, blijven we delen.


Bekijk de video: No Budget Challenge Plant Edition (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Bishop

  Volgens mij heb je geen gelijk. Laten we het bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 2. Tekora

  Snelle reactie )))

 3. Burhdon

  Dit bericht is gewoon weergaloos ;)

 4. Archambault

  Ook dat we zonder jouw een heel goede zin zouden doen

 5. Glendon

  Met talenten...

 6. Shami

  Ik ben van mening dat u een fout begaat. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 7. Almo

  Ik denk dat je een fout maakt. Ik stel voor om het te bespreken. E-mail me op PM, we praten.

 8. Kak

  Tussen ons is dit naar mijn mening duidelijk. I found the answer to your question in google.comSchrijf een bericht