Compost

Koffiedik in compost: wat zijn de voordelen?

Koffiedik in compost: wat zijn de voordelen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het toevoegen van koffiedik in compost uit je dagelijkse kopje java is een prachtige milieuvriendelijke manier waarop tuinders organisch materiaal kunnen toevoegen om een ​​voedingsrijke compostbodem te bouwen. Een compost die ook tuinafval, keuken- en etensresten zoals fruit en groenten bevat als ze worden afgebroken.

Het toevoegen van koffiedik in compost (koffiecompost) is een uitstekende keuze omdat gebruikte koffie rijk is aan stikstof. Met een koolstof / stikstofverhouding van 20: 1.

Stikstof, samen met fosfor en kalium, zijn de belangrijkste voedingsstoffen in elke succesvolle meststof. De belangrijkste rol van stikstof in planten is om ze in staat te stellen zonlicht om te zetten in energie.

Compost kan het grootste geschenk voor planten zijn. Het vult de voedingsstoffen aan die uit de bodem worden gehaald. Samen met voedselverspilling, gemaaid gras, groene organische stof en dierlijke mest kan het toevoegen van koffiedik aan een composthoop een grote hulp en grondopbouwer zijn.

Hoe koffieresidu in compost te gebruiken:

Het composteren van koffiedik en het toevoegen van papieren biologisch afbreekbare koffiefilters (compostkoffiefilters) werkt een grondbouwer. De gronden fungeren als alternatief voor het groene organische materiaal omdat het rijk is aan stikstof. Onthoud echter dat koffiemalen geen stikstofmeststof is. Koop hier biologisch afbreekbare koffiefilters. Koffiefilters composteren die van nature kapot gaan, is geweldig!

Het gebruikte koffiedik, bruin van kleur, helpt om een ​​rijk milieu te creëren voor het micro-organisme dat in de compostbodem leeft.

Deze micro-organismen helpen bij het afbreken van het organische afval in het composteringsproces en veranderen het in voedingsrijke organische stof. Voeg ze toe aan de compostbak door ze in lagen te leggen:

 • 1/3 vers gemaaid gras
 • 1/3 bladeren
 • 1/3 koffieresidu

Koffiedik kan ook in wormencomposteerbakken worden gedaan. In combinatie met ander keukenafval en organisch materiaal helpt koffiedik een goede compostbodem te creëren voor een vermicomposteerbak, de compost gemaakt met de hulp van rode wormen.

Verdeel koffiedik over de grond en kweek ze in de grond. Een andere optie is om de grond als een mulch over de grond te verspreiden en te bedekken met compost, bladeren of schorsmulch.

Koffiedik kan worden gebruikt om slakken- en slakkenbarrières in de tuin te creëren, waardoor planten worden afgeschermd die vatbaar zijn voor slakkenaanvallen. Je kunt ze verspreiden over je hosta's en andere planten die normaal worden aangevallen door slakken.

Zorg ervoor dat je cafeïnehoudende koffie gebruikt, want het is de cafeïne die slakken doodt en afschrikt. Verspreid het koffiedik eenvoudig tot een hoogte van 0,5-1 inch rond de gevoelige plant. Vul zo nodig bij.

Chemische samenstelling in koffiedik

Niet alles in de koffiebonen haalt de verfijnde koffie die je 's ochtends consumeert. Stikstofrijke eiwitten die nodig zijn voor plantengroei omvatten meer dan tien procent van het koffiedik.

Omdat koffie wordt geëxtraheerd in water, blijven de meeste oliën, vetzuren, lipiden en triglyceriden in het koffiedik.

Ontbinding van koffiedik in compost

Na enkele maanden breken schimmels en gespecialiseerde bacteriën de componenten van koffiedik af. Ook grotere consumenten zoals regenwormen kunnen de chemische componenten van het koffiedik gebruiken.

Door de grond diep in de grond te duwen, kunnen regenwormen werken als grondopbouwers om de bodemstructuur te verbeteren, zoals verhoogde aggregatie.

Wanneer koffie volledig is ontbonden, verhoogt koffie de compost de pH van de compostbodem, maar de zuurgraad duurt niet lang. De compost is ook een mooie compostthee voor in de tuin.

Meer ideeën voor koffie:

 • Groeiende koffieplanten binnenshuis
 • Gebruikt voor gebruikte koffiemalen in de tuin

Effecten van koffiedik op plantengroei

Koffiedik is vanwege hun antimicrobiële werking ideaal voor het kweken van paddenstoelen. Gemalen mulch en compost van koffie bevorderen de kieming van suikerbietenzaad en verbeteren ook de groei en opbrengst van sojabonen en kool.

“Koffiedik stimuleert de groei van micro-organismen in de bodem, die stikstof gebruiken voor hun groei en voortplanting. Terwijl de gronden door de micro-organismen worden afgebroken, vormt de extra stikstof in de meststof een bron van voedingsstoffen voor uw planten. bron: OSU ”

Het hoge stikstofgehalte in koffiedik, evenals hun mulchvoordelen, zoals het verhogen van het vochtgehalte in de grond en het matigen van de bodemtemperatuur, maken ze ideaal voor bijna alle planten.

Het remt echter de kieming en groei van verschillende planten, zoals alfalfa en zaad van rode en witte klavers. Ze remmen ook de groei van Chinese mosterd en Italiaans raaigras.

Wat is de ideale hoeveelheid koffiedik in compost?

Hoewel er geen optimale wetenschappelijke aanbeveling is voor de hoeveelheid koffiemaling die u aan compost moet toevoegen. Gemiddeld kan echter 10 tot 20% van de totale compost uit koffiedik bestaan. Meer dan 30% wordt als schadelijk beschouwd.

Daarom zorgt het gebruik van niet meer dan 20 volumeprocent van de koffiefilters en gemalen koffie in compost voor een diversiteit aan macro-organismen en micro-organismen. Onthoud dat koffiedik niet bederft, bewaar ze in een plastic vuilnisbak van 32 gallon in de buurt van uw compostbak.

Door de bovenstaande verhouding van koffiedik tot compostmateriaal te gebruiken, mag de pH van uw bodem niet stijgen tot alarmerende zure niveaus.

Voor een korte lijst met voordelen van het toevoegen van koffie aan compost, bekijk de pdf via Oregon State University

Waar vindt u gebruikte koffieresten?

De meesten van ons drinken niet genoeg koffie om aan alle toepassingen van oud koffiedik in onze tuin te voldoen. Neem echter een paar minuten de tijd om langs te komen bij uw plaatselijke coffeeshop. Veel coffeeshops bieden gratis zakken met hun gebruikte koffieresidu aan.


Bekijk de video: Koffiedik (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gilibeirt

  Het lijkt mij dat het een uitstekend idee is. Volledig bij jou, ik zal het daarmee eens zijn.

 2. Dick

  Is het gelijkspel?

 3. Odran

  Mee eens

 4. Josef

  Het geheel kan zijn

 5. Caindale

  Daarin is er iets. Bedankt voor de hulp, hoe kan ik dan bedanken?

 6. Ferrell

  En wat doen we zonder jouw briljante zin

 7. Saleem

  Persoonlijke berichten naar iedereen vandaag uitgaan?Schrijf een bericht