Compost

Composteren - basisprincipes, tips en trucs

Composteren - basisprincipes, tips en trucs


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het wordt zwart goud genoemd en er wordt geschat dat een kubieke meter compost $ 562 waard is. Meer dan 60% van wat we op stortplaatsen plaatsen, is organisch afval. Het is misschien vies ... maar compost is rijk.

Als u net begint met composteren of als een expert op zoek bent naar verbetering, vindt u enkele eenvoudige compostertrucs en tips die u een beetje kunnen helpen.

Met alles van het veranderen van de temperatuur, het toevoegen van koffiedik tot compostbakken om wormen aan te trekken, zul je met deze tips en trucs je composteringsspel zeker opvoeren!

Om te beginnen heb je een composteerbak nodig. Je kunt er een bouwen of ze kopen. Hier zijn een paar bronnen om uw eigen compostbak te bouwen:

 • Ultieme compostbak
 • 4 compostbakken die u in een dag kunt bouwen
 • Een compostbak bouwen op WikiHow
 • Tuimelende Composter
 • Melkkrat Composter

Lees verder voor meer tips en trucs voor composteren.

Composteren om een ​​gezondere bodem te bouwen

Composteren komt neer op het bouwen van een betere en gezondere bodem… en het niet opvullen van de stortplaats. Hieronder vindt u 25 tips om u te helpen de beste compost voor uw behoeften te maken, samen met een paar kleine weetjes om de dingen efficiënter te maken in de compostbak.

Composteringstips

1. Gemaaid gras zorgt voor een composthoop met de nodige stikstof. Zorg er echter ook voor dat u het mengt met wat "bruine" materialen die ook koolstof toevoegen. Ze zijn allebei nodig voor rijke compost en snelle ontbinding. Stapels die alleen uit gras bestaan, gaan stinken, vertragen en verdichten.

2. Composteer geen dierlijke producten, uitwerpselen van huisdieren of vetten. Ze kunnen ziekten verspreiden en ongedierte naar uw stapel lokken.

3. Gewoon wit papier of krantenpapier zijn geweldig om te composteren - vergeet niet om het eerst te versnipperen om het proces te versnellen.

4. Heeft u compost? Als het klaar is, moet het ruiken, voelen en eruit zien als donkere, rijke grond. Alle items die u op de stapel hebt geplaatst, moeten onherkenbaar zijn.

5. Wormen houden erg van koffiedik. Meer details over koffiedik op planten.

6. Als u as aan uw compost gaat toevoegen, doe dit dan spaarzaam. Dit komt omdat ze alkalisch zijn, wat de pH van de stapel kan beïnvloeden. Zure materialen zijn daarentegen eikenbladeren en dennennaalden.

7. Gebruik geen planten die zijn behandeld met herbiciden en / of pesticiden (grasmaaisel en onkruid).

8. De microben die je composthoop afbreken, hebben een uitgebalanceerd dieet van koolstof en stikstof nodig. Stikstof wordt gewonnen uit groene materialen zoals gemaaid gras, mest en etensresten. Koolstof is afgeleid van bruine materialen zoals versnipperde kranten, houtsnippers, hooi en dode bladeren. Het werkt het beste om een ​​verhouding te hebben met gelijke porties naar gewicht (in plaats van volume).

9. Zeewier en algen zijn geweldige dingen om toe te voegen aan je composthoop. Voordat u ze gebruikt, moet u het zout eerst afspoelen.

10. Gewoonlijk is de voltooide compositie minder dan de helft van het volume van de originele materialen, maar het is een stuk dichter.

11. Uw composthoop moet in direct zonlicht worden bewaard en tijdens de winter in een zwarte plastic bak worden bewaard, zodat het composteringsproces doorgaat. U kunt hooibalen gebruiken om de stapel nog verder te isoleren.

12. Houten pallets waren geweldige composteringsbakken. Plaats een pallet op de grond. Rij vervolgens twee metalen palen in elk van de zijkanten. Plaats een extra pallet op elkaar voor ondersteuning en dan is je bak klaar om compost in te doen.

13. Stro is een uitstekende koolstofbron voor een composthoop. Het kan echter zijn dat er onkruidzaden in zitten. dus zorg ervoor dat de stapel eerst goed "kookt".

14. Compost ontleedt het snelst bij 120 tot 160 graden F. Bij lagere temperaturen zal nog wel ontbinding plaatsvinden, maar dit zal veel langer duren.

15. Het idee van een composthoop is minimaal 3 ′ x 3 ′ x 3 ′. Het is een hanteerbare maat om te draaien en een goede maat om warmte vast te houden terwijl de lucht nog steeds kan stromen.

16. Bewaar uw compostbak of stapel in direct zonlicht voor een snellere compostering.

17. Gooi in de winter uw keukenafval of etensresten niet weg - probeer een composteerinrichting binnenshuis te gebruiken.

18. Een composthoop moet vochtig blijven, maar niet te nat. Zorg er bij het opbouwen van uw composthoop voor dat elk van de lagen vochtig is wanneer u deze toevoegt. Bovendien moet het oppervlak vooral in de zomer vochtig blijven (als een uitgewrongen spons).

19. Stinkt je composthoop? Het wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een grote hoeveelheid anaërobe microben die uw compost afbreken, maar daarbij een behoorlijke geur veroorzaken. Om het anaërobe proces te verminderen, moet uw stapel regelmatig worden gereguleerd. Dat zorgt voor luchtruimte en beperkt anaërobe microben en minder stinkende microben.

20. Om een ​​nieuwe composthoop te krijgen, gebruikt u een compoststarter, bloedmeel, alfalfameel, katoenzaadmeel of oude mest. Deze zijn allemaal rijk aan stikstof en kunnen de microben een vliegende start geven als ze het organische materiaal afbreken tot compost.

21. Alles dat ooit heeft geleefd, is uitstekend om in uw compostbak te doen. Dit omvat gemaaid gras, groenten en bladeren.

22. Een composthoop kan óf bij elkaar worden gegooid en dan goed of gelaagd worden gemengd - dunne afwisselend bruine en groene lagen. Hoe dan ook, het zal werken.

23. Afgewerkte compost moet in water worden gedrenkt om compostthee te “brouwen”. Dit is een vloeistof die rijk is aan voedingsstoffen die kan worden gebruikt voor het besproeien van uw kamerplanten of planten in uw achtertuin of tuin en voor het voeren van veulens.

24. Voeg ongeveer 2 tot 4 weken voordat u plant de afgewerkte compost toe aan uw tuin. Dit geeft de compost wat tijd om te stabiliseren en te integreren met de grond.

25. Gebruik een compostomvormer om uw stapel elke twee weken te beluchten voor snellere resultaten.

Het maken van compost vergt wel wat inspanning, aangezien het even duurt voordat micro-organismen componenten afbreken. U kunt echter een paar dingen doen om het composteringsproces sneller te laten verlopen.

5 eenvoudige stapsgewijze instructies voor het sneller composteren van organisch afval

Bevat het: Bij het composteren wordt lucht gebruikt en de warmte die vrijkomt bij de afbraak van organisch materiaal, zet het afval om in bodem. Een compostbak kan worden gebouwd of gekocht voor het bewaren van uw tuin- en erfafval. Een compostbak die zorgvuldig is geplaatst, kan worden verborgen achter een decoratieve struik of opgaan in het landschap, zodat uw tuin georganiseerd en netjes blijft.

Gooi uw afval in: Gooi zowel bruin afval als groen afval in je composthoop. Bruin afval omvat dode bladeren of stro en groenafval omvat onkruid en vers gesneden bladeren. Omdat bruine materie gedeeltelijk wordt afgebroken, helpt het om de afbraak van uw vers groenafval te versnellen. Als u niet genoeg bruin afval heeft om aan uw compost toe te voegen, overleg dan met uw tuinarchitect uit Atlanta over het gebruik van een compoststarter, zodat het proces kan worden versneld.

Maak het nat: Een van de belangrijkste factoren bij het afbreken van compost is vocht. Pak dus je tuinslang vast en besproei de inhoud van je compostbak licht met water. Het is niet nodig om uw composthoop grondig te verzadigen om het ontbindingsproces te laten beginnen. Er wordt echter niets geschaad als het afval toch doorweekt raakt.

Laat het ademen: Afvalstoffen onder het oppervlak hebben de neiging het snelst af te breken. Haal een of twee keer per week je schop tevoorschijn en graaf in je composthoop. Draai het organisch afval om zodat de bovenste laag wordt gemengd met de onderste laag die snel aan het ontbinden is. Hierdoor komt er lucht in de hele afvalhoop en krijg je veel sneller gezonde grond dan wanneer je de hoop niet regelmatig zou mengen.

Laat de natuur je helpen: Regenwormen kunnen het werk een stuk gemakkelijker maken. Ze helpen de bodem luchtig en gezond te houden. Gooi wat op je afvalberg en laat ze dan aan het werk gaan.

Items die u kunt composteren

Compostering vermindert niet alleen de groeiende omvang van onze stortplaatsen, maar is ook een belangrijk onderdeel van de milieuvriendelijke, groene puzzel. Composteren is simpelweg afval meenemen dat bestemd is voor stortplaatsen en het afval omzetten in bruikbare, voedselrijke grond, perfect voor tuinieren.

De meeste mensen die nieuw zijn in het compostspel, richten zich op keukenresten, wat slechts het topje is van de composteerijsberg. Bekijk deze lijst met meer dan 80 items die je kunt composteren op care2.com en deze lijst met 35 items hier ... sommige van de items die je verrassen!

Geulcompostering De eenvoudigste manier om keukenresten te composteren

Geulcompostering is een van de eenvoudigste manieren om keukenresten te composteren. De extensie van de University of Illinois als een goed artikel over verschillende composteermethoden, samen met antwoorden op veel van uw composteervragen.

Kan compostering u ziek maken?

We denken meestal dat composteren gezond is ... en voor het grootste deel is dat ook zo. Er kunnen echter enkele dingen zijn waarvan we op de hoogte moeten zijn. We willen geen chemicaliën en chemisch stof inademen, dus draag altijd een stofmasker bij het draaien van onze compost.

Bekijk deze interessante post op Urban Survival over wat "compostlongen" wordt genoemd en pas op met uw compostering.


Bekijk de video: Composteren in bakken AVEVE (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Octa

  Bravo, prachtig idee en is naar behoren

 2. Kamryn

  Het kantoor schrijft, dingen gaan ... =)

 3. Akirr

  the Authoritarian answer, oddly ...Schrijf een bericht