Verlichting

7 redenen om landschapstuinverlichting te installeren

7 redenen om landschapstuinverlichting te installeren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn veel goede redenen om landschapstuinverlichting in uw tuin te installeren. In dit artikel zullen we kijken naar het begeleiden van uw pad, veiligheid, genieten van het buitenleven, schoonheid en zelfs de waarde van uw huis. Laten we beginnen…

# 1 - Om te zien waar je heen gaat

Het volgen van uw pad is zonder twijfel de belangrijkste reden om tuinverlichting in uw huislandschap buitenshuis te installeren.

In feite is 'belangrijk' niet een sterk genoeg woord. Verlichting van alle doorgangen (als u de mooie naam voor het netwerk van looppaden, paden en opritten rond uw tuin en huis wilt excuseren) is essentieel.

Het is voor velen een van de meest frustrerende, irritante en zelfs beangstigende dingen om een ​​onbekende, onverlichte voorwandeling op te lopen in het zwart van een bewolkte nacht. Bekijk "Spill-verlichting" die zeer effectief is.

Het is niet alleen moeilijk om te zien waar je heen gaat, maar je vraagt ​​je constant af welke boobytraps je te wachten staan. Je durft niet vooruit te rennen, toch is inchen iets beter.

Dit is een ervaring die we allemaal hebben gehad. Toch is het aantal van dergelijke "verduisterde" wandelpaden - om nog maar te zwijgen over paden, trappen en opritten - ongekend. Het is een wonder dat er niet meer huidschenen, gescheurde nylons, gebroken benen en zelfs gezichtplanten zijn.

# 2 - Prowlers ontmoedigen

Mensen die uit zijn op diefstal of wat voor kwaad dan ook, houden niet van licht. Het is alleen maar logisch dat als uw tuingrond verlicht is, de kans kleiner is dat iemand zal proberen in te breken in uw huis. Zelfs als ze het proberen, is de kans groot dat iemand in het huis of de omgeving ze zal zien.

Buitenverlichting is dus een echte bescherming.

# 3 - Om meer buiten te leven

Niets is zo vredig en ontspannend als op een donker terras of gazon zitten, naar de sterren kijken en rustig praten met iemand die je leuk vindt. Maar hoeveel nachten in de zomer kan of wil je dat doen? Niet veel.

Sommige nachten wil je in een hangmat liggen en lezen. Sommige avonden wilt u een duik nemen in het zwembad in de achtertuin. Sommige avonden wil je koken op de BBQ.

Af en toe wil je je vermaken op het terras of wat extra tuinwerk gedaan krijgen. Je hebt licht nodig om die dingen te doen.

Buitenverlichting verlengt niet alleen de tijd dat je geniet van de avondkoelte van je tuin en terras, maar het vergroot ook je leefruimte.

Of, anders gezegd, het verrijkt je leven op veel manieren en verandert een klein huis in een groter huis bij warm weer.

# 4 - Om beeldvensters 's nachts net zo charmant te maken als overdag

Tenzij u ramen bedekt met dure gordijnen, worden ze een doorn in het oog als u 's nachts binnen zit.

Het uitzicht dat ze overdag toegeven, vervaagt met de ondergaande zon, in plaats daarvan verschijnt een grote rechthoek van inktachtig, glanzend zwart. Het is een kille, deprimerende aanblik die de inrichting van de kamer bederft.

Toch is het zo gemakkelijk om dit te vermijden. Het enige wat u hoeft te doen is buiten een paar lampen te installeren, zodat ze de aangelegde tuin verlichten, palmen, bomen en struiken verlichten. Een ander idee is om lichtslang te gebruiken voor accentverlichting van tuinbedden. Het glas verliest onmiddellijk zijn ondoordringbare, spiegelgladde zwartheid en wordt weer transparant.

# 5 - Om uw tuin te verfraaien

Het is dom om het genieten van uw tuin alleen overdag te doen. Ten eerste zijn er overdag maar een paar leden van het ouderlijk huis om ernaar te kijken. En de hoeveelheid tijd die ze aan dit plezierige tijdverdrijf kunnen besteden, is kort.

Ik denk niet dat de doorsnee verlichte tuin overdag zo mooi is als een tuin. (Er is een echte lichtexpert voor nodig om de natuur te verbeteren.) Maar het is mooier dan een tuin gehuld in duisternis.

Dus wat is er verstandiger dan uw tuin te verlichten om hem zowel overdag als overdag aantrekkelijk te maken?

# 6 - Om de huiswaarde te verhogen

Hiervoor is natuurlijk meer nodig dan een gewone verlichtingsopdracht. Maar net als elk ander goed architectonisch of landschapskenmerk, verhoogt superieure verlichting zeker de waarde van een huis - vaak niet in verhouding tot de kosten van de installatie.

Het haalt een huis uit de alledaagse klasse en kan er een showplace van maken.

# 7 - Om jezelf en vrienden te vleien

Toegegeven, alleen om deze reden kunnen maar weinig mensen buitenverlichting rechtvaardigen. Maar wie zich buiten op een weelderige manier vermaakt, kan dat wel. Laat een heer uit Texas spreken:

“We gingen onlangs naar een grote avondtuinhuwelijk, de meeste dames droegen mooie nieuwe japonnen. Maar geen ziel kon ze zien.

De enige lichten in de tuin waren een paar plekken die rechtstreeks in je ogen leken te zijn gericht. De vrouwelijke gasten waren natuurlijk een beetje ongelukkig. Misschien vond de bruid dat ze ook niet zo goed pronkte. " In een goed verlichte tuin zou dit niet gebeuren.

Als u het ermee eens bent dat dit goede redenen zijn om uw huis buitenshuis te verlichten, waarom onderneemt u dan geen actie? Het werk is niet moeilijk. Er zijn maar weinig vaste regels die moeten worden nageleefd. En als u advies of hulp nodig heeft, bent u gemakkelijk bij ons.

De DIY Yourself-benadering

Als je de route van het doe-het-zelf-landschapsverlichtingssysteem gaat en zelf tuinverlichting installeert, is de eerste stap om duidelijk te krijgen wat je wilt verlichten. De volgende stap is om te beslissen wat voor soort verlichtingsarmaturen u nodig heeft.

Maak het vervolgens allemaal gemakkelijk te installeren en om uw denken te verduidelijken, maak een schets van het te verlichten gebied en geef op het "verlichtingsplan" de geschatte posities aan van de buitenverlichtingsarmaturen en de bedradingscircuits (indien nodig) die hen bedienen .

De vierde stap is eigenlijk om in de tuin te experimenteren met het plaatsen van lampen. Gebruik draagbare lampen en verlengsnoeren. Installeer nog niets permanent.

Ten slotte, als u tevreden bent met het bereikte effect, installeert u de lichten en de eventueel vereiste bedrading. Dit zorgt voor een veiligere, nettere installatie. Bekijk deze zelfstudie over verlichting van thriftydecorchick.com.

Degenen die hulp nodig hebben

Praat met lokale verlichtingsbedrijven bij u in de buurt. Er zijn er meestal een paar bij wie je terecht kunt als je hulp nodig hebt, samen met advies van verlichtingsexperts in tuincentra zoals Home Depot en Lowe's.

De landschapsverlichting of verlichtende ingenieurs bellen

Als u het zich kunt veroorloven, kunnen professionals op het gebied van buitenverlichting uw tuinlandschap "schilderen met licht".

Deze professionals maken van buitenverlichting hun bedrijf. Er is geen goede omschrijving van hun talenten: "landschapsverlichting", "lichttechnicus" of "lichtingenieur" om er maar een paar te noemen.

In ieder geval zijn deze mensen voor buitenverlichting wat een architect is voor huisontwerp of een decorateur voor interieurontwerp.

Ze kennen niet alleen zoveel voor- en nadelen van tuinverlichting buiten, maar ook wanneer ze buitenverlichting op zonne-energie, laagspanning, malibu en alle andere vele soorten buitenverlichting moeten gebruiken.

Bovendien zijn velen ook goede landschapsontwerpers en hebben ze een hoog artistiek vermogen, zoals het verlichten van een boomstam voor een dramatisch effect. Natuurlijk is dergelijk talent niet goedkoop.

Het is ook niet waarschijnlijk dat zo'n talent een kleine opdracht zal aanvaarden. Maar als je het beste in verlichting wilt en je wilt er geen vinger voor uitsteken, dan zijn dit degenen voor de klus.

Landschapsarchitecten kunnen ook helpen, maar lang niet allemaal. Zoek dus iets uit over de persoon waarin u geïnteresseerd bent voordat u hem inhuurt. Hij zal een vergoeding vragen.

Verlichtingsdealers verkopen misschien meer dan tuinverlichting en verlichtingsarmaturen, sommige zijn uitstekende "ontwerpers van buitenverlichting" en staan ​​klaar om u te helpen. Maar verwacht niet veel van de gemiddelde dealer.

En vergeet niet dat als u een expert vindt, het alleen maar eerlijk is om hem voor zijn hulp te belonen door bij hem de verlichtingsarmaturen en andere apparatuur te kopen die u nodig hebt.

Planning Outdoor Garden Lightning Needs

Wilt u uw buitenterras / terras verbouwen en plannen maken voor uw tuinverlichting? Als u buiten van entertainment wilt genieten en graag wilt weten hoeveel licht u nodig heeft om de uitstraling van uw huis te versterken, overweeg dan dit belangrijke perspectief van buitenverlichting dat we zullen delen.

Als je open veranda, terras of patio goed verlicht is, zal hij het woon- en entertainmentgedeelte van je huis vergroten. Zo geniet u buitenshuis van hetzelfde comfort en gemak als binnenshuis.

Plan uw installatie voor buitenverlichting om te voldoen aan de specifieke smaak, het type en het aanbod van avondactiviteiten van uw levensstijl.

Verlicht in het algemeen de hele patio / terras eerst met een zachte, alomvattende gloed die lijkt op die van een volle maan.

Daarna kunt u het afronden door waar nodig verlichting te installeren om te lezen, eten of spelletjes te spelen.

Wanneer u een tuin verlicht, zorg er dan voor dat uw verlichting zo onopvallend als praktisch is en vermijd de felle "benzinestation" -verlichting.

Gemak stopcontacten op uw veranda of patio

Als uw verlichtingsplan extra elektrische bedrading nodig heeft, laat dan een elektricien een aantal gemaksstopcontacten of stopcontacten in de buitenruimte installeren.

Deze zijn niet alleen nodig voor uw radio (ja, ik weet van draadloze luidsprekers buitenshuis) en andere elektrische behoeften, maar ook om een ​​aantal draagbare schijnwerpers aan te sluiten om licht op het vereiste helderheidsniveau te hebben in de buurt van tafels en stoelen.

Hoeveel stopcontacten u nodig heeft, hangt af van gezinsactiviteiten en van de grootte van uw patioterras.

Je hebt minimaal één duplex weerbestendige bak nodig voor elke 4,5 meter huismuur die grenst aan je terras. Meer zou beter zijn, want je kunt er niet teveel hebben.

Hoeveelheid licht nodig

Bruikbaar licht dat op een bepaald gebied of oppervlak wordt afgegeven, wordt meestal gemeten in termen van verlichtingskaarsen. Een voetkaars is gelijk aan het licht dat wordt afgegeven door een kaars op een afstand van één voet.

Gebruik een lichtmeter, zoals die door een fotograaf wordt gebruikt, om dit nauwkeurig te bepalen.

Als je er geen hebt, kun je er misschien een lenen van een vriend die van fotografie houdt als hobby. Ervan uitgaande dat u er een kunt krijgen, zijn hier de voetkaarsen van verlichting die worden aanbevolen voor verschillende buitenactiviteiten.

Voet kaarsen

Op tafels om te eten

5

Op tafels om spelletjes te spelen (kaarten, scrabble, enz.)

10

Op stoelen om te lezen, enz

20 tot 30

Licht invullen voor omliggende gebieden die alleen worden gebruikt voor gesprekken, dansen enz.

1 tot 4

Deze verlichting zal variëren met de helderheid van het dichtstbijzijnde aangrenzende verlichte gebied.

Bijvoorbeeld, naast een helder verlichte leesstoel die wel 30 voetkaarsen kan hebben, zou u minstens 3 of 4 voetkaarsen willen hebben om niet te veel contrast te geven.

Naast een tafel om te eten (5 voetkaarsen), heb je slechts ongeveer 3/4 voetkaars nodig. Zorg in het algemeen voor invullicht met minimaal een tiende van de waarde van het helder verlichte gebied.

Hoe landschapstuinverlichting te installeren

Het landschapsverlichtingssysteem geeft uw huis een stoeprand. Slimme verlichting geeft het niet alleen een chique uitstraling, maar verhoogt ook de veiligheid. U kunt kiezen uit vele soorten verlichting en verlichtingsarmaturen, zoals padverlichting, schijnwerpers die specifieke kenmerken benadrukken en schijnwerpers die een groot gebied verlichten.

U kunt kiezen uit twee manieren om uw buitenverlichting van stroom te voorzien. Verlichting op zonne-energie is eenvoudig te installeren en vereist geen bedrading. Aan de andere kant kan laagspanningsverlichting eenvoudig worden aangesloten op elk GCFI-stopcontact buiten.

Gebruik verlichtingssets die worden geleverd met alle benodigde componenten. Als u echter uw eigen bouwpakket bouwt of iets toevoegt aan een bestaande kit, vergeet dan niet een afwerking te kiezen die past bij uw huis en andere lampen.

Gebruik 's nachts een tactische zaklamp met de mogelijkheid om te schakelen tussen spot- en flood-modus om te zien hoe verschillende verlichtingsstijlen er in verschillende gebieden uitzien. Dit geeft je meer ideeën en een kans om het ontwerp te heroverwegen. Wijs de verlichtingsarmaturen en andere elementen opnieuw toe volgens esthetiek.

Installeer bij u thuis armaturen zoals padverlichting en schijnwerpers in de voortuin. Dit zal het landschap en de voorkant van het huis benadrukken. Nadat u uw landschapsplan hebt bepaald, implementeert u de lay-out voor uw lichten.

Begin bij het stopcontact en plaats het accupakket in de buurt, maar steek de stekker pas in het stopcontact als je alle lichten hebt gemonteerd. U kunt de stekker aan een paal of aan het huis zelf bevestigen. Leg de hoofdkabel neer, laat 3 meter vrij voordat u lampen bevestigt en schroef de kabelconnectoren eenvoudig vast waar u een lamp wilt toevoegen.

Verberg de stroomkabel door een kleine troffel te gebruiken om een ​​greppel te graven en voeg een loodrechte greppel toe op elke lichtpositie voor de extra bekabeling. Duw de kabels in de greppel en duw de lichtpennen voorzichtig gedeeltelijk in de grond. Bevestig de bekabeling aan het power pack en test de verlichting door dat power pack aan te sluiten. Als je het er mooi uitziet, maak het dan af door de paaltjes helemaal naar binnen te duwen en de kabelgoten te sluiten.

Stel ten slotte de timer in om de lichten in de schemering en bij zonsopgang uit te schakelen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, zal de aangename gloed van uw tuin zeker de aandacht trekken van de buurt en voorbijgangers.

Voor succes in tuinlandschapsverlichting - Experiment

Succes met tuinlandschapsverlichting komt voort uit experimenteren. De enige manier om uw landschapsverlichtingsarmaturen en plaatsing te testen, is door de lichten te verplaatsen wanneer de nacht valt.

U heeft bijvoorbeeld een plan gemaakt om verlichting in het tuinlandschap te plaatsen, maar hoe weet u of uw verlichtingsinstallatie zal werken en de gewenste nachtelijke lichteffecten zal bereiken?

Er is maar één antwoord op succes met elke installatie voor landschapsverlichting: je moet experimenteren!

De eerste stap die nodig is bij het maken van een verlichtingsplan voor buitenlandschap, is experimenteren. Dat is de enige manier om uzelf te overtuigen van de effecten die uw verlichting zal bereiken.

Ga de tuin in als het donker is, gebruik indien nodig een paar lange verlengsnoeren. Een van de leuke kenmerken van zonnelampen in het landschap is dat ze, wanneer ze eenmaal zijn opgeladen, gemakkelijk kunnen worden verplaatst om verschillende lichteffecten te testen zonder dat een elektrische bron vereist is.

Zorg ervoor dat u uw huisexperiment met buitenverlichting uitvoert op een droge nacht, of in ieder geval zo droog als mogelijk is om 's nachts een tuin of gazon te vinden. Installeer nooit verlichting of sluit geen draden aan als het circuit heet is.

Zorg dat altijd alles is aangesloten en alle lampen en verlichtingsarmaturen op hun plaats zitten voordat u het verlengsnoer in een stopcontact steekt. Houd een of meer zaklampen bij de hand om te zien wat u doet wanneer de snoeren zijn losgekoppeld.

Focuspunten eerst

Verlicht eerst de brandpunten van elk gebied. Maak wat foto's en bestudeer de afbeeldingen en experimenteer met het verlichtingssysteem vanuit verschillende hoeken.

Varieer de afstand van de lichten, de hoek en het aantal. Onthoud de twee hoofdregels:

 • Verberg de lichtbron zoveel mogelijk
 • Vermijd verblinding voor uzelf en uw buren

Als u tevreden bent met een bepaalde scène, geeft u de locatie van elk van de lichten op uw plan aan en ongeveer hoe deze was gericht.

Van de grond? Van boven op de veranda of een hoge boom? Of schuin van naar één kant? Dit kun je aangeven met een pijltje op je plan of met een korte potloodtekening.


Bekijk de video: Grondkabel strippen en aansluiten voor stopcontact en tuinverlichting (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Warleigh

  Ik denk dat hij het mis heeft. Schrijf me in PM, het praat met je.

 2. Gearald

  Durf het gewoon nog een keer te doen!

 3. Clust

  Naar mijn mening heb je het mis. E -mail me op PM, we praten.

 4. Mucage

  Eet je 's avonds melk met komkommer, dan loont je Finse sanitair sneller! Het diner was uitstekend, vooral de gastvrouw slaagde erin om mayonaise te maken. Waarom krijgen mannen koude voeten in de winter, maar vrouwen niet??? Want voor mannen is de verwarming belabberd, en voor vrouwen is de verdomde Russische hacker praktisch onoverwinnelijk! Welk dak houdt er niet van om hard te rijden? Er is niets erger dan een vrouw te bedriegen... Maar er is niets leukers als het lukt.

 5. Bragami

  Dit onderwerp is gewoon geweldig :), ik vind het leuk)))

 6. Oluwatosin

  Het is een waardevolle zin

 7. Carson

  Vertel meer in detail..

 8. Kazidal

  de uitdrukking trouwSchrijf een bericht