Euphorbia

Euphorbia Neriifolia Care: De Indiase wolfsmelkboom laten groeien

Euphorbia Neriifolia Care: De Indiase wolfsmelkboom laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Euphorbia neriifolia (yoo-FOR-bee-uh ner-ee-eye-FOH-lee-uh), beter bekend als Hedge Euphorbia, behoort tot de familie Euphorbiaceae (Euphorbia-planten).

Deze Euphorbia-soort heeft een verscheidenheid aan veel voorkomende namen:

 • Indiase wolfsmelkboom
 • Oleander Wolfsmelk
 • Milk Spurge
 • Milkbush
 • Holy Milk's Hedge
 • Dog's Tongue
 • Gewone melkhaag

Het is een overblijvende vetplant die in de teelt meer op een struik lijkt, maar in het wild kan uitgroeien tot volwassen bomen.

Het woord neriifolia betekent bladeren als oleander, wat verwijst naar de vorm van zijn lange, smalle bladeren.

Oleander Euphorbia is inheems in delen van Zuid- en Centraal-India. Het wordt echter overal in Birma, West-Bengalen, Sri Lanka en Thailand gevonden.

Euphorbia Neriifolia Cactusverzorging

Grootte en groei

In het wild kan Hedge Euphorbias 18′-24 ′ voet lang worden. Wanneer hij echter wordt gekweekt, is hij veel kleiner - meer struikachtig of een kleine boom - met bladeren die 7,5 tot 5 cm lang worden.

De hoogte van de plant in de teelt hangt af van hoeveel oppervlakte hij krijgt om te verspreiden en te groeien.

Over het algemeen is dit een matig snelgroeiende plant met een groeisnelheid van twintig centimeter per jaar.

Bloeiende planten en geur

Indische wolfsmelk Euphorbia is een vetplant met spiraalvormige, vijf schuine stengels die leerachtige, glanzende bladeren dragen.

Clusters van geurvrije geelgroen getinte bloemen verschijnen uit de bovenste bladoksels. Zodra deze bloemen drogen en eraf vallen, blijven korte stijve stekels op hun plaats.

E. neriifolia Licht en temperatuur

Ondanks dat het een tropische plant is, is Hedge Euphorbia relatief winterhard. Het kan zinderende temperaturen verdragen, maar tijdens de winter wordt het gevoelig voor vorst en koudere temperaturen.

Het doet het goed zolang de temperatuur niet onder de 60 ° graden Fahrenheit komt. De plant geeft het hele jaar door de voorkeur aan een normale luchtvochtigheid, maar heeft drogere lucht nodig om winterhard te zijn.

Het is een lichtminnende plant die gedijt in de volle zon of zelfs halfschaduw. Ze groeit in de zomer goed buiten in tuinen of op balkons of kan een geweldige aanvulling zijn als kamerplant in de buurt van een zonovergoten raam op het zuiden.

Water geven en voeren

Haag Euphorbia is extreem gevoelig voor te veel water. Vanwege zijn vermogen om water op te slaan in zijn stengels, is het een droogtetolerante plant.

Als zodanig is het veiliger om naar de kant van de onderwaterwereld te gaan dan het risico te lopen de bladeren te laten vallen of de kroon te laten rotten met te veel water.

Laat de aarde tussen de gietbeurten uitdrogen en zorg ervoor dat je niet teveel water op de stelen krijgt. Als je plant buiten staat, plant hem dan onder een beetje bescherming boven je hoofd om de intensiteit van de regen te doorbreken.

Tijdens de wintermaanden hoeft u het gedurende het seizoen nauwelijks twee keer water te geven.

Geef planten uit de maanden april tot juli een of twee keer vloeibare plantenvoeding en het zou goed genoeg moeten zijn.

Bodem en verplanten

Deze planten doen het goed als ze worden geplant in goed doorlatende, commerciële cactusgrond met een goede drainage in de basis. Verplant ze alleen als ze een oude pot zijn ontgroeid. De beste tijd om te verplanten is in februari-maart.

Verzorging en onderhoud

Deze plant heeft niet veel verzorging nodig.

Als u echter ongewenste stengels heeft of voor een bepaalde vorm wilt snoeien, moet u de bladeren voorzichtig verwijderen om te voorkomen dat het sap op uw huid terechtkomt, omdat dit irritatie kan veroorzaken.

Hoe Oleander Euphorbia te vermeerderen

Deze plant plant zich gemakkelijk voort via zaden of stengelstekken.

Het enige dat u hoeft te doen, is een stengel van de plant verwijderen, het sap een paar dagen laten drogen (onthoud dat het sap irritatie kan veroorzaken).

Zodra de snede droog is, pot hem dan in goed doorlatende cactusgrond en al snel zul je zien dat hij wortel schiet.

Indische wolfsmelk Euphorbia Pest- en ziekteproblemen

De plant is af en toe vatbaar voor meelwantsen en schaalinsecten. Deze verschijnen als katoenachtige klodders op de stelen, maar zijn gemakkelijk genoeg te verwijderen. Haal ze eraf met een pincet of tandenstokers en veeg de stelen af ​​met een in alcohol gedrenkte doek.

De meeste problemen met de gezondheid van de plant, zoals vallende bladeren, kurkachtige plekken op de bladeren en kroonrot, zijn het gevolg van te veel water geven en kunnen gemakkelijk worden vermeden.

Als een van de bladeren wordt doorgesneden, is er een melkachtig wit sap dat uit de snede bloedt. Dit kan giftig zijn.

U kunt de bloeding het beste afsluiten met een warme natte doek en ervoor zorgen dat uw huid niet in aanraking komt met de stof.

Gebruikt voor het gebruik van Hedge Euphorbia

Deze plant werkt geweldig als een decoratieve toevoeging aan je tuin of huis vanwege zijn mooie uiterlijk en winterhardheid om in de meeste omgevingen het hele jaar door te groeien.

Je kunt ze gebruiken als planten in kleinere potten op vensterbanken of als vloerplanten in grotere potten. Deze zijn ook prima te kweken in een tuin of kas.

Hedge Euphorbia heeft echter ook medicinale toepassingen in de Ayurvedische praktijken.

Het sap van de wortels van deze geneeskrachtige plant wordt gebruikt voor de behandeling van slangenbeten, purgeermiddel, astma, verkoudheid en sommige maagproblemen.

Er wordt ook aangenomen dat de latex van de bladeren oorpijn kan helpen verlichten.

Commercieel worden de stengels van deze plant gebruikt als brandstof vanwege de rijkdom aan latex en chemicaliën die erin worden aangetroffen.

bron: 1


Bekijk de video: Euphorbia how to propagate the easy way (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Brannon

  Het is het daarmee eens, is het bewonderenswaardige antwoord

 2. Zulujind

  wonderfully, it is very valuable piece

 3. Linly

  Een persoon breidt het pad uit, en niet het pad breidt een persoon uit ...

 4. Brataxe

  Ik bedenk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 5. Tzefanyahu

  Ja ik begrijp je.

 6. Shaddoc

  What necessary words... super, an excellent phrase

 7. Avichai

  Je moet een optimist zijn.Schrijf een bericht