Bromelia

Hoe u uw bromelia Guzmania kunt laten groeien en opnieuw bloeien

Hoe u uw bromelia Guzmania kunt laten groeien en opnieuw bloeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vraag: Ik heb ongeveer een jaar geleden een Bromelia Rana (van het geslacht Guzmania) cadeau gekregen, hoe kan ik de Bromelia weer laten bloeien? Het zit al meer dan een jaar in dezelfde pot, is dat oké? Kathy, Atlanta, GA

Antwoord: De Rana is een van de Guzmania-hybride variëteiten in de familie Bromelia.

Guzmania-bromelia's bedekken een grote verscheidenheid aan "monocarpische" planten van eetbare ananas en Spaans mos. Deze tropische planten zijn inheems in Florida en zijn ook te vinden in Mexico en andere delen van Midden-Amerika en Zuid-Amerika.

Wat zijn precies "monocarpische" planten? De korte versie - de planten sterven na de bloei.

Deze dood kan langzaam optreden, maar tijdens het voorbijgaan zouden uw Guzmania-planten tussen de 1 tot 3 bromelia-pups of offsets moeten produceren die u kunt scheiden en weer kunt laten bloeien, onder de juiste omstandigheden.

Heeft deze kamerplant pups? Als dat zo is, worden ze waarschijnlijk groter!

Deze pups kunnen op de moederplant blijven, maar het is meestal het beste om ze te verwijderen zodra ze ongeveer een derde tot de helft van de oorspronkelijke plantgrootte hebben bereikt.

Eenmaal verwijderd, pot de tropische bromelia-planten afzonderlijk op. De volgende vraag is natuurlijk: hoe?

Om te beginnen, waar de pup zich hecht aan de “moederplant”, verwijdert u de potaarde.

Zodra een pup een derde van de grootte van de oorspronkelijke plant heeft bereikt, is een lichte ruk of ruk voldoende om de twee planten van elkaar te scheiden.

Als de offset niet gemakkelijk wegtrekt, knipt u de pup af waar deze zich aan de moederplant hecht. Laat je pas gekweekte bromelia voor het oppotten een dag in de open lucht (niet in de volle zon) staan. Door de luchtcirculatie kan het afgesneden gedeelte van de luchtplant drogen.

Gebruik een potmengsel van veenmos en perliet om de bromelia in een kleine pot te snijden. Houd de goed doorlatende grondmix vochtig en zet de plant in helder licht - geen volle zon of direct licht. Houd de temperatuur indien mogelijk boven de 65 graden.

Verwacht niet dat de bromelia-bloemen meteen bloeien. Het kan enkele jaren duren voordat deze bloeiende plant een volwassen bloeiperiode heeft bereikt.

Als de plant eenmaal volwassen is, kun je de plant dwingen om te bloeien door de plant in een doorzichtige plastic zak te doen en een rijpe appel 7 tot 10 dagen in de zak te gooien.

De rijpe appel geeft ethyleengas af en helpt de plant te bloeien. Dat is trouwens een geweldig klein plantwetenschappelijk experiment voor de natuurkundeles voor kinderen.

Zet de plant niet te veel oppotten, geef hem veel helder licht en geef regelmatig water, Bromelia's zijn gemakkelijk te verzorgen.

Als al het oppotten en werken te veel klinkt. Doe niets en geniet van de bomen zoals ze zijn.


Bekijk de video: Calathea in het wild (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Camero

  Ik vind dat je de foutmelding toelaat. Ik kan het bewijzen.

 2. Langit

  Volgens mij heb je geen gelijk. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 3. Meyer

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken.

 4. Hengist

  Wat een leuke vraag

 5. Arnwolf

  Je hebt geen gelijk. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.Schrijf een bericht