Gazons

Advies voor gazononderhoud - Tips voor gezond gras het hele jaar door

Advies voor gazononderhoud - Tips voor gezond gras het hele jaar door


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een gazon het hele seizoen mooi houden hoeft niet ingewikkeld te zijn - houd het onderhoud en onderhoud van het gazon eenvoudig met deze snelle en gemakkelijke primer.

De zorg voor een gazon en planten in het landschap komt er zo veel op neer dat je weet wat er moet gebeuren en wanneer je dat moet doen.

Timing kan een groot verschil maken. Zoals gazon besproeien. Het uiterlijk van het gras en de grasmat kan het onderhoudsaspect lastig of een makkie maken.

Voor een gazon dat er geweldig uitziet en het hele jaar door bestand is, moet u deze basisprincipes voor gazononderhoud onder de knie krijgen.

Gazon water geven

Water wordt een steeds groter probleem in het hele land. Moeder Natuur draagt ​​niet altijd haar steentje bij om het gazon goed bewaterd te houden. Dat is echter waar ondergrondse sprinklersystemen voor zijn.

Het is voor mij onmogelijk om u een perfect dagelijks besproeiingsschema te geven over hoe vaak u uw gazon moet besproeien.

De diversiteit aan gebieden en bodems houdt vocht anders vast. Verschillende grassoorten hebben verschillende waterbehoeften nodig. Bovendien vereisen gazons wijzigingen in irrigatieschema's naarmate de seizoenen veranderen.

Bij de verzorging van grasgazons is het veel gemakkelijker om te bepalen wanneer u water moet geven als u het gras u laat vertellen. Als het gras begint te verwelken, is het tijd om water te geven. Wanneer bladmessen beginnen te vouwen en voetafdrukken blijven lang nadat ze zijn gemaakt.

De hoeveelheid water die op een gazon wordt aangebracht, is van cruciaal belang om te bepalen of er voldoende water wordt toegediend om de hele wortelzone te bevochtigen. Dat speelt een belangrijke factor bij het bepalen hoe diep een wortelstelsel zal groeien. Geef het gazon elke dag een drankje of zo, alleen oppervlaktewater op de grond.

Hierdoor kan het water niet diep genoeg doordringen om sterke diepe wortels te bouwen. Onregelmatige irrigatie gedurende langere tijd zorgt ervoor dat het water een diepte van 4 tot 6 inch kan bereiken. Dit stimuleert diepe wortelgroei en een gezonde grasmat die bestand is tegen periodes van droogte.

Met inbegrip van regenval hebben gazons een paar centimeter water per week nodig om te gedijen. Met behulp van een regenmeter kan worden bepaald hoeveel extra water nodig is.

Hoeveel water moet u aanbrengen voor een fantastisch uitziende grasmat?

Als richtlijn voor hoeveel water moet worden aangebracht en om een ​​weelderig gazon te ontwikkelen met een sterk, gezond diep wortelgestel, breng dan 3/4 ″ tot 1 ″ inch aan bij elke irrigatietoepassing. Elk irrigatiesysteem is uniek. Het is niet mogelijk om te bepalen hoeveel tijd nodig is om 3/4 ″ - 1 ″ water neer te zetten.

Als je geen regenmeter hebt, kun je wat blikken over de zones verspreiden, de sproeiers aanzetten en na 30 minuten de diepte van het water meten. Bereken hoeveel tijd er nodig is om 3/4 ″ van een inch water in die zone te plaatsen. Zorg ervoor dat u alle besproeiingszones controleert en meet.

Houd er rekening mee dat verschillende sproeikoppen verschillende hoeveelheden water uitstoten. Wanneer gazons te vaak worden bewaterd, helpt het om zegge en dollarwier te promoten. Als u de tuin niet genoeg water geeft, heeft het gras bruine of dode plekken en onkruid.

Het gazon 's morgens vroeg of' s avonds vroeg besproeien als er minder wind en warmte is. Een nadeel van avondbewatering is dat nat gras bij lagere nachttemperaturen vatbaarder is voor ziektes.

Omgaan met droge plekken

De irrigatiesystemen op de meeste werven hebben gebieden met droge plekken. Met verschillende sprinklerkoppen die worden gebruikt in een algeheel irrigatieontwerp, is het belangrijk om de dekking van uw sprinklersysteem te controleren.

Als er bruine gebieden zijn in een gazon waar een irrigatiesysteem in werking is, is het mogelijk dat de sproeiers niet genoeg water toedienen om volledig water te geven en de hele wortelzone nat te maken.

Als een deel van een zone bijvoorbeeld 1/4 ″ water krijgt en een ander deel van de zone 3/4 ″ irrigatie krijgt (de juiste hoeveelheid die nodig is voor een gezonde groei). Het eerste gebied zal uitdrogen lang voordat het tweede gebied opnieuw moet worden bewaterd.

Kijken of het sproeisysteem werkt met sproeikoppen die water werpen, is niet voldoende om u te vertellen of het gras voldoende water ontvangt. De enige manier om zeker te weten of er voldoende water wordt toegediend, is door de hoeveelheid af te meten zoals hierboven beschreven.

Als de grond erg droog wordt, kan deze hydrofoob worden. Dit is waar de grond het water afstoot. Wanneer deze toestand optreedt, kan het water de grond niet binnendringen en blijft het droog.

Het toevoegen van wat milde vloeibare afwasmiddel in combinatie met water kan helpen de oppervlaktespanning te doorbreken en het water in de grond te laten sijpelen.

We hebben gekeken hoeveel water we moeten geven en hoe we kunnen omgaan met droge plekken. Maar…

Wanneer is de beste tijd om water te geven?

Het beste advies voor gazononderhoud over het tijdstip waarop het irrigatiesysteem de tuin water moet geven, is in de vroege ochtend. Door 's morgens vroeg water te geven, blijft het water niet langer op de grasmat dan normaal. Bij vroeg irrigeren spoelt de dauw die zich normaal vroeg in de ochtend op gras vormt, alle door de lucht verspreide ziektesporen weg. Als de zon opkomt, kunnen de bladeren of grassprieten snel drogen.

Ook 's morgens vroeg is de lucht meestal kalm en is de verdamping laag. Irrigatietimers maken het gemakkelijk om het sprinklersysteem 's ochtends vroeg in te schakelen en naar elke zone in het systeem te gaan.

Voor huiseigenaren met het gemak van een beregeningstimer moeten ze de sproeisysteem inschakelen en de besproeiing beëindigen voor 9.00 uur.

Bemesting van gras - voedingsstoffen voor gezonde graszoden en gazons

De meeste werven zouden het prima doen als het gras maar één keer per jaar kunstmest kreeg. Als u echter het hele jaar door 2 tot 4 bemestingstoepassingen toepast, zou de grasmat een weelderige groei moeten ervaren.

Een korte wandeling door het tuincentrum en u zult een brede selectie van de beste merken en formuleringen voor gazonbemesting ontdekken. Bovendien vindt u suggesties voor het aanbrengen van gazonbemesting.

Voordat u kunstmest op uw tuin aanbrengt, moet u het etiket hebben gelezen en de juiste formule voor de beste meststof voor het gras hebben geselecteerd. Volg ook het etiket en bemest niet te veel, anders kan het gras vlekken van kunstmestverbranding vertonen.

Bij het voederen van gazons altijd tijdens het groeiseizoen kunstmest toedienen. Warme seizoensgrassen zoals Bermuda, Sint-Augustinusgras en zoysia-gras hebben toepassingen nodig in het vroege voorjaar of de zomer.

Koele seizoensgrassen, waaronder fijn zwenkgras, Kentucky bluegrass en Engels raaigras, hebben in het vroege voorjaar en de late herfst bemesting nodig.

Als u slechts één keer per jaar kunstmest gebruikt, bemest dan in de lente met warme seizoensgrassen en in de herfst voor koele seizoensgrassen.

Wanneer u gazonbemesting aanbrengt, moet u uw toepassingen uitvoeren als de grasmat droog is. Na het bemesten en voor een gelijkmatige verdeling door een strooier of druppelstrooier over de tuin te duwen, zet u de irrigatie aan.

De sproeiers helpen de voedingsstoffen van de meststof in de grond en naar het wortelsysteem te verplaatsen. Bovendien zorgt het ervoor dat de kunstmest niet op de grassprieten blijft zitten, waardoor het gazon verbrandt.

Het gras maaien

Het geluid van de weekenden is het geluid van grasmaaiers die de geur van koffiezetten doorbreken. Binnenkort zal het gebrul van onkruideters en bladblazers de laatste hand leggen aan de nieuw gemaaide en verzorgde tuin. Volgende week zal het allemaal weer gebeuren.

Wanneer het gras snel groeit tijdens de warme lente- en zomermaanden, is het maaien van de tuin een wekelijkse gebeurtenis. Hoeveel van de grassprieten moet u maaien tijdens het maaien? Als vuistregel voor het goed maaien van gras: maai niet meer dan 1/3 van het grassprietje per keer.

De juiste hoogte-instelling van de maaier bepalen

Om gras van gezonde kwaliteit te produceren, is goed maaien essentieel. Bedenk dat gras een plant is. Wanneer een deel van het blad wordt verwijderd, wordt het bladoppervlak verkleind.

De hoeveelheid bladoppervlak in combinatie met het suikervormingsproces, fotosynthese genaamd, helpt te bepalen hoeveel voedsel het wortelsysteem zal ontvangen.

Meer bladoppervlak zorgt voor een gezonder wortelstelsel. Hoe meer ontwikkeld en uitgebreider het wortelstelsel in een tuin, hoe beter de wortels het vocht in de grond efficiënter gebruiken.

Een gezond gazon met een sterk wortelgestel heeft minder extra beregening nodig.
Door gras op de juiste hoogte te maaien, vergroot u het vermogen van de werven om onkruid te bestrijden. Kort gemaaid gras is minder dicht en verzwakt het wortelsysteem. Een gezond, dik gazon daarentegen helpt voorkomen dat onkruid zich nestelt.

Gras op de juiste hoogte maaien in schaduwrijke gebieden is erg belangrijk vanwege het beperkte zonlicht. De "praktijk van turfbeheer" om gras te laag te maaien en gebieden te scalperen met een onkruideter, is waarschijnlijk de ruïne van meer gazons dan velen van ons willen geloven.

Bepalen hoe vaak het gazon moet worden gemaaid

Het beeld van een vers gemaaid dik tapijt van gras kan werkelijkheid worden als het gazon regelmatig en op constante hoogte wordt gemaaid. Wanneer gras wordt gemaaid, stopt de wortelgroei tijdelijk. Het gras heeft minder bladoppervlak wat zich vertaalt in minder vochtbehoefte voor het gras.

Wanneer het gras wordt gemaaid, gaat het onder stress. Hoe meer bladoppervlak wordt verwijderd, hoe meer stress het gras ervaart. Zoals we eerder zeiden, maai nooit meer dan 1/3 van het bladoppervlak van de grasmat tijdens het maaien.

Goed maaien gaat verder dan het fysiek maaien van de tuin. Het omvat ook het maaien van de tuin met scherpe, gebalanceerde maaimessen. Wanneer het gras wordt gemaaid met een scherp mes, worden de grasmatten netjes afgesneden of worden de toppen eraf gehaald. Een zuivere snede 'geneest' veel gemakkelijker en het blad verliest minder water.

Recycling van gras

Een vraag die veel "liefhebber van gazononderhoud" stellen, is of het mulchen van het gras gunstig of schadelijk is.

De Universiteit van Florida meldt dat door het gras op het gazon te laten vallen in plaats van het gras op te vangen, de tuin enkele voordelen heeft.

In feite beweert de UF dat ongeveer 3% stikstof in het droge gewicht van gemaaid gras zit. In andere woorden. Honderd pond droog grasmaaisel bevat evenveel stikstof als een zak van 50 pond met 6-6-6.

Door het gemaaide gras terug in de grond te laten komen, worden waardevolle voedingsstoffen terug in de grond gebracht. Niet alleen stikstof maar ook andere essentiële elementen zoals fosfor, kalium, mangaan en ijzer. Maaisel wordt snel afgebroken. Sommige “maaiers” vangen hun maaisel op omdat ze denken dat het maaisel bijdraagt ​​aan de vorming van vilt.

Feit is dat gemaaid gras suikers bevat die microben stimuleren die helpen bij de ontbinding van vilt. Het kan dus voordelen bieden om gemaaid gras op het gazon te houden.

Een ander voordeel is het milieu. Er zijn schattingen dat we 10% van de ruimte op onze stortplaatsen zouden kunnen besparen als we het gemaaid gras niet zouden opvangen bij het maaien van ons gazon. Plus er is ook de tijdbesparende factor. Minder tijd voor maaien - minder tijd voor het opvangen.

Lawn Weeds - Bestrijding met de hand en chemisch

Als uw tuin niet veel onkruid heeft, is de gemakkelijkste manier om ze te bestrijden door ze met de hand te trekken. Het belangrijkste bij handmatig wieden is ervoor te zorgen dat de hele plant wordt verwijderd. De plant, wortels, uitlopers en zo.

Voor zwaardere onkruidplagen kunnen chemische toepassingen nodig zijn. Een herbicide vóór opkomst kan helpen onkruid te bestrijden voordat ze de kans krijgen om te ontkiemen.

Als het onkruid eenmaal is gevestigd, werken herbiciden voor opkomst niet. Breng, afhankelijk van je locatie, voor-opkomst-herbiciden aan in de lente van de herfst om te voorkomen dat onkruidzaden ontkiemen.

Voor breedbladige onkruiden zoals klaver en paardebloemen is een onkruidverdelger na opkomst vereist. Deze kunnen worden aangebracht als een spray of worden verwerkt met een meststof als onkruid-n-voer-product.

Gazononderhoud en onkruidbestrijding

Onkruid wordt gedefinieerd als een plant die groeit waar het niet hoort te zijn. Het meeste onkruid past in het profiel van een inheemse plant. Onkruid groeit meestal goed en gedijt goed in hun oorspronkelijke omgeving en in de groeiomstandigheden van uw tuin.

Het probleem is ... de omstandigheden waaronder onkruid gedijen, zijn meestal ongunstige omstandigheden voor uw graszoden. Naarmate de grasmat afneemt, heeft onkruid dan ruimte om uit te breiden en een meer gevestigd wortelstelsel neer te zetten.

Crabgrass en dollaronkruid doen het goed in natte omstandigheden. Bahia en St. Augustine grassen doen het niet goed in natte omstandigheden. Dit zorgt voor een geweldige combinatie van gras en onkruid.

Het gras wordt zwak en het onkruid bevindt zich in een perfecte omgeving om te groeien en het over te nemen, waarna ze hun reis beginnen om de zwakke grasmat te verstikken.

De beste verdediging en eerste stap in onkruidbestrijding begint niet met chemicaliën, maar door het kweken van een dikke gezonde tuin gras door goede, solide culturele praktijken te volgen.

Vier culturele of omgevingsvoorwaarden voor achteruitgang van gras

 • Overmatig vocht
 • Onvoldoende vocht
 • Onvoldoende zonlicht
 • Te laag gras maaien

Overmatig vocht - Omdat gras te veel vocht krijgt, doet onkruid het, zoals we eerder zeiden, goed onder natte omstandigheden. Dit onkruid omvat dollarweed, krabgras, zegge en vele anderen.

Onvoldoende vocht - De keerzijde is dat gras niet genoeg vocht krijgt om sterk te worden. Onkruid dat het goed doet
droge omstandigheden zijn onder meer Braziliaans pusley, Alexandergrass en wolfsmelk.

Onvoldoende zonlicht - Gras heeft zonlicht nodig voor een gezonde groei. Onkruid dat het goed doet bij weinig licht zijn onder meer jewgrass en ander winter breedbladige onkruiden.

Te laag gras maaien - Het gras is te laag gemaaid en wordt zwak. Aangezien er minder bladoppervlak is om suikers aan te maken en het gras wordt uitgedund door het onkruid te snijden, hebben ze weer een prima plek om zichzelf te vestigen.

Een snelle blik op de bovenstaande 4 voorwaarden en u kunt zien dat de "fixes" voor deze milieuproblemen niet moeilijk te vinden zijn.

Een bezoek aan de irrigatietimer kan de hoeveelheid water die tijdens elke geplande irrigatiesessie op het gazon wordt gezet, vergroten of verkleinen.

Het maaien van het maaimes omhoog brengen om minder bladmessen te verwijderen, helpt bij het lage maaiprobleem en geeft het gras een kans om te groeien en vol te lopen. Het kan zelfs betekenen dat u het gras moet verwijderen en het gebied moet vervangen door ander plantmateriaal.

Door de bomen te trimmen, kan zonlicht de grond eronder binnendringen. Het verbeteren van de drainage gaat verder dan het aanpassen van de irrigatietimers en vereist mogelijk een verbetering van de drainage in de tuin.

Het is erg belangrijk om te kijken naar het besproeien en maaien van uw tuin, aangezien beide een grote rol spelen bij de bestrijding van onkruid in het gazon.

Het inhuren van gazononderhoud om professionele zorg te bieden met kunstmest-, plaag- en herbicidetoepassingen kan de gezondheid van uw gazon aanzienlijk verbeteren.

Deze toepassingen kunnen helpen bij het beheersen van insectenpopulaties, voorkomen dat onkruid de overhand neemt en zorgen voor de juiste voeding van werven.

Gazonzwam die van tijd tot tijd de grasmat kan raken, kan worden behandeld en af ​​en toe een aanval van krabgras kan onder controle worden gebracht.

Ondanks deze professionele diensten met alle apparatuur, personeel, chemicaliën en kennis die ze bij de gazononderhoud brengen, moet de huiseigenaar hun steentje bijdragen.

Welke rol speelt de huiseigenaar? Huiseigenaren dragen hun steentje bij door te werken aan het verbeteren van de groeiomstandigheden in het milieu.

Er is misschien geen manier om te controleren wanneer Moeder Natuur water uit de hemel op de tuin wil delen, maar huiseigenaren kunnen hun steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat het gras niet te veel of te weinig water krijgt.

Gazon beluchten en verticuteren

Wanneer de meesten van ons denken aan een goed uitziende, gezonde grasmat, gaan onze gedachten meteen naar een golfbaan. Zelfs het gezonde groene gras op de baan kan baat hebben bij een goede beluchting. Als golfbanen gebruik kunnen maken van beluchting, is er geen reden waarom uw gazon er ook niet van zou profiteren.

Na een paar jaar kan de grond onder uw gazon verdicht raken, vooral bij zware gronden. Door de grond te beluchten, zorgt u voor een betere wortelontwikkeling.

Beluchters slaan kleine gaatjes in het gazon waardoor vocht en lucht de grond kunnen binnendringen. Kernbeluchters die bij veel tuincentra te huur zijn, verwijderen grondpluggen.

De pluggen vallen uit elkaar terwijl ze op het gazon zitten. Natuurlijk verwijderen ze op gouden banen de pluggen, omdat golfers niet dol zijn op de problemen die ze met hun golfscore veroorzaken!

Zorg ervoor dat het gazon goed is bewaterd voordat u uw gazon belucht. Meststof wordt het best toegepast wanneer het gras actief groeit. Beluchten kan ook het beste als het wortelsysteem van het gras ook actief groeit.

Verticuteren

Na verloop van tijd kan organisch materiaal zich opstapelen tussen de grond en het gras, genaamd gazonvilt.

Bij verticuteren worden deze organische stof, grasstelen en wortellagen verwijderd. Iets meer dan een halve viltlaag kan voorkomen dat water en voedingsstoffen in het wortelsysteem van de grasmat terechtkomen.

Een verticuteermachine is als een "elektrische hark" met scherpe tanden die al het vuil naar buiten trekken en uitstekend geschikt voor gazononderhoud.


Bekijk de video: to: Een sterke grasmat in de winter: Najaarsbemesting, DCM MIX6, DCM ACTIVO (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Yakout

  Welke woorden ...

 2. Brashura

  It is possible to tell, this :) exception to the rules

 3. Negm

  Ik raad u aan de site te bezoeken met een enorme hoeveelheid informatie over het onderwerp dat u interesseert.

 4. Stoddard

  De auteur heeft een zeer aangename lettergreepSchrijf een bericht