Landschapsarchitectuur

Ontwerptips en ideeën voor het modelleren van een kleine tuin

Ontwerptips en ideeën voor het modelleren van een kleine tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vraag: Ik heb een kleine tuin en wil een terras inrichten om de meeste impact te krijgen, heb je ideeën voor het inrichten van een klein gebied? Benjamin, NJ.

Antwoord: Benjamin, er is geen tekort aan "How To" -ideeën over ideeën voor landschapsarchitectuur voor kleine tuinen. Bovendien betekent kleine ruimtes niet dat u alle landschapsmogelijkheden en ontwerpelementen verliest.

Sommigen hebben misschien een kleine voortuin… andere tuinders kleine achtertuinen, maar er zijn veel opties om kleine buitenruimtes er geweldig uit te laten zien, privacy te creëren, de ruimte verstandig te gebruiken, het milieuvriendelijk te maken, allemaal met een laag budget.

Zoals bij de meeste landscaping-ontwerpprojecten, groot of klein, voortuin of achterkant, een Japanse tuin of het huisvesten van een kat of hond, is planning de sleutel bij tuinontwerpen voor kleine tuinen.

Alles, van een klein achtertuinontwerp, werken met de beschikbare ruimte tot planten die de ruimte hebben om in het gebied te passen maar niet overweldigend zijn - besteed de tijd en plan!

Wees realistisch, je kamer en ruimte is beperkt ... dus keien en grote rotsen, een adembenemende bloementuin of een grote vijver liggen buiten.

U kunt echter een prachtig landschap creëren om uw huis, een plek om vrije tijd door te brengen en comfortabel in uw levensstijl op te nemen.

Tip voor landschapsarchitectuur in kleine ruimtes - Bouw niet uit

Bij het modelleren van kleine tuinen en aangezien de ruimte "beperkt" is, moet u verhoogde bloembedden voor uw planten gebruiken om een ​​ander uitzicht te creëren. U kunt dit eenvoudig zelf doen en onderweg wat geld besparen. Een pluspunt - uw landschapskosten zouden ook lager moeten zijn voor kleinere projecten - dus geniet van dat voordeel.

Een ander idee waar kleine tuinen van kunnen profiteren, is om alleen in containers te planten - containertuinieren is een geweldige optie voor terrassen om ruimte en impact te maximaliseren - accentueren met decoratieve potten en plantenbakken. Je kunt seizoenskleuren mengen en planten met elkaar en dingen veranderen wanneer ze “kleur verliezen” en je kunstwerk creëren.

Het tuinieren in containers neemt meestal minder totale ruimte in beslag en u kunt de planten verplaatsen als dat nodig is voor een feest in de buitenruimte. De containers kunnen ook deel uitmaken van het landschapsontwerp voor kleine tuinen. Plantenbakken zijn er tegenwoordig in zoveel maten en vormen en hebben hun eigen designflare en kunnen allemaal samenkomen met wat patioscaping.

Bekijk de kleuren in een kleine tuin

Denk bij het ontwerpen aan de kleuren die u wilt dat uw kleine tuin heeft. Kleuren kunnen de ruimte "beïnvloeden" om verschillende percepties te geven.

Koele kleuren zoals blauw kunnen een ruimte zelfs groter doen lijken. Planten zoals groenblijvende planten kunnen uw tuin een gevoel van grootsheid geven - Blauwe spar en Alberta-den zijn goede voorbeelden.

Sluit een rotstuin niet uit

Een ander idee om zelfs voor kleine landschapsruimten te overwegen, is een rotstuin. Rotstuinen, wanneer ze goed zijn ontworpen, vormen aantrekkelijke aandachtspunten, gespreksonderwerpen en kunnen unieke functies bieden in kleine gebieden.

Heeft uw woning een hoekje of hoekje op het terrein - zelfs een verhoogd bed tegen het huis, zal geschikt zijn voor een kleine rotstuin.

Neem met kleine ruimtes de tijd om zorgvuldig rotsen voor je landschap te kiezen - (kijk lokaal), zoek stenen die elkaar aanvullen.

Hetzelfde geldt voor de planten - kies planten die eruit zien alsof ze van nature met de rotsen meegaan en die niet te veel verspreiden, je wilt de rotsen of stenen niet bedekken. Het doel van de rotstuin is om de aandacht te trekken - hij hoeft niet enorm te zijn.

Ja, u kunt waterpartijen hebben!

Als een waterornament echt is wat je wilt, is het mogelijk voor een kleine in een beperkt landschapsgebied. Kleine waterpartijen in de trant van sereniteitsfonteinen kunnen worden gekocht voor gebruik buitenshuis.

U kunt zelfs een vogelbad overwegen om een ​​gevoel van elegantie te creëren in het ontwerp van de kleine tuin. Een klein waterornament heeft een lagere prijs, minder onderhoud en veel meer waarde vergeleken met het installeren van een grote vijver of kleine waterval in de achtertuin.

Net als waterornamenten in containers - fonteinen, vogelbaden, kleine zwembaden zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen, je zou er een moeten kunnen vinden die past bij de grootte en het uiterlijk van je tuin.

Zelfs als het kleine werven zijn, kan het landschapsontwerp het uiterlijk van de ruimte op een aantrekkelijke manier vergroten. Neem de stappen om het ontwerp zorgvuldig te overwegen, gebruik kleine functies en koele kleuren.

Kijk naar wat zou helpen om uw kleine paradijselijke plekje een vleugje elegantie te geven, een plek waarin u zich ontspannen voelt, entertainmentwaarde biedt en bij uw levensstijl past. Maak van uw kleine landschapsproject een ontsnappingszone.


Bekijk de video: Tuin voor weinig geld (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fenrijar

  Daarin zit iets. Nu is alles duidelijk, bedankt voor de hulp bij deze vraag.

 2. Socrates

  Bravo, welke woorden ..., het briljante idee

 3. Jediah

  Super goed! Eindelijk vond ik een verstandige blog op internet) Hoera!

 4. Goro

  Bedankt, ik zou ook graag iets willen dat je kunt helpen?

 5. Salhdene

  Sorry, dat helpt niet. Ik hoop dat ze je hier zullen helpen.

 6. Momuso

  Ik bevestig. Ik word me aan alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken.

 7. Wainwright

  Gefeliciteerd, goed idee

 8. Jamaal

  De keuze is ongemakkelijkSchrijf een bericht