Ongedierte-ziekten

Muggenbestrijding in tuinzwembaden en vijvers

Muggenbestrijding in tuinzwembaden en vijvers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zodra het water zich ophoopt, ontstaat er een potentiële broedplaats voor muggen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn om het onder controle te houden op het moment dat het water in het zwembad wordt gedaan om door muggen overgedragen ziekten zoals het West-Nijlvirus, malaria en meer te voorkomen.

In veel gevallen mogen nieuwe zwembaden enkele weken water vasthouden voordat de laatste verbeteringen zijn voltooid. Deze periode laat vaak een broed van muggen toe.

Als u denkt dat water nodig is om het beton uit te harden, laat u het zwembad in deze periode om de vier dagen leeglopen en laat het grondig droog worden. Lees verder voor meer informatie over de bestrijding van muggen in de tuinvijver.

Vis voeren

Een goede manier om muggen te bestrijden is door gebruik te maken van hun roofdieren. Als het zwembad permanent gevuld is, moet u binnen drie dagen topvoedende vissen toevoegen. Dit geeft voldoende tijd voor het planten en bezinken van slib en puin voordat de vis wordt toegevoegd. Goudvissen, Mosquito-vissen, Top Minnows of, in gebieden ten zuiden van Virginia, Gambusia, zijn gebruikt.

Deze kleine vissen eten muggenlarven of eieren die zijn gekweekt in een broedplaats, zoals stilstaand water zoals een zwembad of een kikkerpoel. Voer de vissen niet tijdens het broedseizoen voor muggen. Zes of acht vissen zijn voldoende voor een zwembad van ongeveer 15 vierkante meter.

Het siertuinzwembad is zelden compleet zonder waterplanten om het wateroppervlak in te kaderen en af ​​te zetten. Voorzichtigheid is geboden bij het selecteren, planten en uitdunnen, aangezien muggenlarven bescherming vinden rond planten.

Als de vegetatie te dicht is, kunnen vissen niet doordringen om de larven te vinden en op te eten. Planten moeten regelmatig worden uitgedund. Bij het selecteren van planten en vissen voor het sierzwembad geeft de watertuinier graag advies.

Natuurlijke vijvers bieden problemen die niet voorkomen in het metselwerkachtige zwembad. Gewoonlijk heeft de natuurlijke vijver een zachte modderbodem en tenzij de randen scherp zijn en 30 cm of meer diep, is het moeilijk om een ​​dichte marginale groei van planten te voorkomen.

Muggenbestrijding in kleine vijvers is afhankelijk van schone randen vrij van overhangend gras en voldoende topvoedende vissen om het wateroppervlak vrij te houden van muggenlarven.

Dichte gezwellen van waterdieren zoals lisdodde, pijlpunten of waterlelies moeten worden vermeden door routinematig uitdunnen, zodat vissen kunnen circuleren.

Omdat het beheersen van muggen soms moeilijk is als het gaat om het houden van aan de oppervlakte voedende vissen in de winter, vooral wanneer vijvers gedurende lange perioden bevroren zijn, wordt aangeraden om elk voorjaar extra kous aan te leggen.

Kikkers zijn ook goede muggenmoordenaars. Ze helpen bij het oplossen van muggenproblemen en elimineren andere insecten die een bedreiging vormen voor uw thuisomgeving.

Natuurlijk Larvicide

In sommige gevallen zijn vissen niet gewenst in poelen of vijvers of zijn ze niet effectief vanwege uit de hand gelopen vegetatie. In deze gevallen kan een natuurlijk larvicide op het wateroppervlak worden aangebracht met regelmatige tussenpozen of wanneer muggenlarven worden gezien.

Het doden van muggenlarven is een effectieve manier om de besmetting te stoppen, aangezien volwassen mannetjes maar tot 10 dagen meegaan, terwijl vrouwtjesmuggen tot 50 dagen meegaan. Een deel van hen zou echter eerder kunnen sterven door roofdieren zoals spinnen, kikkers, hagedissen en andere huisdieren. Om muggenlarven in één keer te doden, is het het beste om hun schuilplaats te vinden in de troebele delen van de visvijver of het zwembad.

Muggenlarven of poppen kunnen gemakkelijk worden gevonden door water van het oppervlak rond de randen of plantstelen met een kopje op te dompelen. In sommige gevallen zijn de larven zo talrijk dat ze zonder hulp van een lepel gemakkelijk op het wateroppervlak te zien zijn.

Een natuurlijk larvicide zal planten, vissen of watervogels niet beschadigen, dus grote zorg bij het aanbrengen is niet vereist wanneer het wekelijks wordt aangebracht.

Bij de behandeling van vijvers die topvoedende vissen ondersteunen, is het zelden nodig om meer te behandelen dan de randen of de dichte plantgebieden.

Muggenlarven blijven zelden in open water als er vissen aanwezig zijn. Siervijvers zonder vis moeten volledig worden besproeid als er muggenlarven of poppen aanwezig zijn.

Het larvicide kan ook worden gebruikt als muggenspray voor volwassenen. Door het larvicide in dezelfde verdunning te mengen en een lichte spray op het gras en een zware spray in en over marginale struiken aan te brengen, kunnen volwassen muggen en vliegen worden gedood en ontmoedigd om een ​​tuin of picknickplaats te verlaten.

Het materiaal is het beste wanneer het wordt aangebracht met een tuinsproeier en de effectiviteit ervan duurt zes tot twaalf uur, afhankelijk van de tijd en de dichtheid van de muggen.

Vaak is onder zware omstandigheden een tweede toepassing nodig in de schemering, vooral aan de kant waar de wind vandaan komt.

Het tuinzwembad of de vijver kan een bron van veel plezier zijn en zal bijdragen aan de landschappelijke waarde van een woning. Onderhoud kost echter tijd en moeite en de eigenaar neemt de verantwoordelijkheid van de gemeenschap op zich om muggenkweek te voorkomen.

Wanneer het zwembad niet langer wenselijk is, dient de onderdruk gevuld te worden met aarde zodat er geen stilstaand water kan ophopen. Het verwaarloosde sierzwembad is een grote bron van hinder door muggen.

afbeeldingsbron


Bekijk de video: Beton Zwembaden: Hoe Wij Ze Bouwen Stap Voor Stap (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jerryl

  Het kan niet zo zijn!

 2. Carrado

  Goed artikel, ik vond het leuk

 3. Zulushicage

  Mee eens, een zeer goede boodschap

 4. Eusebius

  heerlijk, deze waardevolle boodschapSchrijf een bericht