Kunstmeststrooier

Gazonmeststof verbranden - Verbrand uw tuin niet

Gazonmeststof verbranden - Verbrand uw tuin niet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Question: We hebben op ons gazon of tuin kunstmest verbranden - denk ik. Er is net nieuw St. Augustine gras bij ons thuis aangelegd, mijn man bemestte het met de “beste gazonmeststof” naar zijn mening, zijn eigen zelfgemaakte merk!

Kunt u advies geven over gazononderhoud of tips voor het bemesten van onze tuin, zodat we de juiste meststof kunnen kopen en op onze gazongrond kunnen aanbrengen - op de juiste manier? Liz, Ormond Beach, Florida.

Antwoord: Het is gemakkelijk om mestverbranding te ervaren, vooral bij een nieuw gazon. Onthoud dat gras een plant is, wanneer het van de ene locatie naar de andere wordt overgeplant, zal het een schok krijgen.

Het is altijd het beste om de wortels wat tijd te geven om zich te vestigen voordat u de druppelstrooier uittrekt en een nieuw gazon bemest.

Een snelle start op een nieuw gazon is door een vloeibare gazonmeststof te gebruiken. Houd er rekening mee dat de vloeibare meststof geconcentreerd is en gazons mogelijk net zo gemakkelijk kan verbranden als kunstmest in zakken als deze niet correct wordt toegepast.

Wanneer u zelfs maar de 'beste grasmeststof' aanbrengt die volgens u de 'beste grasmest' is om voedingsstoffen voor uw planten en gazonaarde te leveren, lees dan eerst het etiket - en NIET TOEVOEGEN TIJDENS DE HITTE VAN DE DAG - het is een andere manier om het gazon en de mest te verbranden om samen te komen.

Het zijn in feite kunstmestzouten en wanneer ze geconcentreerd worden in vaste of vloeibare vorm, kan brandwonden optreden.

Pas op voor zelfgemaakte mest

Wat betreft zelfgemaakte gazonmeststoffen of zelfgemaakte organische meststoffen, probeer niet om ze zelf te maken, tenzij u een professional bent. Het is niet alleen het groene gras dat verbrandt, maar ook de wortels. Eenmaal verbrand, kan het lang duren voordat ze teruggroeien.

Voor het beste resultaat bij het voeren van uw gras, moet u het niet met de hand verspreiden, maar een gazonstrooier met kunstmest gebruiken om de mest gelijkmatig te verdelen. Zorg ervoor dat het de juiste hoeveelheid kunstmest krijgt, ook wel de n-p-k-verhouding genoemd.

Nadat je het voer hebt uitgezet, geef je het water. Water genoeg om de stikstof, kalium, fosfor en andere elementen naar het wortelstelsel te krijgen.

Wortels - Sleutel tot een gezond gazon

De sleutel tot het bouwen van een gezond gazon, is de focus op het kweken van een goed wortelzonesysteem.

Als je een sterk, actief, krachtig wortelstelsel hebt, heb je een gazon waar de buurt jaloers op is.

Bladvoeding

Dit proces vereist een wachttijd voordat de planten alle voedingsstoffen uit de bladspray hebben opgenomen voordat het natuurlijke of kunstmatige licht terugkeert. Zorg ervoor dat het niet te geconcentreerd is.

Tips voor het maaien van gras

Afhankelijk van waar u woont, kunnen de vele verschillende grassoorten worden aangepast aan uw gebied, waarbij elk gras zijn eigen unieke maaiteisen heeft.

St Augustine gras moet worden gemaaid op 3-4 inch, Bermuda en Zoysia moet worden gesneden op 1 - 1,5 inch en duizendpoot mag niet groter worden dan 2 inch. Gras dat actief groeit, moet één keer per week worden gemaaid.


Bekijk de video: How to: Tuin Bemesten volgens een plan, DCM MIX 2, DCM MIX 3, tweede bemesting (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Phorbas

  I am sorry, that I interfere, but it is necessary for me little bit more information.

 2. Indira

  Hier zit iets in. Bedankt voor de uitleg. Alle ingenieuze is eenvoudig.

 3. Vobei

  Bravo, they are simply excellent phrase :)

 4. Warford

  Het leven is een wending na de dood; De dwaas is degene die uit de lijn klimt.Schrijf een bericht