Gezondheidsvoordelen

Gezondheidsvoordelen van spinazie: een indrukwekkend superfood

Gezondheidsvoordelen van spinazie: een indrukwekkend superfood


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is niet echt een van de gezondheidsvoordelen van spinazie, maar de donkergroene bladeren met een knapperigheid erin. Ja, dat is mooi meegenomen.

Spinazie, wordt botanisch genoemd Spinacia oleracea, is een zeer algemeen verkrijgbare groente.

De voordelen van het eten van spinazie worden al decennia lang besproken en erkend. Om kinderen aan te moedigen spinazie te eten, blijkt dat zelfs het stripfiguur Popeye zijn energie haalt uit spinazie.

Deze groene bladgroenten zijn extreem caloriearm en zitten boordevol voedingsstoffen, waardoor het een perfecte keuze is voor dagelijkse maaltijden. Het is het hele jaar door verkrijgbaar en zeer gemakkelijk te koken.

Voedingswaarde van spinazie

Spinazie zit boordevol vitamine A, C en K en andere mineralen, waardoor het buitengewoon gunstig is voor de ogen en inwendige organen van het lichaam. Deze voedzame voedingsmiddelen zijn extreem rijk aan voedingsvezels en helpen de spijsvertering te verbeteren en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Een rijke bron van veel B-complexvitaminen zoals pyridoxine, thiamine, niacine en riboflavine, spinazie is een perfect onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Deze bladgroente is ook een bron van bètacaroteen dat als antioxidant dient. Het helpt bij het voorkomen van snelle cognitieve achteruitgang en aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

Mensen die een puur vegetarisch dieet volgen, blijken meestal geen omega-3-vetzuren te hebben.

Omega-3-vetzuren zijn het goede cholesterol dat helpt bij het voorkomen van hartaandoeningen door het slechte cholesterol in het lichaam af te breken.

Hoewel veel vlees en vis omega-3-vetzuren bevatten, bevatten niet veel groenten deze, waardoor spinazie een van de beste superfoods is die het risico op hart- en vaatziekten verlaagt.

Spinazie is echter een goede bron van deze omega-3-vetzuren, waardoor ze een waardevolle voedingscomponent zijn voor vegetariërs.

Regelmatig spinazie eten kan geweldige gezondheidsvoordelen opleveren:

Regelmatig spinazie eten heeft veel positieve effecten op onze gezondheid. De groene kleur van spinazie komt van het chlorofyl dat erin aanwezig is. Chlorofyl is een rijke bron van vitamines zoals vitamine A en C.

Spinazie wordt beschouwd als een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld vanwege de voedingswaarde en de voordelen die het biedt voor het menselijk lichaam.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Spinazie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om ontstekingen in de weefsels en cellen van het lichaam te genezen. Spinazie heeft een hoog gehalte aan fytonutriënten, waaronder flavonoïden en carotenoïden.

Deze fytonutriënten blijken ontstekingsremmende eigenschappen te hebben en werken ook als antikankermiddelen.

De antikankereigenschappen van flavonoïden in spinazie worden onderzocht en binnenkort kunnen spinazie-extracten worden gebruikt in gecontroleerde laboratoriumstudies.

Deze flavonoïden blijken de celdeling van maagkankercellen te vertragen. Spinazie heeft ook aangetoond dat het de incidentie van borstkanker bij vrouwen vermindert.

Spinazie bevat ook foliumzuur en alfa-liponzuur die celschade kunnen helpen herstellen.

Spinazie als bron van antioxidanten

De groene bladeren van spinazie zijn rijke bronnen van antioxidanten. De flavonoïden en carotenoïden die ervoor zorgen dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, werken ook als antioxidanten.

De andere antioxidanten in spinazie zijn vitamine A, C en E.

Mangaan in spinazie heeft een hoog zinkgehalte, wat ook een geweldige antioxidant is. Deze antioxidanten voorkomen vroegtijdige veroudering van de cellen van het lichaam, waardoor men er lang jong uitziet en zich jong voelt.

Twee soorten carotenoïden - luteïne en zeaxanthine, werken voornamelijk als antioxidanten voor het ooggebied. Ze houden het netvlies en de macula gezond en soepel, waardoor de ogen goed blijven werken bij langdurige preventie van aandoeningen zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

De bloeddruk onder controle houden

Spinazie is rijk aan kalium. Het is zelfs een van de rijkste bronnen van kalium. Een kopje gekookte spinazie bevat 839 mg kalium, wat zelfs hoger is dan banaan, die 539 mg kalium per kopje bevat.

Het kalium in spinazie helpt bij het reguleren van het vochtgehalte van het bloed en houdt de bloeddruk onder controle. Overtollig natrium leidt tot een hogere waterretentie in het lichaam en kan een hoge bloeddruk veroorzaken.

Kalium doet de effecten van natrium teniet en brengt de bloeddruk in evenwicht. Een dieet met een laag kaliumgehalte kan dezelfde effecten hebben op de bloeddruk als een dieet met veel natrium.

Geheim voor een mooie huid en haar

De vitamine A in spinazie is een belangrijke facilitator van de talgproductie. Talg is een afscheiding door de talgklieren van het lichaam die het haar en de huid gehydrateerd houden.

Vitamine A is ook essentieel voor de groei van verschillende lichaamsweefsels, waaronder die van huid en haar. De vitamine C die in spinazie aanwezig is, helpt bij de aanmaak van collageen.

Collageen is een stof die textuur geeft aan huid en haar in het lichaam. Regelmatige consumptie van spinazie helpt om huid en haar gezond en zacht te houden.

Ontwikkeling van sterke botten

De vitamine K die in spinazie aanwezig is, speelt een zeer vitale rol bij de ontwikkeling van botten. Het verbetert de botmassa door de osteotrofe of botopbouwende activiteit in het bot te bevorderen.

100 gram verse spinazieblaadjes levert 402% van de dagelijkse behoefte aan vitamine K. Het niet consumeren van voldoende hoeveelheden vitamine K kan leiden tot zwakke botten die gemakkelijk kunnen breken.

Spinazie vermindert osteoporose bij vrouwen en wordt sterk aanbevolen voor vrouwen ouder dan 30 jaar. Naast vitamine K bevat spinazie ook goede hoeveelheden calcium dat ook helpt bij het verbeteren van de botsterkte.

Verbetering van de gastro-intestinale gezondheid

De vitamine C die in spinazie aanwezig is, doet wonderen als het gaat om het verbeteren van de gastro-intestinale gezondheid.

Vitamine C beschermt samen met de bètacarotenen de cellen van de binnenwand van de dikke darm tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en zelfs enkele schadelijke bacteriën.

Spinazie voorkomt ook mutaties in de dikke darmcellen die kunnen leiden tot beschadiging van de dikke darm en zelfs kanker.

Hoe spinazie in het dagelijkse dieet op te nemen?

Spinazie is een groente die op verschillende manieren kan worden gekookt en geconsumeerd.

De veelzijdigheid van deze bladgroenten kan worden afgeleid uit het feit dat het kan worden verwerkt in salades en rauw of gekookt kan worden gegeten om heerlijk smakelijke recepten te creëren. Spinazie kan worden opgenomen in pasta's en soepen.

Als het om koken gaat, is de beste manier om spinazie te koken door het te koken. Het kokende water moet worden weggegooid omdat het een hoog zuurgehalte heeft.

Bij het koken van spinazie komt het oxaalzuur vrij, waardoor ze nog gezonder zijn voor consumptie. Spinazie is een groente die zowel kleur als smaak kan toevoegen aan het voedsel waaraan het wordt toegevoegd.

Je kunt ook een spinaziesap maken van rauwe spinazieblaadjes. Maak dit drinkbaarder en aangenamer door een stengel bleekselderij en groene appel aan de sapcentrifuge toe te voegen. Experimenteer met andere combinaties totdat u de smaak vindt die het beste bij u past. Voeg dit toe aan de lijst met je groene smoothies zodat je niet zonder gezonde sapideeën komt te zitten.

Met de lading aan voedingsstoffen die erin zitten, kan spinazie in gewone dagelijkse maaltijden de gezondheid beschermen en verbeteren en ervoor zorgen dat iemand er jong uitziet en zich jong voelt.


Bekijk de video: Gezond Beleg DEEL 1 - Zoet Beleg (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Harimann

  Ja werkelijk. Het was en met mij. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 2. Garrson

  Sorry, ik zou graag een andere oplossing willen voorstellen.

 3. Meztishura

  Ik zou graag met je willen praten.

 4. Domevlo

  I agree, this thought will come in handy

 5. Csaba

  Er is niets mis met compromissen. Zelfs als al het leven een voortdurend compromis is.

 6. Burrell

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM.

 7. Blake

  Het is jammer dat ik me nu niet kan uitdrukken - er is geen vrije tijd. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker mijn mening over deze kwestie geven.Schrijf een bericht