Natuurlijk gaan

Onkruid in de achtertuin dat u kunt eten met gezondheidsvoordelen

Onkruid in de achtertuin dat u kunt eten met gezondheidsvoordelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tuinieren kan moeilijk en uitdagend zijn, maar het hoeft niet zo te zijn. Waarom haalt u niet het meeste uit de planten die zich vrijwillig inzetten om uw tuin te laten groeien?

Dit worden gewoonlijk onkruid genoemd, maar door de geschiedenis heen hebben veel van deze hartige plantjes mensen in alle lagen van de bevolking een schat aan smakelijke voeding gegeven.

In dit artikel bespreken we enkele van de meest voorkomende eetbare onkruiden in de achtertuin of in de tuin en geven we enkele ideeën om u te helpen er goed gebruik van te maken. Lees verder voor meer informatie over eetbaar gazon en onkruid in de achtertuin.

Zorg ervoor dat u weet wat u eet!

Natuurlijk zijn niet alle wilde planten eetbaar. Er zijn er die eigenlijk giftig zijn!

Voordat je je achtertuin intrekt om je dinersalade te verzamelen, is het een goed idee om jezelf te wapenen met een goed identificatieboek voor wilde planten.

U kunt al deze informatie natuurlijk ook online opzoeken. Een zeer goede hulpbron is de Natural Resources Conservation Service van de USDA. Je kunt hun website hier vinden.

Hier vindt u diavoorstellingen en interessante informatie over een grote verscheidenheid aan eetbare wilde planten.

Naast het weten welke planten eetbaar zijn, is het belangrijk om te weten welke delen van de plant eetbaar zijn. Bestudeer een beetje en zorg ervoor dat u de juiste delen van de planten eet die u verzamelt.

Dit zal zowel uw plezier als uw veiligheid vergroten bij het eten van wilde planten.

Het oogsten van uw planten uit een schone omgeving is ook erg belangrijk. Inheemse planten die zijn besproeid met pesticiden en chemicaliën zijn niet beter voor u dan binnenlandse gewassen die zijn besproeid met deze gifstoffen.

Je moet geen planten oogsten langs een drukke weg, omdat ze waarschijnlijk vervuild zijn met vervuilende stoffen uit auto-uitlaatgassen.

Daarnaast kan het onveilig zijn om planten in sloten te oogsten vanwege mogelijke vervuiling van oppervlaktewater. Natuurlijk wilt u uw planten niet oogsten in een gebied dat wordt bezocht door wilde dieren, honden of katten.

Gemakkelijk te herkennen gewone eetbare onkruiden

1. Postelein is een sterk ondergewaardeerde superfood. Deze verbazingwekkend sterke wiet groeit overal waar een stukje aarde en een zonnestraal is. Je kunt het zien groeien uit de scheuren in trottoirs in drukke steden.

Postelein heeft een pittige, citroenachtige smaak en is rijk aan omega-3-vetzuren. U kunt genieten van de bladeren, stengels en bloemen als toevoeging aan salades of licht gebakken op zichzelf of in een roerbakgerecht.

Houd er rekening mee dat er een andere plant is die nogal op postelein lijkt, maar niet eetbaar is. Gelukkig kun je het verschil zien, want de postelein-look-alike (wolfsmelk) is gevuld met melkachtig sap. Postelein is dat niet.

Weet dat planten met melksap over het algemeen niet eetbaar zijn.

2. Iedereen kent paardenbloemen. Wat je misschien niet weet over deze hartelijke, vrolijke kleine vrijwilligers, is dat ze een van de gezondste eetbare planten op aarde zijn.

Je kunt elk deel van de paardenbloemplant eten. De bladeren zijn gevuld met vitamines en mineralen zoals vitamine A, K en C. Ze zijn ook rijk aan kalium, calcium, mangaan en ijzer.

Tedere, jonge paardenbloembladeren zijn het beste en zijn in het vroege voorjaar in overvloed beschikbaar. In de zomer kun je nog steeds tere bladeren plukken door naar de planten te kijken waarvan je al bladeren hebt verzameld.

Paardebloemen blijven gedurende het groeiseizoen nieuwe bladeren produceren om de plaats in te nemen van degenen die u al hebt geoogst.

Deze bladeren kunnen worden toegevoegd aan soep of salades. Je kunt ze ook als gekookte groenten eten door ze te sauteren met een paar hete rode paprika's, wat knoflook, olijfolie en zout.

De bloemen kunnen ook worden toegevoegd aan salades, of je kunt ze lichtjes opkloppen en bakken voor een lekker tussendoortje. Je kunt ook wijn maken door de bloemen te fermenteren met gist en rozijnen.

Paardebloemwortels kunnen worden gebruikt als cichoreiwortels als koffiesurrogaat. Net als witlof houden de meeste mensen niet van de paardenbloemwortels alleen, maar ze vormen een mooie aanvulling op je favoriete koffie.

3. Weegbree is een andere verbazingwekkend overvloedige eetbare wiet. Het groeit in twee soorten, breedbladige en smal blad. Laat u niet verwarren door de naam!

Dit is niet de tropische weegbree die een soort banaan is. Deze plant is een soort wilde groenten die afkomstig is uit Spanje en het Caribisch gebied.

Weegbree werd door Spaanse ontdekkingsreizigers naar Amerika gebracht en werd door indianen bekend als 'de voetafdruk van de blanke man'.

Zowel breedbladige als smalbladige soorten zijn buitengewoon voedzaam omdat ze gewoon boordevol vitamines, mineralen en vooral ijzer zitten.

Grotere bladeren kunnen taai en bitter zijn, dus het is het beste om de bladeren te verzamelen als ze klein, jong en zacht zijn.

Een goede manier om ervoor te zorgen dat u een goede oogst van jonge, zachte bladeren krijgt, is door simpelweg uw plantiain-veld te maaien en vervolgens op de nieuwe groei te letten.

Weegbree-groenten smaken een beetje als asperges met een nootachtige nasmaak. Je kunt ze net als andere groenten bereiden door ze te stomen, in de pan te bakken met een beetje olijfolie of toe te voegen aan roerbakgerechten.

Weegbree is het beste als het snel en op hoge temperatuur wordt gekookt.

4. Voor een natuurlijke spinaziesurrogaat die veel gezonder is, kunt u een kwartje lam proberen. Deze smaakvolle wiet wordt ook wel ganzenvoet genoemd. De bladeren hebben een ietwat fluweelachtige textuur en zijn aan de onderzijde bedekt met een fijn wit poeder.

Verzamel bladeren die jong en zacht zijn vanaf de bovenkant van de plant. Je kunt ze net als spinazie bereiden door ze snel te stomen of te koken of te sauteren.

Ze smaken nogal naar spinazie en een beetje naar snijbiet. Ze geven een nasmaak die licht nootachtig is.

Een portie van één kopje van deze smakelijke, natuurlijke spinaziesurrogaat levert 10 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine K op. Het levert ook drie keer meer vitamine A dan de ADH.

De hoeveelheden vitamine C zijn afhankelijk van de groeiomstandigheden, maar in elke groeiconditie levert deze plant overvloedige hoeveelheden vitamine C. Bovendien is hij rijk aan magnesium en calcium.

5. Brandnetels zijn zowel eetbaar als drinkbaar! Je moet voorzichtig zijn wanneer je ze verzamelt om te voorkomen dat je wordt gestoken, maar het is vrij eenvoudig.

Zorg ervoor dat u tuinhandschoenen draagt ​​of houd gewoon de bak waarin u uw brandnetels wilt verzamelen onder de plant en snijd de stelen af ​​zodat de planten die u verzamelt direct in de bak vallen.

Brandnetelblaadjes zijn zowel gekookt als gestoomd best lekker. Als je ze kookt, kun je het water waarin ze gekookt zijn als thee gebruiken.

Het is heerlijk op zichzelf, of je kunt honing en citroen toevoegen, net zoals je zou doen met kruidenthee.

Hele brandnetelplanten kunnen ook in de lente en zomer worden verzameld en gedroogd om het hele jaar door als thee te worden gebruikt.

Wanneer je brandnetelplanten droogt, vallen de naalden eraf en hoef je je geen zorgen te maken over het hanteren.

Brandnetels bieden een breed scala aan indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Ze zijn een goede bron van eiwitten en zitten vol mineralen die nergens anders te vinden zijn dan in speciaal bereide supplementen.

Onder deze zijn zwavel, jodium, silica, magnesium, fosfor en kalium.

Ontdek de wijde wereld van smakelijke, voedzame eetbare onkruiden!

De hierboven genoemde eetbare inheemse planten vormen slechts een korte lijst van de vele smakelijke, gezondheidsbevorderende wiet die je zelf kunt verzamelen. Hier zijn nog een paar wilde eetwaren die je misschien wilt ontdekken!

 1. Witlofblaadjes kunnen als bladgroente worden gegeten en de wortels kunnen worden gedroogd en gemalen als koffiesurrogaat.
 2. De bladeren van Dollar Weed zijn leuke toevoegingen aan salades en soepen kunnen worden gekookt als spinazie.
 3. De zuring van schapen lijkt op rode klaver. De lichtzure bladeren zijn een leuke toevoeging aan salades.
 4. Zowel de bloemen als de bladeren van viooltjes zijn lekker in salades.
 5. De jonge bladeren en wortels van knoflookmosterd zijn eetbaar.
 6. De malse uiteinden en scheuten van vogelmuur zijn eetbaar.
 7. De bladeren van de kruipende Charlie zijn lekker in thee.
 8. De bladeren en wortels van daslook zijn eetbaar.
 9. Kliswortels zijn eetbaar.

Eetbare onkruiden bieden geweldige voeding en krachtige landschapsarchitectuur, absoluut gratis!

U kunt heel veel zeer smakelijk en voedzaam voedsel uit uw achtertuin oogsten door eenvoudig uw focus op tuinieren en landschapsarchitectuur een beetje te verleggen.

De eetbare planten die vrijwillig in uw tuin verschijnen, zijn waarschijnlijker gezond en sterk dan alles wat u kunt kopen en planten. De reden is dat inheemse en wilde planten hun omgeving kiezen, en dat is toevallig de omgeving die je al hebt.

Als je eetbaar onkruid in je tuin aanmoedigt, hoef je geen jungle aan te houden! U kunt deze wilde planten beheren door ze te trimmen en voorzichtig te verplaatsen om uw tuin er verzorgd uit te laten zien.

Wanneer u gebruik maakt van wilde planten als onderdeel van uw sier- en eetbare landschap, kunt u met zeer weinig moeite enorme voordelen oogsten.


Bekijk de video: Eetbare bostuin (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kohkahycumest

  Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen.

 2. Gar

  Het veilige antwoord;)

 3. Samujora

  In jouw plaats zou ik me voor de hulp richten tot een moderator.

 4. Haydn

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Schrijf in PM, we zullen het bespreken.

 5. Dorg

  Ik denk dat je opgelicht bent.Schrijf een bericht